Anahtar Deliği 15.10.2020

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 15.10.2020

Anahtar Deliği 15.10.2020

GEREKİRSE ANKARA’YA GİDİN GENEL MERKEZİ EZİN 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga önderliğinde turizmcilerle yaptığı toplantı ve yansımalarını kaleme almıştık. 
Gelen olumsuz tepkileri burada hatırlattık. İşte bu tepkilerden bir de karşı tarafın görüşüne yer verelim. Mesela TÜRSAB eleştiriliyor. TÜRSAB genel merkezinin Bakan Ersoy ile olan kopuk ilişkileri, aradaki buzların erimemesi, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki turizm sorunlarını TÜRSAB’ın buradaki temsilcilerinin bakanlığa iletemediği yönünde baya bir arayan oldu. Şimdi bu görüşlere TÜRSAB’a yakın isimlerle de konuştuk. 
Bunu da söyleyelim. Onlar da TÜRSAB turizmcilerinin sorunlarını dile getiriyor. Temsilcilikler bu konuda ciddi çalışmalar yaptılar ama genel merkezin tavrı böyle buna bir şey yapamayız diyorlar. Genel merkezi ya uyarın ya da ezin ve Ankara’ya gidin. Böyle saçma bir bahane yada gerekçe olmaz olamaz. O onla iyi değil falan nedir çocuk işleri bunlar. Yada eğer siz genel merkeze rağmen güzel işler yaptıysanız yada adımlar attıysanız buyurun açıklayın. Ortaya koyun.
Neyse yansımalar sürecek hepsini bitirmeyelim yazarak…

AK PARTİ’DEN KULİSLERE GELEN BİLGİLERİ DERLEDİK

AK Parti Of İlçesi’nde kararını verdi. AK Parti Mevcut İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu ile birlikte Ankara’ya giden Of Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çapoğlu, Erkan Öztürk, Ulvi Ulu ve Halil Ali Reisoğlu kendilerini Genel Merkez'e anlattı. 
Yapılan değerlendirme sonucu Of ilçe kongresine Of Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çapoğlu’nun tek aday olarak gideceği kararı verildi.
Kongre hafta sonu yapılacak.
3 dönem kuralına takılan Hakan Terzioğlu’nun istediği isim oldu. İl Başkanlığına halen aday olan Terzioğlu, genel merkezin kararına göre hareket edecek. 
AK Parti kulislerinde Çarşıbaşı kongresinin ne zaman olacağı da merak ediliyor. Mevcut Başkan Hakan Kocaman ile devam etmek isteyen genel merkez soğuk duş etkisi yaratan bir cevap aldı. Meclis Üyesi Mehmet Demir aday olduğunu ve geri çekilmeyeceğini söylemişti. Mecburen erteleme kararı alındı.
Şimdi bakalım ne olacak?
Kimine göre Hakan Kocaman atanacak.
Ortahisar Kongresi sonrası gerçekleşeceği kesin ama…
Bu arada Ortahisar’da da bir şeyler oluyor.
İl Başkanı Haydar Revi genel merkeze iki isim önermiş. Biri Hasan Dilekoğlu diğeri ise Selahattin Çebi. Güçlü bir yerden bu konu geldi bize. Ama yarın ne çıkar bilemeyiz.
Öte yandan Yasin Aydın ile Halil İbrahim Demirtaş adaylık çalışmalarını sürdürüyorlar.
Dündar Ayyıldız ise anlamadığımız bir şekilde adaylık çalışmalarını yavaşlattı.
Bir yerden bir bilgi mi aldı bilemiyoruz tabi…


AK PARTİLİ YÖNETİCİ ‘KEMAL’ YAZDI CHPLİ ‘3 YAŞINDAKİ OĞLUM’ BÖYLE DESE UTANIR DİYE ELEŞTİRDİ 

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Uğur Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘nutuk gönderdim’  sözlerini paylaşıp, “Diyor ki; Sen ne diyorsun kardeşim! Benim adam keMAL Ben atarım da tutarım da, kimse bana karışmaz… Arapça Nutuk gönderirim, Çince de gönderirim. Antartika’ya da gönderirim. Nutuk da nutuk”
Orada Kemal’in ‘ke’sini küçük ‘Mal’ kısmını büyük yazınca, CHPli yöneticilerin tepkisiyle karşılaştı. Bunu paylaşımı yapan CHPli Trabzon İl Yöneticisi Umut Özkarabekir,  Uğur Aydın’a gönderme yaparak hatta paylaşımını fotoğrafını koyarak şunların yazdı;
“Akp Trabzon teşkilatlardan sorumlu
Başkan yardımcısının bu ülkede 16 milyon 
oy almış ana muhalefet partisi lideri için kullandığı dil bu 
“MAL” 
Benim yeni yeni konuşmaya başlayan oğlum bile böyle bir kelime kullandığında 
“ne kadar ayıp neden böyle konuşuyorsun bir daha yapmayacaksın diye uyarıyoruz! 
“ Yüzü kızarıyor” “ Mahçup oluyor” 
 Daha 3,5 yaşında 
Bunlara terbiyeyi kim veriyor 
Adamın oturduğu makama bak 
Ettiği laflara bak 
Ayıp ya! 
İlkokul seviyesinde cümleler kurup bu seviyede siyaset yapan bir insanı alıp İl başkanlığında teşkilatları teslim edebilen 
Bir yapı varlığını ne kadar sürdürebilir! 
Bu durum onun değil
Ona göz yuman, müdahale etmeyen 
İl başkanının, yönetim kurulunu oluşturanların, Vekillerinin, Bakanlarının ayıbı!”
İşte bu eleştiri geldikten hemen sonra o kısmı Uğur Aydın çıkardı. 
Hatasından döndü diyelim.
 Ama bir özür de bekleniyor onu da ekleyelim. 

Anahtar Deliği 15.10.2020

TAKSİCİLER TRABZON’DA BİR BİRLERİNE GİRDİLER 

Taksi plakaların artarak dolmuş plakaların azaltılması içtin Trabzon Büyükşehir Belediyesi UKOME (ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ) uğraş veriyor. Bu UKOME’de Şoförler Odası temcilcisi de var. Dolmuş dönüşümde karar verirken herkesin fikri alınıyor. Şu anda dolmuşu yazmayacağız. Taksi plaka konusunda acayip tepkiler var UKOME’ye… Bazı taksiciler bize ulaştılar. Dertlerini dinledik. Mesela Forum AVM önündeki taksicileri Kalkınma Mahallesi durağına almıyorlarmış. 
Tabi orada sorun şu; daha önce işler güzel giderken Forum önündekilerde Kalkınma’dan taksi plakası olanları almıyorlardı. Yani şimdi işler düşünce, Forum AVM’de durağı belli bir saate kadar açık tutup avm kapatınca kapatınca, durak kapalı kalınca maalesef sorun yaşanıyor. 
Diğer taraftan meydan civarı da sıkıntılı. 
Taksiciler kısa mesafeye 15 lira alıyor ama kimileri 30 lira. Bu fiyat iniş çıkışları da düzenlenmesi lazım. Taksiciler bir olmuyor. 
Kulağımıza gelen en ciddi iddia ise Şoförler Odası yönetimine yakın isimlerin belli bazı duraklara taksi plakayla girdikleri. Yani Fatih’teki olan bir dolmuş plakası başka bir mahallede taksiye dönüştürüldü diye. Bu iddialar daha önce verildi ama yalanlanmadı doğrulanmadı da. Neyse taksi sorunu kentin gündeminde her geçen gün daha çok kalıyor ve konuşuluyor.
Bu konuda ciddi adımlar atılması gerekir. Şimdiden ilerisi düşünülmelidir. İstanbul’da yaşananları biliyorsunuz!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler