Anahtar Deliği 13.12.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 13.12.2020

O KOLTUKLAR NEDEN BOŞ DURUYOR? 

Trabzon Turizm İl Müdürlüğü koltuğu Ali Ayvazoğlu’nun Ankara’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atanmasıyla boş kaldı. 
9-10 aydır boş duran müdürlük koltuğu için şehirde spekülasyonlar var. 
Bunların bir kaçı malum şeyler. Bir daha tekrarlamayalım. Siyasetçilerin tutumu da önemli. AK Parti Trabzon Milletvekilleri kendi aralarında farklı görüşler bildirdiğini biliyoruz. 
Belkide bu farklı isimlerin verdiği karmaşadır atanmama sebebi bilemiyoruz. 

Ama şunları iyi biliyoruz; kürsüden “4 bin yıllık kadim şehir Trabzon” “6 bin yıllık kadim şehir Trabzon” gibi sözlerle seslenildiğini…

Şehir merkezinde her yapılan alt yapı çalışmasında tarihi surlar, tarihi limanların gün yüzüne çıktığını ve buna karşın bir şey yapılmadığını…

Bunlar gibi bir çok nedenle Trabzon önemli bir turizm merkezi ve turizm koltuğu güçlü şekilde dolu olması gerekir.
Ama böyle güçsüz cılız bırakılıp idare ettirilmek birilerinin oyuncağı olsun deniliyorsa, buna birileri dur desin yoksa başta AK Parti Trabzon Milletvekilleri zararını görür. 

Bu arada DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü koltuğuna da vekaleten bakılıyor.
İşin ,ilginç yanı en kurak dönemden geçiyoruz. En kötü dönemden geçiyoruz. Bu yaz belkide en susuz yaz olacak. DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü ekipleri güçlü olması gerekir. Vekaleten sallantıda bir koltuk olmaz! 2 yıldır vekaleten bakılıyor. Bu da ayrı bir sorun! 

MERAK EDENLER İÇİN KORONA PROTOKOLE SIÇRADI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr Hamdullah Çuvalcı, geçen hafta korona virüsüne yakalanmıştı. Rektörlük katı boşaltıldı dezenfekte edildi. 
Hamdullah Çuvalcı’yı arayıp geçmiş olsun demiştik sonra tekrar aradık durumunu sorduk. Öksürükleri sık sık olduğunu ama genel durumunun iyi olduğunu belirtti. 
2-3 güne yeniden test olacak. SOnuçlarına göre hareket edilecek. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman da korona testi pozitif çıkanlardandı. Halsizlik gibi belirtiler gösteriyordu. Bir süredir durumu iyi. Genel durumunda sorun yok. Yine önlem için karantinada duruyor. Bir iki güne aramıza döner.
Diğer taraftan Trabzon Üniversitesi Rektörlük katında değilde daire başkanları kısmında büyük sorun var. Rektörlük katında ciddi önemler alındı. Ama daire başkanlarında bir kaçı korona  testi. pozitif çıktı. 

BAŞKANIN TURŞU BİDONU VE ALDIĞI BONUSLAR



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, mutfağından bir fotoğraf paylaştı. Bu fotoğrafta pazar kahvaltısını hazırlıyordu. 

“Mutlu Pazarlar!!

Bu sefer menemene ilave krep yaptım.

Hanım nezdinde epey bonus kazandım” diyor.

Yengeden bonusları aldı başkan..

Ama bizdende bonus aldı.

Çünkü sağ tarafta hemen ayağının yanındaki turşu bidonu dikkatimizi çekti. 

E Trabzonlu olup da mutfağında turşu bidonu olmayan var mı?

Başkana 100 puan..


GÜMÜŞHANE AYNI TARİFE YAPACAK DEĞİŞTİRMEYECEK ZAM YOK

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda pandemi dönemi nedeniyle zor günler geçiren esnaf ve vatandaşlara katkı sağlamak için Belediye hizmetlerine 2021 yılında zam yapmama kararı aldıklarını söyledi.

Başkan Çimen, Belediye Meclisi üyelerine de bu karara verdikleri destek için teşekkür ettik.
Belediye meclisi toplantısında gündem maddeleri arasında olan 2021 fiyat tarifelerini görüştüklerini kaydeden Başkan Çimen, “Bütün arkadaşlarımızı tek tek dinledik. 2020 yılında uyguladığımız fiyat tarifeleri 2021 yılında da aynı olsun, fiyatlarımız sabit kalsın, zam yapmayalım dedik. 2020 yılı 11 Mart’ta başlayan pandemi sürecinde de halkımıza, milletimize, devletimize de bizim böyle bir katkımız olsun dedik. Şuanda zam yapmadık. Bunun içerisinde belediye otobüs fiyatlarından tutun özel dolmuş fiyatrlarındında tutun bizim harçlarımızdan tutun su fiyatlarından tutun bütün tarifelerimizin hiçbirisine zam yapmadık. Ben burada tüm Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarımıza sağduyularından dolayı teşekkür ediyorum. 2020 yılında esnafımızın çok zor durumda olduğunu, vatandaşımızın bu süreçte de onlara moral olması açısından bir desteğimiz olsun dedik. Böyle bir karar aldık. 7 yıldır başkanım ilk defa böyle bir karar aldık ve hiçbirşeye zam yapmadık. Şehrimize hayırlı olmasını, milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Başkan Çimen, ilan ve reklam vergisi, ruhsat harcı, yol su kanalizasyon katılım payları, hayvan kesim ve et taşıma ücretleri, terminal ücretleri, otopark ücretleri, şehir içi dolmuş ve taksi tarifeleri, belediye araçlarından alınacak kiralama ücretleri, otobüs tarifeleri, su tarifeleri, mezarlık ve defin ücreti, evlenme akdi ücreti ve diğer tüm tarifelerle birlikte 107 kalem hizmette 2021 fiyatları 2020’deki Ocak ayındaki gibi olacağını, zam yapılmayacağını belirterek, “Pandemide böyle bir desteğimiz olsun dedik. Yeni yıla girerken tüm hemşehrilerimiz faydalansın” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler