Anahtar Deliği 19.04.2017

Anahtar Deliği 19.04.2017

Anahtar Deliği 19.04.2017
AK PARTİ TRABZON’DA ŞİMDİ O SORUYA CEVAP ARIYOR

Ak Parti’de taban sinirli.

Taban öfkeli.

Çıkan sonuçlara içerlenmiş kızmış.

Ak Parti’nin son seçimlerde oy oranını bile bu referandumda geçemedi düştü.

Bunun sorumlusu olarak il ve ilçe yöneticileri gösteriliyor.

Disiplinli çalışmama, vatandaşlarla olan kopuk diyaloglar, başına buyrukluklar, üsten bakmalar, torpilli adam kayırmalar, mahalle teşkilatlarının dikkate alınmaması gibi..

Yöneticilere şimdi tabandaki partililer şunu soruyorlar; Ya Süleyman Soylu Trabzon’da böyle çalışmasaydı? Ya olmasaydı? Siz ne yapacaktınız?

İşte zurnanın zırt dediği nokta burası..

Şimdi Ak Partili yöneticiler bu soruya cevap araya dursun diğer taraftan Bakan Soylu bu sonuçla Trabzon’da değişime gider mi?

Taşları yerinden oynatır mı?

Yani zafer pozları vermek pek de işe yaramayacak gibi.. 

Süreci takip ediyoruz…

SÜLEYMAN SOYLU ‘ÇÖZÜM SÜRECİ ÖNERİLERİNE’ NE DEDİ?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde referandum sonuçlarından sonra AK Parti’de Kürt oylarındaki artıştan sonra neler tartışıldığını yazdı. 

Selvi AK Parti’nin önünde bir takvim olduğunu belirterek, “Kesin sonuçlar açıklandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan partiye üye olacak. Ancak AK Parti kulislerine göre Erdoğan sadece partiye üye olmakla yetinmeyecek. Olağanüstü kongre toplanarak genel başkan seçilecek. Böylece 2002’de Erdoğan genel başkan, Abdullah Gül başbakan modelinde olduğu gibi, bir süre Erdoğan’ın genel başkan, Binali Yıldırım’ın başbakan olduğu süreç yaşanacak” ifadelerini kullandı.

Köşesinde “Önemli noktalardan biri de Kürt oyları. Referandum gecesinden bir anekdot aktarmak istiyorum” diyen Selvi şu ifadeleri kullandı:

“MYK toplantısında, MHP ile ittifaka rağmen Kürtlerin desteğinin yüzde 10 oranında arttığı belirtilerek, 'Bu durumda Kürt politikamız ne olacak? Bu mesajı dikkate alıp, sosyal ve sivil çözümü mü gündemimize alacağız yoksa mevcut uygulamaları mı güçlendirerek sürdüreceğiz?' sorusu gündeme geliyor.

Terörle mücadeleyi başarılı bir şekilde sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu söz alıyor. 'Mevcut uygulamalar sayesinde bu artışı sağladık. Bunu sağlamlaştırarak sürdürmemiz lazım' diyor. 

Bu durum Kürt sorununa yaklaşımın böyle devam edeceği anlamına mı geliyor yoksa yeni açılımlar söz konusu olacak mı?”

TİFLİS VE BATUM’DAKİ SANDIKLAR NE OLDU?

Gürcistan’da yapılan referandum seçimlerinde  2 bölümde oy kullanıldı. Birincisi Tiflis Büyükelçiliği’nde sandık başına giden seçmenlerin yüzde 34,85’i evet derken yüzde 65,14’ü hayır dedi.

Batum Başkonsolosluğundaki sandıklardan ise yüzde 49,11 evet çıkarken yüzde 50,88 ise hayır çıktı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler