Anahtar Deliği 12.08.2020

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar

Anahtar Deliği 12.08.2020

BUNDAN SONRA BAKALIM NE OLACAK?


Pamukkale Üniversitesi’ndeki rektörün eşini adrese teslim şartlarla işe almaya kalkması ve ardından görevinden uzaklaştırılması krizi büyüdükçe büyüyor. Hatta Trabzon’a sıçradı.
Trabzon Üniversitesi’nde adrese teslim koşullarla büro personeli alıyor. 
İnsansız Hava Aracı pilot sertifikası isteniyor!
63 KPSS puanıyla 2019 KTÜ Harita Müh. mezunu Sena A. başvuruyor, kadro alıyor.
Sena'nın yakını aynı soyadı taşıyan aynı üniversitede SEM Müdürü Prof. Hakan Şevki Ayvacı olduğu ortaya çıkıyor. 
Bu haber manşetlere taşınınca Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Trabzon Üniversitesi Genel Sekreteri Prof Dr İbrahim Er ile, Prof Dr Şevki Ayvacı’yı odasına çağırıyor. Burada hararetli bir şekilde konuşmalar yükseliyor. Hatta bira ara Rektör hızını alamayıp, bağırmaya başlıyor. Salondan sesler duyuluyor. Rektör bey çok kızıyor ama kızmasın! Sonuçta bu işe alımı onun onayı olmadan kimse yapamaz!
Bakalım bundan sonraki gelişmeler ne olacak?


TRABZON ÜNİVERSİTESİ İLE EREN BÜLBÜL GÜNDEMDE SIRAYA GİRDİ

Trabzon Üniversitesi’nde yaşanan adrese teslim İHA sertifikasıyla alım yapılması hemde bunun 63 KPSS puanı gibi düşük bir puanla yapılması sosyal medya gündemine oturdu. Gündemde ilk 10 içine girdi. İlk sırada Eren Bülbül vardı. Trabzon böyle gündem oldu. İlk sırada kahramanlığıyla gündem olurken birde buna 6. Sırada Trabzon Üniversitesi’nde yaşanan olumsuz bir şekilde girmesi de herkesi üzdü tabi. 
Peki Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde neler oluyor? Bu durumlar orda yok mu? Adrese teslim KTÜ yönetiminde akraba, eş dost atamaları yok mu? Olmuyor mu? Olmadı mı?
Evet oldu. Rektör SÜleyman Baykal’ın kızları damatları üniversitede görev yapıyorlar. Belki hakketten haklarıydı ama aynı üniversitede olamsı göze batmaz mı? Batar tabiki. Etik olur mu? Etik asla değil. Bu durumlara neden dikkat edilmedi. Üniversitelerde sadece rektörler değil herkes buna dikkat etmeli iken etmiyorlar. Kabak ise iktidarın başına patlıyor. Bu arı kovanına çomak bir kere sokuldu. AK Parti Genel Merkezi de bu konulara artık çok hassas yaklaşıyor.
Son yaşananlar bunu gösteriyor. Yani yeni istifalar yeni görevden almalar yaşanır!

YEDEK LİSTEYE GİREMEYENLERİ KAZANDIRDILAR!

Türk Eğitim Sen Trabzon 2 Nolu Şube'de Şube Başkanı Metin Iskenderoğlu da Trabzon Üniversitesi ile ilgili son gelişmelerle alakalı sert eleştiriler getirdi. 

Başkan İskenderoğlu, “Trabzon Üniversitesi kuruluşundan bu tarihe ilana çıkmış olduğu ilanlarla, kurumlar arası geçişle gelen personelle gündeme gelmektedir. Şu anda yeniden Türkiye gündemindeyiz. 
26/6/2020 tarihinde ilan ettiği 4/b sözleşmeli personel sonuçlarını web sitesinde ilan etmiştir. Sonuçlar incelendiğinde adrese telim olmayan ilanlarda kazanan adayların KPSS puanlarının yüksekliği dikkat çekerken, 
Adrese teslim kadrolarda ise KPSS puanı ile devlet dairesi ilanlarında yedek listesine giremeyecek olanların kazandığı görülecektir. 
Trabzon Üniversitesi ilk akademik ilanında çocuklarını almak için yapılan işlemleri gördükten sonra 4/b ilanında farklı bir şey beklemek yanlış olacaktı. söylenecek bir şey kalmıyor, çünkü yüzünüz kızarmıyor devletin size adalet dağıtmak için verdiği koltukları siz eşinize dostunuza makam, koltuk ve iş dağıtmak için kullanıyorsunuz. 
Kadro bekleyen öğretim elemanlarına, idari personele ise atmadığınız hava, söylemediğiniz söz kalmıyor
Yiyin efendiler yiyin... Hesaplaşmamız çok çetin olacaktır. Hesaplaşmadan helalleşme olmaz olmayacakta!!!!” İfadelerini kullandı. 


TRABZON ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİNE  AKÇAABATLILAR NASIL TEPKİLİ 

Trabzon Üniversitesi’nin devamlı olumsuz şeylerle gündeme gelmesini sosyal medyadan Akçaabatlıların tepkisine neden oluyor.
Akçaabatlılar şunları söylüyorlar;
“Trabzon Üniversitesi.. 
Trabzon İsmine Yazık Ettiniz.. 
Trabzon Üniversitesi hakkında çıkan haberler üzerine üzüntü duymamak elde değil. Halbuki Akçaabat Merkezli kurulan ve Trabzon gibi marka bir ismi alan Trabzon Üniversitesi, bu markayı taşıyamayan kişiler tarafından yönetiliyor. Kurulma kararının üzerinden neredeyse 2,5 yıl geçmesine rağmen hiçbir faaliyette yer almayan ve adeta tabelasız üniversite olan TRÜ yöneticileri bu işten mutlumudur acaba. Aradan geçen 2,5 yılda önce Söğütlü’deki rektörlük girişine  konulan uydurma bir tabela! İle gündeme gelen üniversite, ardından ters asılana Atatürk Posteri ve şimdilerde ise büro elemanı alımında kendi adamını işe almaya kılıf uydurmakla geliyor. Henüz tabelasını dahi yapmayı becemeyenen, bunun için diğer kurumları bekleyen TRÜ yönetimi Trabzon markasına zarar vermektedirler. 
Halbuki biz ne hayallerle bu üniversitenin kurulmasını beklemiştik. Kuruluş kararı ile üst geçitleri süslemiştik. 
Boy boy teşekkür ilanları vermiştik. 
Bu yapılanların karşılığı bu olmamalı.
Suçlu Trabzon Üniversitesi değil, orada koltuklarına yapışan yöneticilerdir. Çocuklarını, akrabalarına yer ayarlamaya çalışan o yöneticiler bu zamanlarını birazda Trabzon ismi için harcasa. 
Yazık ettiniz Trabzon ismine.
Yazık ettiniz Akçaabat’a..”


TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ALIMLARI NASIL OLDU?

Üniversitelerde ki bu adrese teslim kayırmacı işe alımlar gündemde sıcaklığını korurken, 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, dün bir duyuru yaptı.
Bu duyuruda işe alımlarda kazananların listesi vardı.
TULAŞ Otobüs Şoförü Alımı ve TRABSU 2 adet Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik), 25 adet Sıhhi Tesisatçı veya Diğer Sıhhi Tesisat İşçileri ve Boru Tesisatçıları alım ilan sonuçlarını açıkladılar.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu aradık.
Bu alımları nasıl yapıklarını sorduk.
Tane tane birer birer anlattı.
O sıra Beşikdüzü İlçesi’ni ziyarete gidiyordu.
Yol boyuncam konuştuk.
Alımlarda psikolojik test yapmaktan, mülakatlarda canlı kamera sistemiyle sorular sorulmasından, şeffaf bir şekilde uygulamalardan bahsetti. Tebrik ediyoruz. Bu şekilde alımlara kimsenin laf edeceği yok!
Bu arada Başkan Zorluoğlu’na, “AK Parti’den size baskı gelmedi mi? Şu kişileri alın” diye soru sorduk.
“Asla gelmedi” yanıtını verdi.


BAŞKANA BÖYLE SESLENDİ; KURBAN OLAYIM O SURATA

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin alımlarından bahsetmişken şikayet hiç gelmedi mi? Geldi tabi. İşe alınmayanlardan Yomralı Ali Kılıç(31) Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Şoför mülakatına girmiş. 
Mülakattan ismi çıkmayınca Başkan Zorluoğlu’na hem derdini hem sitemini yazdığı şiirle anlatmaya çalışmış..
Bunu da bize iletti.
Bakın şiiri şu şekilde; 

MURAT ZORLUOĞLU BAŞKANUMA????

Beş senedur girerum mülakata
Bugüne kadar yapmadum hata
Kurban olayim o   surata
Bize sira gelecek mi başkanum..?

Nezaman bulacuk  acep parayi
Evde da hanumlan bozduk arayi
Nerede çektunuz habu kurayi
Oni biz da görecuk mi başkanum..?

Asgari ücrete ederuk talim
Patronlar desen zalim mi zalim
Kalmadi taketum kalmadi halim
Rahat nedur bilecuk mi başkanum..?

Onsekiz yaşından beri çalişdum
Soğukta üşüdum sicakta pişdum
Nasi olsa sürünmeye alişdum
Gün görmeden ölecuk mi başkanum..?

Üç uşak dedunuz!! yerden bitmiyor
Birini bakmaya gücum yetmiyor
Benzinum tükendi motor gitmiyor
Ağlaycuk mi gülecuk mi başkanum..?

Bekçiluk sistemi döndi eskiye
Ona giremeduk gitduk Tiskiye
Şoför da almadun acaba niye
Şanssuzluği delecuk mi başkanum.…

Şiiri biz beğendik başkan beğenir mi onu da görürsek sorarız kendisine..


CHPLİ BAŞKANIN MAKAMINDA CUMHURBAŞKANI FOTOĞRAFI 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,  dün Beşikdüzü İlçesi’ni ziyaret etti.
Ziyaret sırasında ilginç bir detay gözümüze takıldı.
Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu makamında ağırladı.
Ne kadar partili olmasada Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı. Trabzon’un patronu, ağabeyi konumunda.
Bu sırada Murat Zorluoğlu, gözü bir detaya takıldı. Bu detay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafıydı. CHPli başkan olunca şaşırdı tabi. Ramis Uzun, farketti ve “Başkanım ne oldu” diye sordu. Sonradan anlaşıldı tabi..
CHPli Başkanı kutluyoruz. Sonuçta bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve makamında fotoğrafı olması kadar doğal birşey olamaz.
Aklımıza İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Çarşıbaşı’nı ziyareti geldi. Ramis Uzun’un yaptığı bu karşılamayı neden Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Ekrem İmamoğlu’na yapamadı! Yapamlıydı..

MHP TRABZON İL BAŞKANININ TAVRI FARKLI YANKILAR BULUYOR

MHP Trabzon İlçe Kongreleri için süreç biraz belirsiz işliyor. Çünkü ilçelerle alakalı MHP’den kongrede aday olmak isteyenler için il Başkanlığı, kesin bir tavır koydu! Bu tavır şuydu; “Kimse aday olmasın! İlçelerde mevcut ilçe başkanları devam edecek. Mevcut yönetimlerle birlikte…”
Bu tavıra karşım harekete geçenlerde oldu. Bunlardan biri Orhan Bal. İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın kesin talimatına rağmen, Ortahisar İlçe Başkanlığına aday oldu.
“Ben Başbuğ’dan beri bu partideyim” diyerek mevcut il yönetimine de zaman zaman her mecrada taş atmayı ihmal etmiyor. Bu arada geçen günlerde Bekir Sıtkı Tarım’ı ziyaret eden Orhan Bal, bu ziyaretin medyaya düşmesini de sağlamış! Bu haberler Bekir Sıtkı Tarım’ı rahatsız etti. Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli’yi desteklediğini belirten bir açıklama yapmak zorunda kaldı.
Bir kaç oluşumunda MHP Trabzon İl Yönetimine karşı harekete geçtiğini biliyor, duyuyoruz. Yakında onlar da seslerini çıkaracaklar. Bakalım MHP’de kongre süreci daha nelere gebe..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler