Anahtar Deliği 22.02.2021

Anahtar Deliği 22.02.2021

Anahtar Deliği 22.02.2021

Digiturk’ün üst düzey yetkilisinden itiraf gibi açıklama

Kısa bir süre önce Digiturk Spordan Sorumlu Grup Başkanı görevine getirilen Rashed Al-Marri, özel açıklamalar yaptı. 

Açıklamaların içerisinde bizim en çok dikkatimizi çeken cümle ise “Bizim için iyi olan şey Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un iyi olması. Eğer bu takımlar iyi olursa iyi bir ligimiz olur. Günün sonunda bu dört takım ya da başka birinin şampiyon olması bizi ilgilendirmez.” İfadelerini kullandı.

Bu bizim için itiraf niteliğinde bir açıklama. 3 İstanbul takımının iyi olması istediklerini zaten biliyorduk ama açıklamasına Trabzonspor’u da katıp biraz yuımuşatmaya çalışmış. Diğer 17 takımın bir hükmünün olmadığını söylemiş resmen. Yani demiş ki; “Bu takımlar küme düşemez bana lazım! Sürekli zirveye oynamalılar ki para kazanayım”

Açıklamasının alt metnini iyi okuyunca aslında Süper Lig’deki bariz hakem hatalarının acı bir itirafı olmuş. “Parayı ben veririm, en çok para kim kazandırırsa şampiyon olsun” mantığının itirafı. 

Artık bu tarz açıklamaları yapmaktan da çekinmiyorlar. Trabzonspor ise kötü yel değirmenlerine karşı savaşmaya devam ediyor.

Digiturk’ün üst düzey yetkilisinden itiraf gibi açıklama
***

Maraton sınava denk gelirse

41. Trabzon maratonu dün yapıldı. Ortahisar ilçesi Hızırbey Mahallesi Devlet Sahil Yolu Caddesi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) önünden başlayan maraton güzergahındaki bir çok yol ve kavşak trafiğe kapandı. Vatandaşlar farklı güzergahlara yönlendirilirken, maratonun  sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi sağlandı.

Ancak maraton aynı gün içerisinde yapılan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi ) sınavı ile aynı saate dek gelince, sınava gidecek adaylar zor anlar yaşadı. 

Bir çok aday duruma isyan etti ve yetkilileri plansızlık ile suçladı.  Bu tarz organizasyonların zor olduğunu biliyoruz. Yapılması Trabzon’un tanıtılması açısından önemli ancak; Trabzon’u tanıcağız diye şehirde yaşayan halkın da konforunu hiçe saymak yanlış olur. Maratonun tarihini tabiki değiştiremezsiniz fakat saatini değiştirebilirdiniz. 

Anlaşılan ALES ayrıntısı organizasyon komitesi tarafından atlanmış.42. maraton için tecrübe olmasını ümit edelim.

***

Uzaya gidecek astronot!

Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerinin CHP’li meclis üyesi Turgay Şahin sosyal medya hesabından ilginç paylaşımlarına devam ediyor.

Şahin bir paylaşımında, “Hangi meslek yüzünüze yakışıyor?” adlı oyunun sonucunu paylaştı. Şahin bu oyunda %99 astronot çıktı.  Çıkan sonucu esprili bir şekilde paylaşan Şahin’e takipçileri, Türkiye’nin uzaya gidecek astronotu sen olmalısın diye takıldılar. 

Şahin ise bu mesajlara “Ben demiyorum” facebook diyor” şeklinde cevap verdi.

Anahtar Deliği 22.02.2021

***
Selahaddin Çebi’nin doğduğu ev

AK Parti’nin Ortahisat İlçe başkanı Selahaddin Çebi bu aralar oldukça yoğun.

Kongreler sonrası büyük bir yük omuzlarına alan Çebi, şimdilerde hayırlı olsun ziyaretleri ile konuklarını ağırlıyor. Bu anları da sosyal medya hesabından paylaşmayı ihmal etmiyor. 

Çebi günlük paylaşımları dışında geçmişe ait paylaşımlar da yapıyor.

Son olarak doğduğu ve çocukluğunun geçtiği evi paylaştı.

Mesajında ise “Doğduğum ve çocukluğumun mekanı. Rahmetli babamın yorgun çeketleri ile bereketin simgesi mısır torbaları” cümlelerine yer verdi.
Selahaddin Çebi’nin doğduğu ev

***
Deva Partisinde Trabzon krizi sürüyor

Geçtiğimiz günlerde Deva Partisi’nin Trabzonlu kurucu üyesi Musa Malik Yıldırım Genel Başkan Ali Babacan’ı eleştirmişti. 

Ali Babacan’ın HDP heyeti ile görüşmesini ve Anayasanın değişmez ilk 4 maddesinin şartların oluşması durumunda tartışılabileceğini söylemesi sonrasında Trabzonlu Kurucu üye Musa Malik Yıldırım, “Anayasa’nın ilk dört maddesi, bizlerin vazgeçebileceği, konuşurken sesinin titreyeceği, yutkunacağı, tartışmaya açacağı maddeler değildir… O maddeler, günlük tutar gibi, şarkı sözü yazar gibi ya da emperyal bir güç dikte ettirir gibi yazılmadı… O maddeler, topraklarımıza ve bağımsızlığımıza göz dikmiş emperyalizme karşı, geçen yüzyılın başında kanla, canla, alın teriyle yazıldı… Bu gerçeği unutanlar, bu gerçeği asla unutturmayacağımızı ve kıyamete kadar koruyacağımızı bilecekler… Bu vatan, bu bayrak, bu bağımsızlık yolda bulunmamıştır… Her türlü düşmanlığa ve ihanete rağmen, büyük bir fedakârlık ve tarifsiz bir bedelle kurulmuştur… Koruyacak olan da Türk milletinin iradesidir…” demişti.

Yaşanan bu gelişme sonrasında Deva Partisi Musa Malik Yıldırım’ı tedbirli olarak kesin ihraç istemi ile Genel Merkez Disiplin Kuruluna sevk etti. 

Öte yandan parti içerisinden gelen iddiaya göre ise partinin kuruluşundan itibaren kurucu üye olan Yıldırım, bugüne gelinen noktaya kadar hiçbir işle ilgilenmedi ve beklediği görevlendirmeyi alamadığı için böyle bir çıkış yaptı.

Bu iddialara Musa Malik Yıldırım’ın ne diyeceği ve Genel Merkez Disiplin Kurulu’nun Yıldırım hakkında nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu. 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler