Anahtar Deliği 14.01.2021

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 14.01.2021

Anahtar Deliği 14.01.2021

NEDEN ONLARDAN BASHETMİYOR SİZCE? 

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt ile TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş arasında geçen bir diyalog var gündemde sıcaklığını koruyor.  
Bu tartışma şu soruyu tetikledi; İl Başkanlığı makamındaki bir ismin bir kurumunda görev alması doğru mu? 
Bu diyalog çok enteresan bazı noktalarda çarpıtıldı! Bunu yapanlar belli, kendi kişisel hırslarını, hesaplarını başkaları üzerinden kullanıyorlar. Bu tuzağı görüyoruz ve biz ‘yokuz’ diyoruz!
Cevat Kurt kendisine haksızlık edildiğini Saadet Partisi’ne karşı yapılan bir aşağılamaya maruz kaldığını söylüyor. Lakin TİSKİ’de görev aldığını, TİSKİ’de çalıştığı halde TİSKİ hakkında gazetelere iddialarda bulunup çalıştığı kurumu zan altında bıraktığından bahsetmiyor!
Haliyle TİSKi yönetimi de buna karşı hamle yapacaktır. Yaptı da.. 
Yada SP Trabzon İl Başkanlığı makamındayken neden TİSKİ’de görevini bırakmadığından bahsetmiyor.
İl Başkanlığı makamını TİSKİ’de baskı unsuru olarak kullanıp kullanmadığı sorularını geçiştiriyor. 
Basın toplantısında Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanıyken söylemleri nedeniyle 3 maaş cezayı neden aldığından da bahsetmiyor.
Mahkemeye gittiğini söylüyor ama mahkemenin kendisini reddettiğini ortaya koymuyor.
Siyaset yapan herkes bilirki, eğer bir kurumda çalışıyorsan partinin il başkanlığı görevini yapman zorlaşır, bağımlı hale getirir partini zor durumda bırakırsın.
Bu konuyu da teğet geçiyor.
Basın toplantısına kendisine, “Saadet Partisi İl Başkanlığı makamı tam bağımsızlık ister. Neden il başkanı seçilince TİSKİ’de görevinizi bırakmadınız” sorusuna cevap vermiyor.
Hukuksal anlamda sorun olmayabilir ama o makam bunu kaldırır mı? 
Kaldırmaz!
Siz SP İl Başkanlığı makamını bir bürokratın karşısında erdiremezsiniz.
Buna hakkınız yok .
Şimdide hak arıyorsunuz! Nereden kimden? SP İl Başkanı iseniz il başkanlığını layıkıyla yapmak istiyorsanız TİSKİ’deki görevinizi ya bırakacaksınız yada böyle TİSKİ çalışanı olarak kurumun genel müdürü sizi çağırdığında karşısına geçeceksiniz. 

Zira yapılan idari soruşturmada gerkene hakkınızda yapılır. Yada yapılacak olana hazır olursunuz! 
Bu tam da böyledir.
Cevat Kurt’un açıklamalarından sonra bazıları açıklamalar yapıyor ayıp edildi falan diye… Hatta CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya bile bunu yaptı.
Ahmet Kaya aynı şeyi AK Parti Trabzon İl Başkanı yapsa, TİSKİ’de görev alan bir isim olsa, TİSKİ Genel Müdürü de odasına çağırıp, “Sen bunları kurumun için nasıl söylersin. Hem yalan hem iftira atıyorsun” diye hesap sorsa, nasıl bir tavır takınır. 
Demezki “Sen il başkanlığını görevin bırak ve git” 

BİR DE BU AÇIDAN BAKALIM ŞİMDİ AYNI OLAYA

CHP’den bu konuda aklı selim olgun düşünenleri not ettik.
Mesela CHPli meclis üyesi Cüneyit Zorlu..
Olaya yaklaşımı şu şekilde oldu;  “Sn Tiski müdürü Ali Tekadaş ile saadet parti il başkanı sn   Cevat Kurt'un arasında  geçtiği ve iki tarafında farklı anlattığı  konu  hakkında yorum bize düşmeyebilir. Kanunların izin verdiği işçi pozisyonunda çalışanların siyaset yapabilme hakkı,bu tür  sorunların her zaman  yaşanabileceğini  gösterir. Makamında ziyaret ettiğim ve konukseverliğinden memnun kaldığım Ali beyin  bu tür davranışı  yapacak biri olmadığı kanaatindeyim. TİSKİ’yi bizim kadar eleştiren olmamıştır. Fakat her zaman eleştirdiğimiz ve eleştirecek olmamız, yaptıklarınıda görmemizi engellememeli. Bu dönem TİSKİ gerçekten yoğun bir çalışma içine girdi. Ortahisar, Akçaabat ,Yomra gibi büyük ilçelerin tamamında alt yapı çalışmaları yapılıyor. Kolay bir iş değildir. Aslında daha önce bu konulara el atılmaması eleştirilmesi gereken konudur.
Siyasetin yanlışı söylemesi kadar doğru bir şey olamaz. Ama çalısanlarında hakkını teslim etmeliyiz. Benim gördüğüm Ali bey bu konuda tecrübeli ve çok koşturuyor. Moralini her zaman bozmak Trabzon a kaybettirir. 
Şimdi bu neSn Tiski müdürü Ali Tekadaş ile saadet parti il başkanı sn   Cevat Kurt'un arasında  geçtiği ve iki tarafında farklı anlattığı  konu  hakkında yorum bize düşmeyebilir.
Kanunların izin verdiği işçi pozisyonunda çalışanların siyaset yapabilme hakkı,bu tür  sorunların her zaman  yaşanabileceğini  gösterir.
Makamında ziyaret ettiğim ve konukseverliğinden memnun kaldığım Ali beyin  bu tür davranışı  yapacak biri olmadığı kanaatindeyim.
Tiski yi bizim kadar eleştiren olmamıştır. Fakat her zaman eleştirdiğimiz ve eleştirecek olmamız, yaptıklarınıda görmemizi engellememeli. Bu dönem tiski gerçekten yoğun bir çalışma içine girdi. Ortahisar, Akçaabat, Yomra gibi büyük ilçelerin tamamında alt yapı çalışmaları yapılıyor. Kolay bir iş değildir. Aslında daha önce bu konulara el atılmaması eleştirilmesi gereken konudur.

VEKİLLER MAÇKA’YI ZİYARET ETTİ İLÇEDE YATIRIMLARI İNCELEDİLER


AK Parti Trabzon Milletvekilleri bu ara Trabzon ile birlikte çok fazla olmaya başladılar. Daha önce TBMM çalışmaları nedeniyle çok gidip gelemiyorlardı ama şu aralar epey bir sahada olmaya başladılar. 

En son TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon’da yoğun bir program gerçekleştirdi. 

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ı ziyaret eden ilçede yapımı süren ve Doğu Karadeniz’de ilk olacak olan Macera Parkı inşaatını inceledi.

Ayrıca Maçka Sümela yolu turizm güzergahında ki bina cephelerinin iyileştirilmesi için büyük uğraşlar vermişti o uğraşlar sonuç verdi. Şu anda o çalışmalar sürüyor onları yerinde inceledi.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan bu konuda Muhammet Balta’ya minnettar. 

Keşke diğer ilçelerimiz de böyle bir projeden yararlanabilseler!

Diğer ilçe belediye başkanları Maçka’dan örnek alsalar!
Maçka bu destek alabiliyorsa onlarda alabilirler tabi uğraşmak, proje üretmek lazım! 3 tane su deposu, 2 tane boru döşemek yada bir kaç kamyon çöpü her gün toplamakla belediyecilik olmaz!

Bunu artık anlayın!

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da, Trabzon’da bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Maçka İlçesi’ne de uğradı ve İlçe teşkilatıyla sohbet etti.
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan partisinin vekillerinin ardı ardına ağırlamanın mutluluğunu yaşadı.


DİVAN BAŞKANLIĞINA BAŞKA ADAY ÇIKAR MI BİZE KALSA ÇIKAR

Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen adaylığını açıkladı. Bunu da öyle basit bir şekilde yapmadı. Önce basın mensuplarını tek tek aradı. Sonra hepsi ile konuşup özellikle gelmelerini rica etti. 
Bu çağrı sonuç verdi. Ciddi bir katılım oldu. Divan Başkanlığında Ali Sürmen bir kaç ismi revize edecek. Bunu işaret fişeğini yaktı. Divanda onu eleştiren bir kaç isim vardı onları dışarda bıracak zaten de onlar kendilerini otomatik dışarda bıraktı. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Ali Sürmen’in adaylığı konusunda henüz bir net bir şey ortaya koymadı. Bir görüş sunmadı! 
Mart ayında falan yapılır genel kurul! E haliyle şu anda bunu açıklaması erken. Ama Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun kongre yapıp yapmayacağı olağan genel kurula kadar ne yapacağı, Ali Sürmen’in karşısına aday çıkarıp çıkarmayacağı şu anda ne belli değil lakin bir kaç ismin kendisiyle görüştüğünü biliyoruz. 
Trabzonspor’da terazi gönyede durmuyor, dengeler değişebilir.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI İLE ALAKALI HAMLELER BELİRGİNLEŞMEYE BAŞLADI 

AK Parti Trabzon İl Kongre sürecinde kulis toplantıları artmaya başladı. Milletvekilleri Adnan Günnar ile Muhammet Balta, Trabzon’da il başkan adayları noktasında bir araya gelerek bazı özel toplantılar yaptılar. Bu zaten kentte bilinen bir sır. Milletvekili Salih COra da ayrı bir toplantı gerçekleştirdi. Günnar ile Balta’dan ayrı hareket ettileri net şekilde ortaya çıktı. Milletvekili Bahar Ayvazoğlu sürecin dışında kaldı! Zaten çok da il başkanlığı ile alakalı ağırlığı yok gibi duruyor. 
İl yönetiminde Haydar Revi ile görev alan il başkan adaylarından Hasan Dilekoğlu ile Uğur Aydın birlikte hareket ediyorlar. Hamleleri görüyoruz fark ediyoruz. Öte yandan Mehmet Karaoğlu bir ara atağa geçti sonra geri sanki geri çekildi. Ergin Aydın ve Zeki Kavanoz ismi parti kurmayları tarafından ele alınıyor.
Selahattin Çebi’nin genel merkezde ismi çağırılacaklar listesinde olduğu netleşti. Hakan Terzioğlu ise vazgeçmiyor “Ben burdayım” diyor inatla..
Trabzon hareketli ve AK Parti il başkanlığı konusunda atılan adımlar kentte konuşuluyor. Mesela eski bir sendikacı, aynı zamanda partide danışmanlık yapan bir ismi partinin kurucularından biri arayıp, bir isim içni destek istemiş. Hatta kendisine “Gel listesinde yer al” demiş.
O da nezaketle geri çevirmiş.
Telefonla destek arayanlar, liste hazırlığı yapanlar belirginleşmeye başladılar.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler