Anahtar Deliği 16.03.2021

Anahtar Deliği 16.03.2021

Anahtar Deliği 16.03.2021

AK Parti Trabzon, Ankara’da buluştu

AK Parti Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi dün gerçekleşti.

Ankara’daki kongreye Trabzon teşkilatı da katıldı. 

AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali önderliğinde teşkilat yönetimindeki isimler kongrede yer aldı.

AK Parti Trabzon’un genç isimleri partinin Trabzon’daki öncüleriyle de burada bir araya geldi.

İl Başkanı Sezgin Mumcu da kongreye gidenler arasında yer alırken AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu gençlere destek çıkarak “#İnandığın Yolda Yürü ilkesinden bir an olsun sapmadan, liderinin ve davasının yılmaz savunucusu olan gençlerimize teşekkür ediyor ve onlara güveniyorum . Sağolsunlar , varolsunlar.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Trabzon'un diğer milletvekilleri ise başkan seçilen Eyüp Kadir İnan’ı ve yönetimini tebrik etti.

AK Parti Trabzon, Ankara’da buluştu

 

CHP’li isimden sert çıkış: “AKP,MHP ile HDP’nin yanında yer aldı”

Türkiye son günlerde “Andımız”ın kaldırılması kararını tartışıyor.

Bu tartışmaya Trabzon’dan da bir çok isim dahil oldu. 

CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu da bu isimler arasında yer aldı.

Çıkışlarıyla zaman zaman dikkatleri üzerine çeken Zorlu “Andımız” ın kaldırılmasıyla ilgili “MHP’den böyle sessizlik beklemiyorduk” dedi.

1960’da Yunanistan’da “Andımız”ın kaldırıldığını anlatan Zorlu “Şimdi aynı anti milliyetçilik cumhur ittifakı tarafından resmiyet kazandı. Üstelik Akp ‘den beklenen oldu da, MHP den böyle sessizlik beklemiyorduk. AKP, MHP ile HDP’nin yanında yer aldı. Ah lafta milliyetçilik nutukları atanlar.... yüreğimizi parçaladınız.” İfadelerini kullandı.

Mumcu’dan Ankara’da temaslar

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu Ankara’da önemli temaslarda bulundu.

AK Parti Gençlik Kongresi’ne de katılan Mumcu, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’u ve AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ü de ziyaret etti.

İki isimle de görüşme gerçekleştiren Mumcu özellikle Kurtulmuş ile istişarede bulundu.  

Mumcu’dan Ankara’da temaslar

Gözler yeni havalimanında

Dün bu köşeden Trabzon’a yeni havalimanı projesinin konuşulduğunu gündeme getirmiştik.

Konu önemli derecede ses getirdi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'nun (KİT) Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) görüşmelerinde Trabzon Havalimanı’nı gündeme getirdi.

 Kaya yaptığı açıklamada “Bu önemli yatırımı Trabzon'a kazandıralım diye sizlerden rica ediyoruz. Geçtiğimiz yılın kasım ayında Trabzon'da, yeni havalimanı projesinin hazır olduğu ve Sayın Cumhurbaşkanının onayını beklediği ifade edilmiştir. Yılda 20 milyon kapasitesi olacak yeni havalimanının yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirileceği söyleniyor. Dolgu çalışmalarının yürütüldüğü söylenen Trabzon yeni havalimanı projesi ne durumdadır, son aşaması nedir? Böyle bir düşünce konuşuluyor ama son durumu nedir? Söylenildiği gibi her şeyiyle hazır, sadece Cumhurbaşkanının onayını mı beklemektedir? Bu havalimanının ihalesi yapılmış mıdır veya ne zaman yapılacaktır?" sorularını sordu.

İddialara göre ise zemin etüdü süren projenin 2022 yılının yatırım programına alınarak 2022 yılının sonunda ihaleye çıkarılması planlanıyor.

Gelecek Partisi Trabzon’da teşkilatlanıyor

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi Trabzon’da teşkilatlanma çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

15 Şubat’ta kurucu il başkanı Hasan Kamil Velioğlu önderliğinde il teşkilatı resmi olarak kurulmuştu.

Aradan geçen 1 aylık süre zarfında ilçelerde de teşkilatlanma çalışmaları devam etti.

Ve ilk olarak Yomra İlçe Teşkilatı resmi olarak kuruldu.Yomra İlçe Başkanı Ayhan Gümrükçü evrakları teslim etti ve kuruluş belgesini teslim aldı.

Gelecek Partisi’nin diğer ilçelerde de hummalı bir çalışması var. Of ilçesinde de teşkilat kurulurken Akçaabat’ta ise kuruluş aşamasının sürdüğü kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler