Anahtar Deliği 14.12.2020

Anahtar Deliği 14.12.2020

Anahtar Deliği 14.12.2020

NEDEN PAYLAŞMADI DİYE DİKKAT ÇEKTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuştuğu genel kurulda Milletvekilleri Adnan Günnar ile Muhammet Balta’nın salonda olmaması kulislerde konuşuldu. Hatta belkide Süleyman Soylu’nun konuşmasından daha erken bu detay Trabzon siyasi gündemine düştü. 

“Aralarında halen bir sorun var” görüntüsü oluşturduğu tartışılıyor. 

Adnan Günnar’ın sosyal medya hesabından Süleyman Soylu’nun konuşmasının başka bir milletvekili üzerinden paylaştığı görülürken Milletvekili Balta’nın hiçbir paylaşım yapmaması dikkat çekti. Haliyle bu da epey bir konuşulacak gibi duruyor. 

Anahtar Deliği 14.12.2020

KTÜ VE TRABZON ÜNİVERSİTESİ BÜTÇELERİ NASIL GEÇTİ? 

TBMM’de yapılan bütçe görüşmelerinde dün gece yarısı saat 00.20 sularında KTÜ ve Trabzon Üniversitesi bütçesi onaylandı. Bütçeye göre 2021 yılı Karadeniz Teknik Üniversitesi bütçesi  614.051.000 TL olarak belirlendi. Diğer taraftan Trabzon Üniversitesi bütçesi  112.529.000 TL olarak kabul edildi.

AK Parti Trabzon Milletvekilleri bu onaya hayırlı olsun dedi.

İKİ KELAM ETSENE DİYE ÇIKIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mecliste ki konuşmasına destek veren AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,  CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'yı da HDP'ye karşı sessiz kalmakla eleştirdi ve sert ifadeler kullandı.

Başkan Revi, "Mecliste gerekli gereksiz her konuda açıklamalar yapan CHP Trabzon Milletvekili Sayın Ahmet Kaya'nın PKK'lı teröristlere karşı, sırtını kandile yaslayan HDP'ye karşı iki çift kelam bile edememiş olması da Trabzon için bir utançtır. Sayın Kaya'yı söz de değil özde Trabzonlu olmaya davet ediyorum. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun terörle mücadele azmine destek olmak varken sessiz kalarak HDP'ye şirin gözükme çabalarını Trabzonlular asla unutmayacaktır. 

Milliyetçiliği ve vatanseverliğiyle haklı gurur yaşayan, Türkiye'de HDP'nin temsilciliğinin bulunmadığı tek il olan Trabzon şehri soysuzlara karşı verdiği mücadelede İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun yanındadır." ifadelerini kullandı. 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da CHPli vekile tepki gösterdi;” Kandil sözcülerinin PKK güzellemelerini dinlerken bir itirazınızı bile görmedim”
CHPli vekil AHmet Kaya ise bu tepkilere, “Biz PKK’ya terör örgütü derken, Öcalan’a bebek katili derken siz ‘sayın’ diyordunuz” diyerek cevap verdi. 

Anahtar Deliği 14.12.2020

UYGUN FALAN DEĞİL TAM BİR GERİ VİTES!

“Dolmuşta zam isteğine şaşırdım."
“Önce dönüşüm sonra zam”
“Şu anda dolmuşa zam gündemimizde yok”
 Bu sözler Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ait. 

“Şoför esnafı ayakta kalmalı”
“Başkanımız Murat Zorluoğlu ile görüştük
“Bazı kararla almak zorundayız”
“En uygun zamanda zam yapacağız”
Bu sözler de Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’ya ait.

Şimdi bu görüntüde Şoförler odası Başkanı tornistan yaptı gibi görülüyor.
Yani zamda geri vites!
Uygun zamanı başkan Zorluoğlu belirler. 

Anahtar Deliği 14.12.2020

ŞEHİR HASTANESİNİN İHALESİ HANİ İPTAL EDİLMİŞTİ?

Trabzon Şehir Hastanesi ihalesinin iptal edildiğine dair  Trabzon’da 7 gündür bir furya esip gürlüyordu. 

En yetkili ağız bu dedikoduların yalan olduğunu gösterdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Trabzon Şehir Hastanesinin ihale sürecinin tamamlandığını.

En son Kalyon İnşat’ın ihaleyi aldığını biliyorduk. Bize böyle bir duyum geldi. Ama diğerlerini bilemeyiz tabi.

10 firma ön elemeye girmişti değerlendiriliyordu. 

Sonra 3 firma kaldı.

Şu 2 firmadan biri olacak…

Kalyon İnşaat (teklifi 1 milyar 99 milyon 900 bin TL )
Kolin İnşaat, Zey Yapı ortaklığında (1 milyar 117 milyon 600 bin TL)

Akyazı’da dolgu alanı üzerine yapılacak Trabzon Şehir Hastanesi 400 dönümlük alan üzerine yapılacak ve 900 yatak kapasitesi olacak.

Anahtar Deliği 14.12.2020
SÜLEYMAN SOYLU O ARA NE SORDU ACABA DİYENLERE GELSİN BİZ ÖĞRENDİK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde belkide en fazla konuştuğu Trabzon Milletvekili Salih Cora’dır. Cora ile sık sık konuşurken bir de objektiflere yakalandılar. Tabi dikkatimizden kaçmadı. Salih Cora’ya o fotoğrafın hikayesini sorduk.

Salih Cora da, “Sayın Bakanımız Trabzonla çok yakından ilgileniyor. O tarihi konuşmasını yapmadan önce bu konuşma geçti aramızda. “Araklı hükümet konağı çok güzel oldu değil mi?” diye sordu. Bende çok güzel oldu sayın bakanımız teşekkür ederiz” dedi. “ şeklinde cevap verdi.

Anahtar Deliği 14.12.2020
 

OF’TAN SÜLEYMAN SOYLU’YA ‘OOOOH’ GÖNDERMESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ooooh çektiği konuşması sonrası heryerde farklı şekilde yankılandı. Bu yankılardan biri de memleketi Of’tan geldi. Of’tan bir taraftan destek gelirken diğer taraftan ilginç göndermelerde geldi. Saadet Partisi
Of İlçe Başkanlığı parti binasının önündeki LED yazılara, 
“Of’tan #OOOOH diyen Soylu’ya soruyoruz paralar nereye gidiyor? HDP’YE 80 MİLYON SEÇİM YARDIMI KİM YAPTI SAYIN SOYLU” yazdılar.

SP İl Başkan Yardımcısı Sefa Ayın da “Siyasi partiler kanunu gereğiymişte bilmem ne! Yasama, yürütme ve yargıyı ele geçirdiniz. Dikta rejimle ülkeyi yönetiyorsunuz, kapatın HDP’yi. Niye kapatamazlar? HDP, AKP iktidarının can simididir.” İfadeleri kullandı.

Anahtar Deliği 14.12.2020

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler