Anahtar Deliği 21.03.2019

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 21.03.2019

BERAT ALBAYRAK’IN TRABZON ZİYARETİNİ KİM ORGANİZE ETTİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Trabzon’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bu görüşme sonrasında Bakan Albayrak, Trabzon’dan mutlu ayrıldı.

Bakan Albayrak’ın Trabzon’da ki bu ziyaretleri sırasında dikkat çeken ayrıntılar vardı.

Bunlardan en belirgini ise Bakan Albayrak’ın Dernekpazarı İlçesi’nde babası Sadık Albayrak ile birlikte kol kola aile mezarlığını ziyaret etmeleri, ve sık sık geçmişsen çocukluk dönemlerinden bahsedilmesi oldu. Bakan’ın Trabzon’da ki tüm programını, Siyasi Danışmanı Sinan Göktaş’ın yaptığı biliniyordu. Göktaş, Trabzon’da hızlı bir program hazırlarken Albayrak’ı kısa sürede herkesle buluşturdu. Kulislerden gelen bilgilere göre, siyasiler, “Birkaç Albayrak vardı?” sanki diyerek programı övdüğü öğrenildi.

MÜDÜR YARDIMCISINA FETÖ SORUŞTURMASI

FETÖ operasyonları başladığında Trabzon’da büyük bir temizlik başlamıştı.

KTÜ’den 25 profesör ihraç edildi.

Hatırlayın neler neler oluyordu.

Kimler kimlerle çıktı.

Bylock falandı..

Bank Asya veznesine kadar iş uzandı.

Ne zamanki 60 iş adamına yönelik bir operasyon başladı.

İş dünyasından içeri alımlar başladı.

O zaman duruldu.

Zaten 60 gözaltından geriye 5 kişi kaldı.

3-5 y-tutukluyla iş geçti gitti, kapandı.

Uzun süredir de kent kamuoyunu ilgilendiren bir operasyon olmadı.

Geçtiğimiz cuma günü Trabzon Tarım İl Müdür Yardımcısı M. M.’ye soruşturma açıldığını öğrenen Tarım İl müdürlüğü valilik talimatıyla müdür yardımcısı açığa aldı.

Bylock gibi bir haberleşme aracı olmadığı söyleniyor.

Dosyasında Bankasya ile ilintili şeyler olduğu iddia edilenler arasında.

Şimdi soruşturma aşamasında.

Ağır Ceza’da dosyası..

Bir hatırlatma yapalım o halde..

O ki konuyu açtık.

Mutlaka merak ediyorsunuzdur.

İşte KTÜ’den ihraç edilenlerin listesi;

Doç.Dr.Abdulkadir Kırış - Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü-Kardiyoloji Anabilim Dalı Prof.Alemdar Bayraktar - İnşaat Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Bünyamin Sarı - Fen Bilimleri Enstitüsü Yrd. Doç.Dr.Dilek Kutanis - Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Anateziyoloji Prof. Emin Zeki Başkent - Orman Mühendisliği Bölümü Yrd. Doç. Dr. Gürkan Gazioğlu - Beyin ve Sinir Cerrahisi Prof. Habib Eroğlu - Orman İnşaat Jeodezi ve Fotogrametri Araştırma Görevlisi Hüseyin Ayaz - Sosyal Bilimler Enstitüsü Doç.Dr.İsmail Doğan - Nükleer Tıp Yrd. Doç. Dr. Kadir Tolga Ceyhanlı - Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Doç.Dr.Mehmet Akköse - İnşaat Mühendisliği Prof. Mevlüt İkbal - Tıbbi Genetik Prof. Miğra. Akçay - Maden Yatakları Jeokimya Araştırma Görevlisi Muhammet Doğan - Sosyal Bilimler Ens titüsü Doç.Dr.Nimet Candai Kahya - Mimarlık Fakültesi Doç.Dr.Recep Nişancı - Harita Mühendisliği Doç.Dr.Savaş Sedat Özsu - Göğüs Hastalıkları Araştırma Görevlisi Zeynep Kumaş - Diş Hekimliği Fakültesi

1 LİRALIK FUTBOLCUYU 5 LİRAYA TRABZONSPOR’A SATAMAZSINIZ ARTIK

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun şu sözü çok önemli.

“Benim altyapıdan çıkartacağım oyuncu kimin işine geliyor? Ama insanlar artık şunu öğrendi. ‘Biz artık 1 liralık futbolcuyu 5 liraya Trabzonspor’a satamayacağız’ bu kapı artık yüzümüze kapandı.”

İşte bu çok değerli.

Her önüne gelen Trabzonspor’a bir şey satmak, bir şey koparmak için kapısını çalıyordu.

Şimdi böyle olmuyor!

O dönemler geçti artık!

Artık bitti!

Bunu Ahmet Ağaoğlu başardı.

Helal olsun.

Bunu vurgulamak da bizim boynumuzun borcu.

Trabzonspor’u bu duruma düşürünler de utansınlar.

Bu duruma getirenlerin az yüzü varsa kızarsın.

Bu arada 30 milyon lira daha bu ay sonu ödemesi olan Trabzonspor’da yönetim kara kara düşünüyor. Yine bir banka kredisi gündeme gelebilir. Bu nereye kadar böyle gidecek? Bu soru da cevap bekliyor.

BİLAL EKŞİ RİZE’Yİ SEÇTİ TRABZON’U NEDEN SEÇMEDİ

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde "Türkiye'nin Gelişen Yüzü, THY" konulu konferansa katılarak burada öğrencilerle buluştu.

Konferansta konuşan Ekşi, THY'nin, 2003 yılına kadar zarar eden bir havayolu olduğunu, ama sonrasında kara geçtiğini belirterek, "2003 yılından 2018 yılının sonuna kadar bir yıl hariç sürekli kar eden bir Türk Hava Yolları var. Zarar ettiği yıl ise 15 Temmuz darbesi yılı. O yıl Türkiye'nin üzerine bir kumpas kurulmuştu. Türk Hava Yolları sadece 2016 yılında zarar etti. Onun dışında diğer yıllarda kar eden bir hava yolu oldu.” dedi.

Ekşi, yolcu sayısında yüzde 10 büyüme olduğunu ifade ederek, "2017 yılında yaklaşık bir milyar dolar kar, yüzde 10 civarında yolcu sayısında büyüme olmuştu. 2018 yılında çok güzel bir yıl geçirdik. Bir milyar 200 bin dolar civarında kar ettik. 75,2 milyon yolcu taşıdık. Yolcu sayımızda yüzde 8-9 civarında artırdık. Filo sayımızı 330'a çıkardık. 2003 yılında ise 65'di. Uçak filosu açısından 5 kat büyüyen bir Türk Hava Yollarından bahsediyoruz. Uçak filosunda dünyada 10'uncu büyük hava yoluyuz. 2018 yılında ilk defa yeni nesil geniş gövde uçağı sipariş ettik. 220 civarında uçak siparişi vermiştik. Bazıları geldi, 170 tane daha gelecek. Bunlar 2019 yılının Temmuz ayında gelecek. Biz daha uzak noktalara uçabilecek durumdayız. 2018 yılında biz hem yolcumuzu memnun ettik, hem de karlı havayolu unvanımızı sürdürdük. 2019 yılında da başarılı bir yıl olmasını bekliyoruz." ifadelerini konuştu.

Trabzon Bilal Ekşi’yi daha önce davet etti diye biliyoruz.

Ama gelmemişti.

Belkide gelemedi.

Acaba Rize’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi olmasında bu programın payı var mı?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler