Anahtar Deliği 12.05.2021

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 12.05.2021

Karaismailoğlu'ndan Rize dönüşü Trabzon incelemesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu temaslarda bulunmak üzere Rize’ye geldi. Trabzon’dan törenle uğurlanan Karaismailoğlu, Rize İkizdere’de devam eden taş ocağı eylemi hakkında inceleme ve açıklama yapıp tekrar dönüş yoluna geçti. İlk önce Of’a uğradı. Sokaklarında dolaşıp altyapı çalışmaları hakkında ilgiler aldı.

Sonra Trabzon sokaklarında kalabalık bir heyetle dolaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’ndan özellikle meydan parkındaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakanın ziyaretinin programı basınla paylaşılmadı.

Bir iki haber ve fotoğraf servis edildi o kadar.

Ve Bakan Karaismailoğlu yine kalabalık bir heyet tarafından Trabzon’a uğurlandı.

Rize için geldiği bölgeden mecburi Trabzon ziyareti ile döndü. Bakalım Rize-Artvin havaalanı yapıldığında da bu tarz ziyaretler görecek miyiz?

**

Hakan Usta dan bir aşı çağrısı daha

Koronvirüs ile savaşın en etkili silahı aşı. Trabzon’da da şuan da aşı sıkıntısı yok. Tüm hastaneler ve sağlık ocaklarında aşılama sürüyor.

Biontech aşısı ise il merkezinde iki hastanede ve birkaç ilçede bulunan hastanelerde yapılıyor. Bunlara en son Sürmene ve Araklı Devlet Hastaneleri de eklendi.

Sağlık Bakanı Hakan Usta yayınladığı mesajda “Değerli halkımız, AŞI sırası gelenin aşısını bir an önce yaptırmasına TOPLUM SAĞLIĞI açısından ihtiyacımız bulunmakta. Bizler, sizlerin aşıya daha kolay ulaşabilmeniz için elimizdeki tüm imkanları zorlamaktayız. Bu bağlamda son olarak bugünden itibaren Sürmene ve Araklı Devlet Hastanelerimizi BIONTECH aşı yapılabilen yerler listesine eklemiş olduk.” Dedi.

Ve bir kez daha “Sıranız geldiğinde hangi aşıya erişebiliyorsanız hızlıca aşınızı olun lütfen..” çağrısında bulundu.

**

İYİ Parti’den anlamlı hareket

İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı, Akçaabat'ta engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

İlçe Başkanı Mustafa Mısır, engeli bulunan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Bir açıklama yapan İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, "Ülkemizde engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşme ve sosyalleşme ile ilgili yaşadığı birçok sorun var. Bizlere düşen görev ise her alanda ve her manada sorunları asgariye indirmek ve onların hayatlarını kolaylaştıracak şekilde maddi ya da manevi destekte bulunmaktır. Ülkemizde yaşanan işsizlik, geçim sıkıntısı gibi ekonomik zorluklar ortada. Bu ya da başka sebeplerle engeli bulunan vatandaşlarımız ve aileleri çoğu zaman ihtiyaç duyduğu medikal malzemelere ulaşamıyor, temin edemiyor. Bu vatandaşlarımızın yaşamış oldukları mağduriyetlere gönlümüz razı gelmiyor. İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı olarak bu kapsamda ihtiyacı olan ailelere tekerlekli sandalye desteğinde bulunduk. Engeli bulunan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam edecek. Bu konuda çok hassas davranıyoruz. Her birimiz birer engelli adayıyız. Bunun bilincindeyiz. Ve yaşamak istemeyeceğimiz sorun ya da mağduriyetleri hiç kimsenin yaşamaması adına gayret gösteriyoruz.” İfadelerini kullandı.

Tekerlekli sandalye desteği yapılan aileler de desteklerinden dolayı Başkan Mustafa Mısır nezdinde İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı'na teşekkür etti.

**

BBC’nin yayınladığı fotoğrafa Trabzondan tepki

Türkiye’de koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanması ve bu yasaktan yabancı turistlerin muaf olması, dünya basınında da yer aldı.

Ama yayınlanan fotoğrafta turistlerin masada oturması ve Türk işçilerin yerleri temizlemesi yer aldı.

Fotoğrafın altına da “Turizm sezonu yaklaşırken, tam kapanmanın Türkiye genelindeki vaka sayılarını düşürmesi hedefleniyor. Böylece Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının artacağı ve sektörün geçen yılın kayıplarını kısmen de olsa telafi edeceği ümit ediliyor. Tam kapanmaya rağmen İstanbul’u ziyaret eden turistler, sokağa çıkma yasaklarından muaf tutuluyor. Bunun yanında konaklama tesislerinde çalışan personel de tam kapanma döneminde çalışmaya devam ediyor. İstanbul'dan bir kare.” notu düşüldü.

Bu fotoğrafa tepkiler gecikmedi.

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkan Yardımcısı Tuna Kurt’ta yaptığı paylaşımla tepkisini dile getirdi.

Kurt “Büyük TÜRKİYE...koca TÜRKİYE...heybetli TÜRKİYE...5000 yıllık TÜRKİYE...bu millete 5000 yılın en REZİL günlerini yaşatıyorsunuz...ONUR DUYUN !!!!” ifadelerini kullandı.

Fotoğra bir çok kesim tarafından da tepki topladı.

**

Şenol Güneş’ten Abdulkadir’e mesaj

A milli Takım teknik Direktörü Şenol Günel katıldığı bir televizyon programında samimi açıklamalar yaptı. Konu döndü dolaştı EURO 2021 ve Abdulkadir Ömür’e geldi.

Tecrübeli teknik adam önce övdü sonra ise “Abdulkadir Ömür temposunu artırmalı” dedi. Abdullah Hoca’dan bilgi aldığını belirtti.

Konuşmasında adeta “Milli takıma almak istiyorum ama biraz daha gayret etmesi lazım” havası vardı.

Güneş bu konuşmayı ligin bitimine 2 maç kala yapmıştı. Artık Abdülkadir son maçta elinden gelenin çok üstünde bir performans sergileyerek hazırım mesajını vermeli.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler