Anahtar Deliği 20.09.2020

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 20.09.2020

Anahtar Deliği 20.09.2020

YA YAĞLI YEDİN DİLİN GAYAY YA DA ÇOK HIZLI GOŞAYSIN!

Yunanistan'da yayın yapan Dimokratia Gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a küfür içeren manşet attı. 
Bu manşet Dünya’da kınandı! 
Türkiye’de herkes ortak ses verdi. 
Muhalefet partisi CHP’nin Trabzon’daki il Başkanı Ömer Hacısalihoğlu da Karadeniz’de Sokak ağzı ile cevap verdi. 
Gazeteyi anladığı seviyede cevap veren Ömer Hacısalihoğlu, “Yunan medyasına Trabzon usulü hatırlatmak isterim ki, ‘Sen herhalde ya yağlı yedin dilin gayay ya da çok hızlı goşaysun” dedi.
Bu tepki AK Partilileri de şaşırttı.
Hani olumlu yönde…
Beklenmedik bir tepki verdi.
Ama doğru bit tepki ve mizahi…
Sonuçta Türkiye’ye saldırı var.
Sadece Recep Tayyip Erdoğan deyip geçemezsin.
O da gereğini yapmıştır.
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da Yunan Gazetesi’nin bu terbiyesizliğine tepkisini şu şekilde dile getirdi; 
“Yunanistan'da 'Demokratia' adlı gazete paçavrası çirkin ve bir o kadar tahrik ve tahkir edici bir ifade ile liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmiş, sınırları zorlamış, haddi aşmıştır.
Sanmasınlar yanlarına kâr kalacak. Mutlaka hesabı sorulacaktır.” 


TRABZON DEĞERLİ BİR YAZARINI KAYBETMENİN ACISINI YAŞADI 

Trabzon Sanatevi acı dolu bir paylaşım yaptı. Çünkü zamana meydan okuyan bir yazarını, bir çınarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Hüseyin Albayrak tedavi görüyordu. Fakat hayata gözlerini yumdu. 
Sanatevi acı dolu mesajına, “Trabzon'a dair ne  varsa her konuyu belgesel tadında kitaplaştıran Hüseyin Albayrak” diyerek başladı. 

Anahtar Deliği 20.09.2020

Şu metni yayınladılar; 

ARAŞTIRMACI YAZAR HÜSEYİN ALBAYRAK'I KAYBETTİK...
Trabzon'un kültür hayatına önemli eserler  kazandıran, yaptığı araştırmalarla ve yazdığı kitaplarlar Trabzon'a ömrünü adamış olan eğitimci, araştırmacı yazar Hüseyin Albayrak 19 Eylül 2020'de aramızdan ayrıldı. Trabzon'a dair ne  varsa her konuyu belgesel tadında kitaplaştıran Hüseyin Albayrak, onlarca esere imza atmış bir araştırmacı yazarımızdı. Farklı illerde olduğu gibi Trabzon Sanatevi çatısı altında yapılan uluslararası sanat günlerinde ve farklı zamanlarda gerçekleştirilen etkinliklerde konferas, sunum, söyleşi ve imza günleriyle de kültür hayatımıza önemli katkılar sağlamıştır. Herşeye rağmen araştırma ve yazma gücü ve azminden birşey kaybetmeden son günlerine kadar üretmekle meşguldü. Son eseri "Dostlarıma Mektuplar" isimli bir kitap çalışmasını tamamlamış, baskısı için gün sayıyordu. Bir çok sağlık sorunları yaşayan ancak onlara direnen bu güzel insanı  Covit-19 illeti malesef aramızdan aldı. Değerli hocamıza Allahtan rahmet, kederli ailesine ve dostlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Trabzon İl Kültür ve Turizm eski Müdürü İsmail Kansız da Yazar Albayrak ile ilgili şunları aktardı; 
“ Bu sabah Trabzon için ömrünü adamış eğitimci yazar Hüseyin Albayrak büyüğümüzün maalesef ölüm haberini aldık. Trabzon'a dair ne  varsa her konuyu belgesel tadında kitaplaştıran Hüseyin Albayrak onlarca esere imza atmış bir araştırmacı yazarımızdı. Genç yaşta bir evladını kaybetmesine rağmen araştırma ve yazma gücü  ve azminden birşey kaybetmeden hâlâ üretmekle meşguldü. Çok değil iki ay öncesinde baskıya hazır hale getirmekte olduğu bir eseri hakkı da kendisiyle konuşmuş görüş alışverişinde bulunmuştum.Sağlığı gayet yerindeydi.
Bu COVİT 19 illeti malesef Hüseyin hocamızı da aramızdan aldı.
Biz kendisinden razıyız.
Trabzon da razıdır.
Allah rahmet eylesin.
Mekânı cennet olsun. 
Ailesi ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum.
Eserlerinle yaşayacaksın hocam…”

Haber61 olarak değerli duayen Hüseyin Albayrak’a veda ediyor, eserleriyle her daim anılacağını belirtiyoruz. Allah rahmet eylesin, sevenlerine ailesine başsağlığı dileriz. 


KADINLAR İÇİN İSTANBUL’DA TRABZON DAYANIŞMASI 


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,  Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdam Artırma Derneği Başkanı Bahar Kastan’a kapılarını açtı.
Getirdiği projeyi kabul etti destek oldu.
Proje Trabzon’daki tüm ilçelerde kadınların el emeği yaptığı ürünlerin markalaştırılması tanıtılması.
Projenin sergisi 25 Eylül tarihinde Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 15.00’da açılacak. Pandemi nedeniyle davetli sayısına kısıtlama getirildi.
 Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdam Artırma Derneği Başkanı Bahar Kastan, “18 ilçede  üretim  yapan kadının  marka ürününü  ön  plana çıkacağız. Trabzonlu olup başka illerde görev  yapan kamu kurum yetkilileri ile istişare ederek Trabzon kültürünü  korumak için yaptığımız çalışmalardan biridir” dedi. 

Anahtar Deliği 20.09.2020
Hilmi Türkmen Trabzon Şalpazarlı’dır. 
Trabzon ile alakalı gelen projelere onay veriyor.
Helal olsun.
İstanbul’da bu dayanışma çok önemlidir.

Anahtar Deliği 20.09.2020
Trabzon’da da belirli sayıda gönderilen davetiyelerde şu yazdı; “Üsküdar Belediyesi himayelerinde Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Arıtma Derneği tarafından yürütülen Girişimcilikte Kamu-STK ve özel sektör dayanışması ile ‘Trabzon sanatıyla dünyaya bir adım’ sergimizde sizleri de aramızda görmekten onur duyarız. Üsküdar Belediyesi- Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdam Artırma Derneği ”


150 YILLIK EVLERİNE ÖNÜNE SET GİBİ NASIL KOYARSINIZ? 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya tarihi Akçaabat Ortamahalle’nin siluetini bozan beton ve taş duvarın bir ucube olduğunu ve kaldırılması gerektiğini savundu.
Kaya’nın bu söylemlerine bizde katılıyoruz.
Gerçekten o nedir öyle ya?
“Akçaabat Ortamahalle en değerli en marka turizm değerlerinden biridir. 150 yıllık evler inanılmaz bir güzellik var burada. Fakat o tarihi güzellik bozulmuş. Yol inşaatı yapılıyor. Bu güzelliğe bakınca söz konusu çirkinlik dikkat çekiyor. Beton ve taştan ucube bir duvar yapılmış. Bu güzelliğin içinde bu imalatı kim niye yaptı? Bu tarihi güzelliğe bu görüntü yakışmıyor. Türkiye’nin dört bir tarafından insanlar gelip burayı ziyaret ediyor. Bu duvarın çirkinliği yakışmıyor. Gelecek nesillere aktarmamız gereken insanlık değerlerimizi, mirasımızı korumalıyız. Yazıktır yapmayın” diyor. 
150 yıllık evlerine önüne set gibi nasıl koyarsınız onu? Bunu hangi kafa yaptı? 
 

DEVA PARTİSİ AKÇAABAT YAPILANMASINI TAMAMLADI


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Akçaabat ilçe teşkilatı kuruldu. Kurucu ilçe başkanlığına Yavuz Gedikli atandı. 
Kurucu İl Başkanı Gökhan Onur, “Akçaabat kurucu ilçe başkanı olarak atanan Yavuz Gedikli’ye yetki belgesini genel merkezimiz adına sunduk” dedi.,

Anahtar Deliği 20.09.2020
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Akçaabat ilçe teşkilatı kuruldu. Kurucu ilçe başkanlığına Yavuz Gedikli atandı.  Kurucu İl Başkanı Gökhan Onur, “Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın takdirleriyle Akçaabat kurucu ilçe başkanı olarak atanan Sayın Yavuz Gedikli’ye yetki belgesini genel merkezimiz adına sunduk” dedi. Kurucu ilçe başkanı Gedikli ise, “10.08.2020 tarihinde Trabzon Kurucu Heyet tarafından Akçaabat ilçesi kurucu ilçe başkanı olarak Genel merkezimize önerildim ve akabinde Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın takdirleriyle Akçaabat Kurucu İlçe Başkanı olarak atandım. Yaklaşık 45 gündür Akçaabat ilçemizde yoğun bir şekilde hemşerilerimizle birlikte ilçemizin ve ülkemizin geleceği için istişare ediyoruz. Hemşerilerimizin partimize olan ilgilerinin üst düzeyde olduğunu görmek beni ve yönetimimizi daha da heyecanlandırıyor. Bugün itibariyle oluşan yönetimimizi Kurucu İl başkanımız Sayın Gökhan Onur ile birlikte Akçaabat Kaymakamlığı sivil toplumla ilişkiler müdürlüğüne sunduk, ilerleyen günlerde aramıza katılacak olan yeni yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı kamuoyuyla paylaşacağız.” açıklamasında bulundu.

Anahtar Deliği 20.09.2020
 
HAYDAR REVİ ORTAHİSAR KONGRE SÜRECİYLE ALAKALI TEMKİNLİ KONUŞTU 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “Ortahisar ve Of ilçemizin taliplisi fazla” dedi.
“Aday olanlar değerlendirilecek” diyen Revi, dikkatli sözlerini temkinli seçti.
Hatta dedi ki, ”Gerekirse belli sayıda arkadaşımızla birlikte genel merkeze gideceğiz. Ortahisar’da ve Of’ta bunu yapabiliriz. Kongreden bir hafta önce Ortahisar adayı netleşir. Burada il başkanına vekillere soruluyor. Koordinatörümüz Zonguldak milletvekili adaylarla görüşüyor” 
“Haydar Revi, bu çoklu adayı ben il başkanı olarak teke düşüremeyeceğimi anladım, son kapı genel merkez! Oraya gideceğiz” diyor.
Siyasi çözümü budur.
Bildiğiniz gibi Hasan Dilekoğlu, Halil İbrahim Demirtaş ile Dündar Ayyıldız şu anda Ortahisar’a aday olanlar. Mehmet Karaoğlu İl Başkan adayı olmak istediğinden Ortahisar’a hiç konuşmuyor, yaklaşmıyor.
Ortahisar Başkanı Temel Altunbaş 3 dönem kuralına takılıyor. 
O aday olmayacak ama delege yapısında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç kadar söz sahibi.
Yani Altunbaş ve Genç, ne diyecek?
Ayrıca AK Parti’nin liste başı, ağabeyi konumundaki Muhammet Balta’nın sözleri de önemi. Genel Merkez Balta’ya soracak! Kimi görmek istersin diyecek?

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler