Anahtar Deliği 21.11.2020

Anahtar Deliği 21.11.2020

Anahtar Deliği 21.11.2020

15 YILLIK TURİZKM MEKANI KAPATTI


Trabzon’da virüs ekonomik anlamda bazı sektörleri adeta çökertti! 
Bunlardan en kötü seyreden turizm..  
15 yıllık Lazeli restoran kapattı. 
Sık dişini olmuyor daha..
Sektörde kimlerle konuşsak dert yanıyorlar. Trabzon’a yeni bir ekonomik can suyu lazım. Bu nasıl olacak? Geçenlerde başkent kulislerinden gelen bir bilgiyi paylaşmak istiyoruz sizinle, aslında bu bilgi bize tutarlı gelmedi baştan söyleyelim ama doğru da olabilir yinede şurda dursun diyoruz.
Şehir Hastanesi Trabzon’a yapılacak ihalesi tamamlandı değerlendirme aşamasında! Bizde bir kaç yerim radık iptal edilip edilmediğini falan sorduk.
Derin bir isim, “İptal edilmeyecek. Hatta hızlıca yapılması için uğraşılacak. Aynı zamanda bu proje ile kente ekonomik anlamda katkı sunulacak” dedi.
Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sizce doğru mudur?

VALİLİK GELEN TEPKİLER SONRASI İPTAL ETTİ


Kısıtlamaların açıklanmasının ardından Saray Haşlama köfte tesisi, şöyle bir açıklama yaptı; “Şehirlerarası karayolu üzerinde hizmet veren restoranımız, İçişleri Bakanlığı genelgesine göre muaf olup 7/24 kesintisiz masa servisi hizmeti vermeye, siz değerli müşterilerimize devam ediyoruz” 
İşte bu duyuru sonrası dün olanlar oldu! Diğer mekanların hepsi bizimde karayolu üzerinde tesisimiz var hatta 150 kriter tamamladık, pandemiden dolayı, neden bizim restoranımıza açık izni verilmiyor? 
Bu tepkiler sürdükçe valilik açıklama yapmak zorunda kaldı.
Saray’ın karayolu üzerinde olması önemli değil konutlara evlere yakın olmasından dolayı böyle bir ismi olamaz. Genelge açık. Otobüs duraklarının olduğu tesislerden yani şehre uzak olan tesislerden bahsediliyor. Valilik bu tepkiler sonrası o izni iptal etti.


KÖTÜ KOKU TRABZON’UN KADERİ DEĞİLDİR!


Bu cümleyi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu paylaştı. Altına da Gülcemal Projesi’nde neler yaptıklarını anlatan video koydu.
30 bin küsür izlenme oranıyla 200 de yorum aldı.
Muhalefet, “Kötü kokuyu siz yaptınız şimdi de temizledik diye hava atıyorsunuz” diyor. E haklılar! Zamanında o dolguyu başlatan yine AK Parti dönemiydi, dolgu projesi doğru yapılsaydı şimdi o koku olmayacaktık!
Doğru şekilde yapılmayan dolgu alanında, dere ağızları tıkandı, kanalizasyon giderleri tıkandı, yağmur suyu menfezleri tıkandı…
Haliyle yol ile dolgu arasına sıkıştı kaldı!
Dolgu sahasında bir işçinin deyimiyle, “B.kun aklı mı var kendine yol bulup gidecek! Sen yolunu yapmazsa nasıl gitsin!”
Bu koku nedeniyle Ankara’dan Murat Zorluoğlu’na, “önce Beşirli sahilini hallet” emri geldi. O da gelen emirle, buna Ankara!’dan gelen güçle diyelim, ihaleleri hemen hızlıca yaptı ve şu anda yarı yarıya indi.
Şimdi gelelim Zorluoğlu’nun paylaştığı ve Beşirli’de yaptığı çalışmaları anlatan klibin altına gelen yorumlara bakın neler gelmiş başkana;


Bir kullanıcı başkana şunu sordu; 
Trabzona denize girilebilecek bir kumsal kazandırmayı düşünüyor musunuz?

Başkan Zorluoğlu’nun cevabı;

Ramada Otelin sahilinde 1 km plaj ve sahil düzenlemesi önümüzdeki yaz hizmetinizde Samet Bey.

Diğer bir kullanıcı; 
Başkanım ne zaman Trabzonun da bir sahili olur?


Başkan Zorluoğlu’nun cevabı; 
Ganita-Faroz arası sahil düzenleme projemizi yıl bitmeden ihale ediyoruz. Çok güzel olacak Zeynep Hanım.

Bir kullanıcı da sahil eleştiri getirerek şunu yazdı; 
Başkanım Ganita’dan Akyazı’ya kadar olan sahil boyuna 80-100 yıllık bir proje yarışması düzenleseniz yalan olan sahilimizi güzelleştirseniz secilen projeyi ihale usulü ile eşe dosta iş bilmeze verileceğine gercekten bu işi bilen firmalarla görüşüp yapılsa daha iyi olmazmı


Başkan Zorluoğlu’nun cevabı; 
Ganita- Faroz sahil düzenleme projemizi bu yıl bitmeden ihale ediyoruz. Çok güzel olacak...

Bir kullanıcı lağım sularını sordu.

“Lağım kanallarini 5 menfezi denize aktarıyoruz diyorsunuz bu mu çözüm? Projede oraya plaj koymuşlardır Lağımda plaj nasil olacak? Saygılar başkanım”

 
Başkan Zorluoğlu’nun cevabı şöyle oldu;
Yanlış anladınız. Kanalizasyondan arındırdığımız dereleri menfezlerle dolgunun diğer tatafına yani deniz tarafına uzatıyoruz...


Dolgu alanının genişleyip genişlemeyeceğini soran da oldu. 
“Başkanım bir hata yapıldı deniz dolduruldu mevcut alana ne yapılabiliyorsa yapılsın. Denizi  daha fazla doldurmayın.”


Başkan Zorluoğlu’nun cevabı; 
“Dolgu artık genişlemiyor, tamamlamdı Adem Bey.”

AKADEMİSYENLERİN BANKA PROMOSYONLARI NE KADAR OLUR?

  Türk Eğitim Sen Trabzon 2 Nolu Şube Şube Başkanı Metin İskenderoğlu, 5 bin personelle alakalı bankalarla yapılan promosyon görüşmelerinin devam ettiğini duyurdu.

Açıklamada, “Değerli KTÜ Personeli;
KTÜ “Maaş Karşılığı Banka Promosyon” ihale süreci  Kasım ayı itibariyle  şartname yazılımına başlanmış olup Aralık ayının ilk haftasında ihaleye çıkılması planlanmaktadır.
Yetkili sendika olarak Üniversitemiz rektörlüğüne yazdığımız " Kurum toplam yıllık nakit akışını ( Personel Maaşı Ek ders, ek çalışma, fazla mesai, ikramiye, döner sermaye, yolluk ödemeleri)" yazısının cevabı gelmiştir.
Süreçle ilgili bilgilendirme yapılacaktır.” İfadelerine yer verildi.
Araştırmalarımızda şu ana kadar Vakıfbank’tan maaş alan 5 bin civarı personel için 400 milyon civarında senelik bir para akışı gerçekleşti.
Şimdi yeni bankalarla enflasyon değerleri göz önüne alınarak masaya oturulacak. Aralık’ın ilk haftası ihale yapılacak. Sendikanın bankalardan promosyon isteği 5 bin lira civarında. Bu para da anlaşılırsa bir bankayla çalışılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler