Anahtar Deliği 13.08.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 13.08.2020

BERAT ALBAYRAK’A YAVUZ AĞIRALİOĞLU’NDAN GÖNDERME



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak CNN Türk canlı yayınında ekonomideki son gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar sonrasında muhalif kanattan yine sert yorumlar geldi.
En ilginci ve paylaşılanı ise İYİ Partili. Yavuz Ağıralioğlu’ndan geldi.
“Sn. Berat Albayrak müsterih olsun! 431 milyar dolar dış borcumuz, 145 milyar dolar da hazine garantili taahhüdümüz var. Ekonomik verilerimiz de ortada ama milletçe durumumuz çok iyi. Bir sıkıntımız da yoktur. "Zaten biz hep 50 TL'lik benzin alıyoruz." Dolarla ne işimiz olur?” İfadelerini kullanması ciddi şekilde paylaşıldı ve yorum aldı.

AHMET AĞAOĞLU VE ALİ KOÇ KARESİNİN YANSIMALARI

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile samimi şekilde basının karşısında açıklamalar yapması, birilerini üzdü. Birilerini kırdı.. Hatta bazılarını öfkelendirdi. “Adam hem gelip futbolcunu ayartacak, kafasına göre istediği gibi transfer yapacak. Sende onunla samimi poz vereceksin! Olmadı başkan!” diyenler oldu. 
Diğer taraftan Başkan Ağaoğlu yayında Ali Koç’a “Novak’a sen kaç lira verdin başkan” diye takılması ve Ali Koç’un bir an bozulması da kayda geçti. Yani sanki bir nevi Ahmet Ağaoğlu, bu manevrasıyla canlı yayında o içinde kalan sinirini Ali Koç’tan almış oldu. 

VİCDANLARINIZ SIZLAYANA KADAR 

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Rektörün damatlarının ve kızlarının kadro almaları nedense göze batmadı! Trabzon Üniversitesi’nde yaşananlar nedense kimse dikkat almadı! Hayır bilmediğimiz bir şey mi var arkadaş.. Biz yazıyoruz, gelen şikayetlere bakıyoruz, mesaj kutumuz doldu. Kimileri ödülleri, yayınları olduğu halde kadro alamazken birileri soyadıyla, tanıdıklarıyla üniversitede yerleşmiş! 7 sülalesi üniversitede yerleşmiş isimler varken bilimden, çağdaşlıktan, üretmekten nasıl bahsedilebilir! Bu üniversiteler babanızın çiftliği mi? Nerede etik değerler, nerede liyakat, nerede başarılı insan profili.. Bakalım daha neler duyacağız. Yakında onları da detaylıca yazacağız. Vicdanlarınız sızlayana kadar - tabi varsa - elimiz kalem tuttukça yazacağız. 

VİRÜS PEŞİNİ BIRAKMADI!

Rize Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kardiyoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı KTÜ mezunu Çaykaralı Prof.Dr.Turan Erdoğan tatilini geçirdiği İstanbul’da Korona virüsünün tetiklemesi sonucu beyin Kanaması geçirerek hayatını kaybetti. 
2 hafta tedavi görüp iyileşmişti. Testleri negatif çıkmıştı! Ama beyin kanamasını tetikleyen virüs, Erdoğan’ın yakasını bırakmadı ve vefat etti. Demekki tedavi gördükten sonra şu bir gerçek ki, asla vazgeçmeyeceksin ve dikkatli olmaya devam edeceksin! Bu arada Trabzon Sağlık İl Müdürü Hakan Usta, hastanelerin doluluk oranlarından endişe duymaya başladı.
Devamlı uyarılar yapıyor. İŞKUR’da iş veren servisinde 2 personelin kolit testleri pozitif çıktığını duyduk. İŞKUR’un yarısı karantina altına alındı. Bu konuda da sorun yaşanıyor. Şu anda şehirde virüs zirve yaptı diyen sağlıkçılarla karşılaşıyoruz. Herkes daha dikkatli olmalı. 

SALİH CORA’YI NEDEN TEBRİK ETTİK

AK Parti Milletvekili Salih Cora, Trabzon’da ziyaretlerini sürdürüyor. 
Şehrin her alanına girmeye, toplumun her kademesinin sorunlarını dinlerken onlarla istişare yapıyor. 
Hep “AK Partili vekiller yöneticiler alkollü yerlere girmiyor, oralar turizm mekanları, turizm yerleri değil mi?” diye eleştiri yapılırdı. 
Bu defa Salih Cora, bu tabuyu yıktı. 
Ne yaptı biliyor musunuz? 
Gitti şehrin en gözde turizm mekanlarından Burak Tonyalı’nın başarılı bir şekilde işlettiği Müzeyyen Restoran’ı ziyaret etti.
Müzeyyen restoran pandemi sürecinden sonra bakanlığın açıkladığı kurallara uygunluk sertifikasını şehirde tek alan lokantadır. 
Tabiki turizm açısından bu çok önemli. 
Milletvekili Cora da bu konuda işletmeci Tonyalı'yı  kutladı.
Ziyaretin anısına Cora ile Tonyalı fotoğraf çekildiler. Tonyalı da o fotoğrafı baş köşeye astı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler