Anahtar Deliği 15.08.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 15.08.2020

SÜLEYMAN SOYLU BUGÜN TRABZON’DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Havalimanı’na geldi. Ardından hiç beklemeden Helikopter ile Güneysu’ya baba ocağına geçti. Onunla birlikte gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Trabzon’dan Of İlçesi’nde yaşanan sel afetini, kriz masasından incelediler. 
Yeni açılan ve hizmete giren Trabzon 112 Acil Çağrı Merkezini kontrol ettiler. 
Bakan Süleyman Soylu bugün de bir dizi açılışlara ve ziyaretlere katılacak. Of Kıyıcık İlçe Jandarma Komuta Hizmet Binası ve Müştemilat yapım işi, Sürmene İlçe Emniyet Hizmet binası, Araklı Hükümet konağı, Trabzon Çevik Kuvvet ve Özel Harekat binaları gibi projeleri son halini inceleyecek.
Katılamadığı cenazeler için bir dizi aile ziyaretleri yapacak.
Akçaabat İlçesi’nde özel bir hastanenin açılışını yapacak. 
Ayrıca danışmanı Mazhar Yıldırımhan’ın oğlunun düğününe katılacak. 
Nikah şahitliği yapacak. 
Ardından Trabzon Sağlık İl Müdürü Hakan Usta’nın oğlunun nikah törenine katılacak. Nikah şahitliği yapacak.
Öğleden sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programlarına katılmak üzere helikopterle Rize’ye hareket edecek.

BAKIN ŞİMDİ NABIZ NASIL YÜKSELDİ?

AK Parti Trabzon Kadın Kolları İl Başkanlığı için nabız yükselmeye başladı. Kulisler hareketlendi. Hemde hiç olmadığı kadar. İl Kadın Kolları Kongresinde aday olup olmayacağı, güçlü bir ismin çıkıp çıkmayacağı belirsizliğini korurken bu belirsizlik ve sisli hava dağılmaya saflar netleşmeye başladı. Evet bir aday konuşulmaya başlandı. Teşkilatlarda Işıl Demir Güner’in AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen’in karşısına çıkacağı belirtiliyor. Hatta belli bir delege üzerindede etkisi olduğu belirtiliyor. Yani renkli bir il kongresi yaşanabilir! Buna hazırlıklı olun. İl Kongresi için çoklu aday olacak ve çekişmeli, daha etkili bir kongre süreci olur ama il kadın kolları için bu zor densede şu anda böyle değil. İki adaya doğru gidiyor.. Nabız yükseldikçe sizle paylaşmaya devam edeceğiz. 

BASIN MENSUPLARI HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Süleyman Baykal'ın yerine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı getirildi. Dün basın mensupları soru sormak için devir teslim törenine erkenden gitti.
Hatta bazıları aralarında, “yeni rektörü acab rektörlük binasına kadar kim getirecek” diye merak edip konuşmaya başladılar.
Tam binaya giriş yaptılar ki, o da ehe zaten Hamdullah Çuvalcı Süleyman Baykal’ın yanındaydı.
Erkenden giriş yapmış!
Basın mensupları hemen devir teslim için yukarı rektörlük makamına çağırıldı. Yine makamda cübbe takıldı. Bazı basın mensupları son günlerde medyaya yansıyan konuları, kadro atamaları, kadro verilmesi, akrabalara kadro verilmesi, torpilli atamalar, adrese teslim atamalar gibi epey bir dosya hazırlayıp soru notları ile geldiler ama hayal kırıklığı yaşadılar. Çünkü Hamdullah Çuvalcı konuşmasını bitir bitirmez, “Arkadaşlar soru almıyoruz bir kaç hafta sonra geniş bir basın toplantısı düzenleyip sorularını yanıtlayacağız” dedi.
Halbuki Süleyman Baykal’a daha çok soru hazırlanmıştı!
Yani hayal kırıklığım ile döndüler.
Hamdullah Çuvalcı, rektör olabilmek için epey bir uğraş verdi. Çok istiyordu ve hayaline kavuştu. Şu anca cübbesini giydi. Bundan sonra üniversitede neler değişecek yakından takip edip aktaracağız!

KIRDIĞI DÖKTÜĞÜ İNSANLARDAN ÖZÜR DİLESİN!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Pazarkapı’da başlattığı cami projesinin derneği Trabzon Alemdar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin Başkanı İrfan Altıner, Mehmet Nuhoğlu’nun AK Parti’ye geçmesinin hemen ardından keskin bir yorum paylaştı.
Bu gündemde dün gün boyu konuşuldu. İlk ilgimizi çekmedi. Ama konuşulunca, “Gerekenleri bir tek o söyledi” denince dedik şuna bir göz atalım. Neler demiş önce o yorumu paylaşalım; 
“Hayrat bağımsız belediye başkanı Mehmet Nuhoğlu Ak parti;’ye geçti. İnşallah Hayrat için hayırlı olur. İnşallah seçim zamanı kırdığı döktüğü insanlardan da bir özür dileyip dört elle işe güce sarılıp secimden bu yana heba edilen yaklaşık bir buçuk yılı telafi eder. İnşallah  ilçe teşkilatını özellikle ilçe başkanı Serkan Karaahmetoğlu kardeşimizi , seçimlerdeki  Ak parti adayı Salih Öztel  kardeşimizi kucaklayıp onlardan da bir özür diler ve kırgınlıklara son verdirir, yaraları tedavi eder. İlce başkanıyla bir helallik meselesi de var tabi. Yoksa Hayrat topal ördek olarak yoluna devam edecek, zaman kaybedecektir. Bize de Yeniköy nezdinde  bir özür borcu vardır. Bizim kendisiyle hiç bir husumetimiz olmamıştır. Şahsım icin “İrfan Altiner dernek başkanı olduğu müddetçe Yenikoy Derneğine gelmem” demişti. Sebep olarak da seçimlerde kendisine destek olmadığımızı söylemişti. Halbuki biz kendisine  Hayrat’ın menfaatleri için Ak parti adayının desteklenmesini söylemiştik. Bizim meselemiz şahsi degildi. Hayrat’ımız ve Yeniköy’ümüzün menfaatiydi meselemiz. Biz yine de asaletimiz ve edebimiz gereği kendine saygısızlık etmedik. Istanbul ve Yeniköy’deki dernek lokallerimizde hiç bir siyasi mevzuya girmeden kendisini ağırlamış ve uğurlamıştık. Biz bize yakışanı yaptık. Şimdi yine biz bize yakışanı yapacağız , kendisini destekleyeceğiz , hizmet icin teşvik, gayret, destek de olacağız ve takip edeceğiz. Durmak yok. Hadi hayırlı olsun inşallah”
İşte buy tip eleştiriler alan Mehmet Nuhoğlu bundan sonra ne yapacak.
Bizde bir kaç bir şey ekleyelim.
Hatta seçim dönemi ve sonrasında AK Parti ilçe teşkilatına uyguladığı baskı, ile başkanının ailesini tehdit bile ettiği kulağımıza gelmişti.
O dönem onu aday göstermeyenlerle şimdi verdiği fotoğrafları da arşivledik.
Mehmet Nuhoğlu’nun AK Parti’ye geri dönmesi de AK Parti il kongresinde dengeleri değiştirmez.
Böyle düşünenlerde yanılıyor.
Belki Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’a daha titiz yaklaşır tabi o zaman neler olur bilemeyiz.
Böyle de bir durum var. Teşkilatlarda, “Nuhoğlu’na kadar Hayrat’a kadar irdelediyse Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon kongrelerini tek tek ele alır” diyenlerde çok..

İYİ PARTİ TRABZON’DA GERÇEKLERLE YÜZLEŞMELİ!

İYİ Parti Trabzon İl Kongresi yapıldı. Kongre sonrası bakıyoruz herkes aşağıya oturmuş sanki birşey olmamış gibi davranıyor. Hele de İl Başkanı Azmi Kuvvetli, partinin ağır toplarından Ali Sağır ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs..
Yahu sanki listede onca çizik yokmuş gibi!
Sanki bir gün önce başkanların suratına delege listeleri fırlatılmamış gibi..
Kongrede yaşanan krizleri olmamış gibi..
Parti’de ‘ben yaptım oldu’ denmemiş gibi..
Bu vurdumduymaz tavırla nereye kadar gidecekler bakalım..
Biz bu durumu şaşkınlıkla izliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler