Anahtar Deliği 12.03.2021

Anahtar Deliği 12.03.2021

Anahtar Deliği 12.03.2021

Ankara’da Trabzon rüzgarı

Dün Trabzon tam anlamıyla Ankara’ya çıkarma yaptı.

Trabzon’un belediye başkanları vekilleri dün tam kadro halinde Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığında gerçekleştirilen imza törenindeydi.

Anahtar Deliği 12.03.2021

Bakanlık tarafından Trabzon’da yapılacak toplamda 183 Milyon TL’lik yatırımın imzaları Bakan Muharrem Kasapoğlu’nun katıldığı törende atıldı.

Bu gelişmeyi Trabzon’un milletvekilleri ve belediye başkanları heyecanla sosyal medyada paylaştı. Bakan Kasapoğlu’na teşekkürler edildi. 

Peki Trabzon’da neler yapılacak? İşte detaylı liste;

Anahtar Deliği 12.03.2021

Trabzon neden ekmeğini tanıtamıyor?

Trabzon’un en ünlü markalarından biri  kuşkusuz Vakfıkebir Ekmeği – Trabzon Ekmeği’dir.

Herhalde 81 ilin tamamında da bu markayı fırınlarda görürsünüz.

Lezzeti tartışılmazdır.

İşte o Trabzon Ekmeği ile ilgili Haber61 yazarı Turgay Beşyıldız sosyal medyadan dikkat çeken bir konuya değindi.

Beşyıldız Trabzon’da bu markanın neden öne çıkacak bir figürü yok diye sordu? 

Beşyıldız “Trabzon denilince akla, ilk Trabzonspor gelir, doğrudur. Sonra ne gelir? Bilin ki hiç tartışmasız banko, Trabzon'un taş fırınlarında yapılan 'Trabzon Ekmeği' gelir. Hele de gece yarısı, fırından yeni çıkmış o mis gibi kokan ekmeğin içine Trabzon tereyağını basıp, taze çayla su bardağında içtiniz mi hiç? Dünyanın hiç bir yerinde, bu ekmeğin tadını asla bulamazsınız ama 6 bin yıllık tarihi saklı bu kentte, bir kavşağının ortasında, ekmeğini tanıtan bir tane heykel veya bir figür ya da bir tane obje bile yok. Biliyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

Gerçekten de bilen var mı?

 Neden böyle bir markanın tanıtımı için ilgi çekici bir figür şehrin görünen bir noktasına işlenmez ki?

Bizce bu öneri mutlaka değerlendirilmeli, bu markaya sahip çıkılmalı…

Anahtar Deliği 12.03.2021


12 Madde görüşüldü

Trabzon büyükşehir belediyesi mart ayı meclis toplantıları devam ediyor. Başkan vekili Atilla Ataman'ın yönettiği oturumda plan ve bütçe komisyonundan gelen 4 madde ve imar ve bayındırlık komisyonunda gelen 8 madde görüşülüp karara bağlandı

Meclisteki AK partili belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin çoğunluğu Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Trabzon'da yapılacak yatırımlar ile ilgili imza töreni nedeniyle Ankara'da bulunmaları nedeniyle yer almadılar. 

Ancak AK Parti grubunda çoğunluğu kaybetmemek ve kararları geçirebilmek adına bazı başkanlar Ankara’ya yardımcılarını gönderdi. Bu başkanlar arasında Ortahisar, Tonya, Vakfıkebir belediye başkanları yer aldı.

***
Biz olmasaydık Avni Aker yerine ikiz kuleler dikilmişti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde meclis toplantılarında tatlı atışmalarda yaşanmıyor değil. 

Dün gerçekleştirilen oturumda mevcut otogar alanının satışı konusunda İYİ Partili meclis üyesi Davut Çakıroğlu ve CHP grup başkan vekili Turgay Şahin itirazlarını dile getirdiler. 

Tartışmalarda bazen tansiyon yükselse de satış kararı mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. 

Bu tartışmaların ardında Başkan Vekili Atilla Ataman'ın yatırımlarla alakalı sözlerine CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin " Millet Bahçesi yapılan Avni Aker'in yerine biz olmasaydık ikiz kuleler dikiliyordu. Benim önerim ve sayın Ahmet Metin Genç'in çabalarıyla orası millet bahçesi oldu. Başkan Genç dosyayı alıp Cumhurbaşkanına sunum yaptı. Yapılınca biz yaptık diyorsunuz ama yapılmasında benim ve sayın Genç'in büyük emeği var" ifadelerini kullandı.

Turgay Şahin bu sözlerle otogarın satışına neden karşı çıktıklarını da anlatmaya çalıştı. 

Ancak yine de satış kararı alınmasını engelleyemedi.

***
Otogar satış kararının tartışmaları bitecek gibi değil

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantılarında mevcut otogar alanının satışı konusundan yetki alındı. CHP ve İYİ Partili meçli üyelerinin itirazlarına rağmen satış kararı oy çokluğu ile alındı. 

Daha önce konunun takipçisi olacaklarını söyleyen CHP il Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve Ortahisar ilçe  Başkanı Fatih Suat Oyman tepkilerini sosyal medya hesaplarından göstermeye devam ettiler.

23 dönümlük alanın satışına karşı olduğunu belirten oyman alınan karar için “Daha önce planlanmış”  derken Hacısalihoğlu ise “ata sata bitiremediniz” ifadelerini kullandı. Diğer partilerden ise şimdilik il ve ilçe başkanlığı seyiyesinde bir tepki gelmedi ancak ilerleyen günlerde tartışmaların süreceği kesin.

Ekim müjdeleri paylaştı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda, Trabzon’a yapılacak yatırımların imza töreni gerçekleşti.

Törenden müjdelerle ayrılan başkanlardan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ilçesine neler yapılacağını duyurdu.

Ekim “Güzel Akçaabatıma müjdelerimle” diyerek yatırımları şöyle açıkladı;
“Akçaabat‘ta gerçekleştireceğimiz spor yatırımlarımız için protokol imzaladık. İlçe Stadyumu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kapalı Spor Salonu, Gençlik Merkezi.  Akçaabat'ımıza Hayırlı Olsun.”

Ekim’in gönderisini paylaşan Akçaabat Belediye Meclis üyesi Murat Üçüncü de bir gönderme de bulunarak “Stadımız yıkıldı yapan yok diyenler bir teşekkür eder dimi.” İfadelerini kullandı.

Anahtar Deliği 12.03.2021

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler