Anahtar Deliği 19.02.2021

Anahtar Deliği 19.02.2021

Anahtar Deliği 19.02.2021

Ali Babacan Trabzon’a geliyor

AK Parti’de 4 kez milletvekilliği yapan ve iki kez bakanlık görevi üstlenen Ali Babacan AK Parti’den ayrıldıktan sonra Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurmuştu.

Teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren DEVA Partisi Trabzon’da da yapılandı.

Resmi belgelerini Siyasi Partiler Masası’na teslim eden DEVA Partisi’nde il başkanı olarak Kubilay Çiçek görev yapacak.

Bu hafta içerisinde Karadeniz Bölge Sorumlusu Metin Kaşıkoğlu Trabzon teşkilatını ziyarete gelecek.

Genel Başkan Ali Babacan’ın da yapılacak il kongresine katılması bekleniyor.

Öte yandan il teşkilatı basın mensuplarıyla tanışmak için bir organizasyon hazırlığında…

Ali Babacan Trabzon’a geliyor


Trabzon’a Erzurum demiryolu hattı lazım!

Dün bu köşede net ifadelerle Tarihi İpekyolu hattının Trabzon’dan Rize’ye kaydırılmaya çalışıldığını anlatmıştık.

Trabzon’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği gibi “Trabzon- Erzincan” demiryolu hattının bir katkısı olmayacağını asıl istenenin Trabzon – Erzurum hattı olduğunu belirtmiştik.

Dün gün içerisinde de Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada “Deniz yolu, kara yolu ve hava yolu noktasında rahat ulaşım imkanları olan bir bölgeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon kongresinde tekrar ifade ettiler. Erzurum Erzincan bölgesinden demir yolu noktasında çalışmalar süratle devam ediyor. Demir yolu da bölge ile buluştuğunda inanıyorum sanayi ve tarım ürünlerin değerlendirilmesi noktasında büyük bir faydası olacak.” dedi.

Bu noktada Zorluoğlu’nun ifadelerinin içinden Erzurum’u cımbızlayarak çekiyoruz ve diyoruz ki “Evet sayın başkan Erzurum hattı üzerine gerekli baskıyı yapın. Trabzon’a kazandıracak olan ticari hacmi daha büyük olan, tarihi İpekyolu güzergahı yani Erzurum hattıdır”

Umarız Trabzon bu konuda gerekli atılımları geç olmadan yapabilir…
Trabzon’a Erzurum demiryolu hattı lazım!

Metin Kaya Vali’yi sorumlu tuttu

Metin Kaya, AK Parti il başkanlık adaylığını sonuna kadar sürdürmüş ancak son gün savcılıkta ifade vermesi nedeniyle kongreye katılamamıştı.

Adaylığı süresince ısrarla kendisine engel olmaya çalışanlar olduğunu belirten Kaya dün yaptığı açıklamada hedefine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu koydu.

Valiliğin, Emniyet üzerinden kendisine hücum ettiğini belirten Kaya hakkında mafya algısı yaratılmaya çalıştığını söyledi. Kaya ayrıca kendisini engellemek isteyenlerin tehditlere başvurduğunu hatta kendisini öldürmeyi bile göze aldıklarını öne sürdü.

Kaya ayrıca çok çarpıcı bir iddiayı daha gündeme getirdi. Ona göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa süre içerisinde partisinden ayrılacak!

Erdoğan’ı 1996’dan beri tanıdığını söyleyen Kaya “En yakın zamanda partiye başka bir genel başkan atayacağını kendisinin çekileceğini düşünüyorum.” Dedi.

Bu iddialı söylem gerçek olur mu, Kaya bundan sonra AK Parti’de mücadelesine devam eder mi, bu soruların yanıtları da gelecekte belli olacak.

Metin Kaya Vali’yi sorumlu tuttu

Bir ilginç kasket olayı!

Biliyorsunuz Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın başlattığı kasket akımı sonrası kasketin resmin satışına başladı.

Kulüp TS Club’ler aracılığıyla kasketleri taraftarların beğenisine sundu. 119 TL’den satışa çıkan ürünlere büyük ilgi de gösterildi.

Biz yine burada bu fiyatın biraz pahalı olduğunu yazmıştık, ancak aynı zamana yine de destek olunmalı diye eklemiştik.

Dün gördük ki sahteciler yine ortaya çıktı.

Adam, kasketlere logo yapıştırıp satışa hazırlarken bunları bir de videoya çekip marifetmiş gibi sosyal medyada yayınladı.

İşin daha kötüsü bu adama bazı kişiler “Adamsın”, ”Yap tabi o kadar pahalı kasket mi olur” gibi sözlerle destek oldu.

Ve bu adam ile ona destek olanlar yeri geldiğinde bizi veya duyarlı Trabzonspor taraftarlarını “Hain” olmakla suçlayan tipler…

Arkadaş, bu nasıl Trabzonsporluluk, bunun neresi adamlık?

Pahalıysa almazsın!

Paranın yettiği Trabzonspor ürününü alıp öyle destek olursun!

Amaç burada Trabzonspor’a destek olmak değil mi?

Trabzonspor’un logosunu izinsiz kullanmak bile yasakken nasıl sahte ürün üretilmesine destek olursun?

Bunun adı fırsatçılıktan başka bir şey değildir.

Biz de bir çok ürünün gereğinden fazla pahalı olduğunu defalarca söyledik, ama gidip de sahtecilik yapmadık, yapana destek olmadık.

Trabzonsporlu olmak sadece klavyeden, telefondan iki havalı cümle sıkmakla olmaz,

Gereken her platformda hakkını savunmakla olur.

Bu akıl tutulmasından en kısa zamanda kurtulmak dileğiyle…

Bir ilginç kasket olayı!

 Günnar’dan il başkanına konuşma uyarısı

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar önceki gün Ordu’da gerçekleştirilen AK Parti İl Başkanlığı kongresine katıldı. Günnar kongrede divan başkanlığı görevini de üstlendi.

Kongrede Halit Tomakin başkan olarak seçilirken konuşmasını uzun tutunca tabiri caizse Günnar’dan fırçayı yedi.

Tomakin konuşurken Günnar araya girerek  ‘Sayın Başkanım, istirham ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, seni şikayet ettirtme beni. Tamam. Daha bir çok konuşmacımız var. İstirham ediyorum, hemen özetleyecek yeteneğe sahipsiniz. Size 30 saniye veriyorum. Hadi bakalım, 30 saniye. Süreniz başlamıştır”  dedi.

Günnar’ın uyarısı salonda şok etkisi yarattı. Tomakin de öylece kala kalırken herhangi bir cevap vermeden “tamam” diyerek konuşmasını tamamladı.
 

Öğrenciler için belediyelere çağrı

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin’den önemli bir öneri geldi.

Şahin maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerini göreve davet etti.

Şahin “4 şubat 2021 tarihinde başvuruları başlayan ve 2 Mart günü sona erecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvuracak fakir öğrencilerimizin bu pandemi sürecinde sınav başvuru ücretlerinin Ortahisar ve Büyükşehir Belediyelerimizce karşılanması hususunda Sn. Belediye Başkanlarımıza buradan çağrıda bulunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Öğrenciler için belediyelere çağrı

Muhammet Balta’yI korkutan olay

TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta annesine ne kadar düşkün olduğunu Haber61’de yayınlanan Aleni Sorular programında anlatmıştı.

Hatta Balta, annesinin bir sözüyle yurtdışına açılmak yerine Türkiye’de kariyerini sürdürdüğünü de söylemişti.

İşte o Balta’nın çok sevdiği 91 yaşındaki annesi Fatime Balta aniden rahatsızlandı ve Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Fatime Balta’nın son durumunun ise gayet iyi olduğunu öğrendik.

Balta ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Muhammet Balta’yI korkutan olay

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler