Anahtar Deliği 17.03.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 17.03.2021

AK Parti’den CHP’li Zorlu’ya yanıt geldi: HDP ile CHP ve İYİ Parti işbirliği yapıyor!

“Andımız”ın kaldırılması konusunda CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu’nun tepkisinin dün bu köşeden sizlere aktarmıştık. (O açıklamalar için tıklayın)

Zorlu “Andımız”ın kaldırılması konusunda AK Parti ve MHP’nin HDP ile işbirliği yaptığını dile getirmişti.

CHP’li Zorlu’nun bu çıkışına AK Parti tarafından yanıt geldi.

AK Parti Trabzon Tanıtım ve Medya Başkanı Numan Yardım yaptığı açıklamada HDP ile ittifak yapanın CHP ve İYİ Parti olduğunu belirtti.

Yardım şu ifadeleri kullandı;

Adalet ve Kalkınma Partisi aldığı bütün kararlarda Cumhur ittifakı hassasiyetini gözeterek özgün kararlar almaktadır. Aldığımız kararların hiçbirinde Devletin bölünmez bütünlüğü dışında bir etki söz konusu değildir.

HDP ile işbirliği yapan partiler kamuoyunda malum olduğu gibi CHP ve İYİ Parti'den başkası değildir. AK Parti ve MHP'nin HDP ile aynı kare içinde beraber aynı fikirde oldukları fotoğrafta gösterilmeye çalışılması kabul edilemez bir durumdur. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için mücadele eden siyasi partidir.

Çeşitli projelerin uzantısı gibi uyduruk tasarımlarla Cumhur İttifakı'nın HDP ile yan yana koyulması siyasi hileden başka bir şey değildir. Bilinçli veya bilinçsiz, her ne şekilde olursa bu şekilde bir fotoğraf ortaya koymasını kınıyoruz
 

Bir cevap da MHP’den

CHP’li Cüneyt Zorlu’nun sözleri AK Parti’de olduğu gibi MHP’de tarafında da ses getirdi.

MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Zorlu’nun söylemine tepki gösterdi.

Bu söylemlerin itibarsızlaştırma gayreti olduğunu kaydeden Tarım “Bazı körler ve sağırlar liderimiz Devlet beyin Andımızla ilgili söylediklerini yok farz ederek, her zamanki gibi itibarsızlaştırma gayretleri devam etmektedir. Bu malum şahıslara söylenecek en önemli sözümüz olsunki! Beyinlerimizle savaşalım diyoruzda, düşmanlarımızın hepsi silâhsızdır.” İfadelerini kullandı.
 

İYİ Parti’den de hamle geldi

Trabzon’da CHP, AK Parti ve MHP’den karşılıklı Andımız açıklamaları gelirken İYİ Parti tarafından da dikkat çeken bir hamle geldi.

Partinin Ortahisar İlçe Başkanlığı binasına Andımız’ın yazılı olduğu dev bir pankart açıldı.

İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli de yaptığı açıklamada “Herkes müsterih olsun ki, İYİ Parti iktidarında AND'ımızı çocuklarımız okullarımızda mutlaka okuyacaktır” dedi.

Anahtar Deliği 17.03.2021
 

Trabzon’daki düşüş kimseyi havaya sokmasın!

Her hafta Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanmaya başlanan yüz bin kişilik dilimde haftalık koronavirüs vaka haritasının yenisi dün paylaşıldı.

Haritaya göre Trabzon diğer illerde yaşanan artışın etkisiyle zirvedeki yerini bırakarak 8. Sıraya geriledi.

Yüz bin kişide 222,32 olarak açıklanan rakam geçen haftaya göre az da olsa düşüş gösterdi.

Bunda alınan önlemler etki göstermiş olabilir ancak unutulmamalı ki Trabzon hala çok yüksek risk kategorisinden çıkmış değil.

Sakın küçük bir düşüş oldu diye rehavete kapılmayalım,

Trabzon’un yeniden canlanması için mavi kategoriye geçiş şart.

Trabzon’un bugüne kadarki koronavirüs haritasındaki oranlarını aşağıda listeledik. Görüldüğü üzere rakamlar çok fazla fark göstermiyor. Küçük oynamalar söz konusu 20-26 Şubat aralığındaki sıçrama haricinde rakamlar çok yakın. Daha hızlı düşüşe ihtiyacımız var.

Bu nedenle hem vatandaş tarafında hem de yetkililerin uygulamaları konusunda gevşeme kabul edilemez.

Trabzon haftalık vaka rakamları;

6 Mart – 12 Mart: 222,32

27 Şubat - 5 Mart :226,14

20 Şubat – 26 Şubat: 239,92

8 Şubat – 14 Şubat: 228,02
 

İl Sağlık Müdürü Usta’dan renk değişimi uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada tüm Türkiye’de yapılan koronavirüs uygulamalarının aynen devam edeceğini belirtti.

Kırmızı kategori olarak tanımlanan çok riskli iller arasında yer alan Trabzon’da da alınan önlemlerde değişiklik olmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da illerdeki vaka oranlarını açıklandı. Trabzon 100 binde 222,32 ile Türkiye genelinde 8. Sırada yer aldı. Trabzon bir önceki açıklama olan 6 Mart – 12 Mart arasında ise bu rakam 226,14 olarak açıklanmıştı. Trabzon’daki vakalarda çok fazla bir değişim gözlenmezken az da olsa azalma olması sevindirdi.

Trabzon il Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta da vaka oranları tablosunu paylaşarak bir çok ildeki artışları örnek gösterdi ve Trabzon’un yatay seyirde olmasını vatandaşların kurallara uyması olarak değerlendirdi. Usta, biraz daha dikkat ederek renk değişimi yaşanabileceğini “Birçok ilimiz artış eğilimindeyken bizim durağan çizgimizin açıklaması; alınan tedbirlere halkımızın genel olarak uymasıdır. Biraz daha özen gösterebilirsek renk değişimimiz kısa zamanda olacaktır. Elimizde olan tek reçete maske, mesafe, temizlik kurallarına uyulması. Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım.”
 

“Trabzon’da doğal plaj kalmadı”

Deniz şehri Trabzon’un son yıllarda bu özelliğinden uzaklaşması öyle bir konuma geldi ki siyasiler tarafından “Trabzon’u denizle buluşturacağız” vaatleri ortaya çıktı.

Deniz şehrinin denizle buluşturulması proje haline geldi…

Bu duruma son dikkat çeken ise CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman oldu. Oyman, Trabzon’un kıyı şehri olmasına rağmen denizden uzaklaştığını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu eleştirdi.

Zorluoğlu’nun “vatandaşı denizle buluşturacağız” diyerek dolgu yapmayı tercih ettiğini kaydeden Oyman “Şehrin muhtelif yerlerinde dolgu yaparak, yeni yaşam ve denize girilebilir alanlar yaratacaklarını söylüyor. Ancak yine dolgu, yine dolgu… Bu masraflı ve sürdürülebilir bir teknik deniz dolgusu 6 yıl önce Beşirli Mahallesi’nden başlayıp Kemerkaya Mahallesi’nde son bulacak devasa bir dolguya başlandı ancak halen ne yapılacağı belli bile değil. Gülcemal projesine karar vermeden öylece bırakmış, bir başka dolguya, Ganita - Faroz projesine başlayacağını ilan etmiştir. Yani; o kadar vaat verdik ki hepsine bir anda yüklenelim, bir otopark açmadan bütün otoparkları kapatalım, dolgu bitmeden diğerine başlayalım, ama para da lazım artık parsel parsel Trabzon’u satalım.” dedi.

Zorluoğlu’na öneride bulunan Oyman “Oysaki,yapılması gereken; ‘Trabzon sahil şeridine özel dokunuşlar yapacağız’ diyen Başkan Zorluoğlu’nun, sahil şeridinde dolgulara müsade etmeyecez sözünü vermesidir. Şehrimizin 119 kilometrelik sahil şeridinin %75’ini doğal kumsal bahsettiğimiz zamanlar varken kıyı şeridimiz tahrip edilmiş, doğal plajı neredeyse kalmamıştır.” İfadelerini kullandı.

Kıyı şeridinin tahrip edilerek doğal plaj bırakılmadığının altını çizen Oyman Fatih Mahallesi’nden bir görüntü paylaşarak “Tabiatın kendi dengesi içerisinde, yavaş da olsa doğal plajlar oluşmaya başlamış; yani doğa bile AKP’nin belirsiz ve doğayı mahveden projelerine karşı sabredemedi. Fatih Mahallesi kıyılarında da doğal, denize girilebilecek estetik şimdiden gözlemlenebilmektedir. “ dedi.

Anahtar Deliği 17.03.2021

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler