Anahtar Deliği 12.02.2021

Anahtar Deliği 12.02.2021

Anahtar Deliği 12.02.2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketinde

Rize ve Trabzon kongrelerine katılacak olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde Trabzon Havalimanına geldi.

Havalimanında partililer ve protokol tarafından karşılanan Erdoğan buradan Rize’ye hareket etti.

Toplam 5 gününü Rize’de geçirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan önce memleket hasreti giderecek sonra da Rize ve Trabzon İl Kongresi’ne katılacak, ardından da Ankara’ya dönecek.

Öte yandan Erdoğan bugünkü AK Parti Trabzon İl Gençlik kongresine de video konferansla katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketinde
 

Bakasetas o soruya ya cevap verseydi?

Trabzonspor’da dün yeni transfer Anastasios Bakasetas basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 3 maçta 2 gol atarak kalitesini gösteren yıldız futbolcu sorulara samimi şekilde yanıt verdi ancak bir soru geldi ki bu soru herkeste soğuk duş etkisi yarattı.

Bir yerel gazetede çalışan muhabir arkadaşımız Yunan futbolcu Bakasetas’a Trabzonspor’un maçların başında İstiklal Marşı okunurken bayrağa dönülmesiyle ilgili soru sordu.

Bu hassas soru haliyle herkeste bir şok etkisi yarattı.

Ancak Bakasetas sahada olduğu gibi saha dışında da ne kadar iyi bir profesyonel olduğunu verdiği cevapla ispatladı. Yetenekli futbolcu “Ben futbolcuyum, benim işim sahada. Futbol dışı konulara girmek istemiyorum” yanıtını vererek konuyu kapattı.

Burada Bakasetas ters bir yanıt verse muhtemelen geniş bir olay olacak belki de hem Türkiye hem de Yunanistan basınında gündem olacaktı. Allah’tan Bakasetas oldukça profesyonel bir yanıt verdi böyle bir kriz oluşmadan konu kapandı.

Bu arada soruyu soran muhabir arkadaşımızın bu soruyu kurumunun isteği üzerine sorduğu ve kendisinin de büyük üzüntü yaşadığını hatta gözyaşlarına boğulduğunu öğrendik.

Meslektaşlarımızın başına bazen bu tarz şeyler gelebiliyor.

Bu arada pusuda “yerel medyaya ölüm” diye bekleyenler de anında harekete geçti.

Fırsat kaçırmayan bu arkadaşlara da bir önerimiz var; eleştirin tamam ama hakaret etmeyin, karşınızdakinin de insan olduğunu unutmayın. 

Ayrıca işin içine yine bizim Tuncay Lakot’u çekmeye çalışan sivri zekalılar da yok değil.  Malum sosyal medyada işin önünü arkasını bilmeyen bazı kişiler ahkam kesip poz atıyor, hakaretler yağdırıp insanları yönlendiriyor, yüzleşince de “ abi forma ayarlar mısın” diyor.

Kusura bakmayın arkadaşlar bizden size ekmek çıkmaz… 

bakasetas

Yıl 2021 hala Atatürk tartışması

Önceki gün Trabzon Üniversitesi rektörlük binasının önüne dev Atatürk heykeli koyuldu.

Suphi Ertuğral tarafından yapılan ve yapımı 5 ay süren eser kaidesiyle birlikte toplamda 5 metre boyunda.

Bu görkemli heykel yine kısır tartışmaları doğurdu.

Evet, yıl 2021 oldu ve hala Atatürk’ü tartışanlar var. Hala ona yakışıksız söylemlerle aslı astarı olmayan bilgilerle saldıranlar var. Ve hala aynı şekilde bu kişilere cevap verirken anlamsız ve abartılı yükselişe geçenler var.

Burada kimseye ders verecek de değiliz. Ancak artık bu tartışmalardan sıyrılmalı ve geleceğe bakmalıyız.

Osmanlı nasıl bizimse Türkiye Cumhuriyeti de bizim. O dönemki liderler nasıl bizimse Mustafa Kemal Atatürk de bizim.  İyisiyle kötüsüyle, doğrusuyla yanlışıyla her şeyiyle bizim. Geçmişe çamur atmak bizi boş tartışmaların birbirimizi kırmanın ötesine geçirmez. 

Biraz daha anlayışlı ve saygılı olmakta fayda var…

Yıl 2021 hala Atatürk tartışması


AK Parti Trabzon’da Gençlik Kongresi günü

AK Parti’de kongreler devam ediyor. Trabzon’da Ortahisar İlçe Kongresinin yapılmasının ardından bugün de İl Gençlik Kolları’nın 6. Olağan kongresi gerçekleştirilecek.

Hayri Gür Spor Salonu’nda saat 14.00’de başlayacak kongreye mevcut başkan Safa Küçükali tek aday olarak katılacak.

Ayrıca kongreye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans sistemiyle katılacak.

Bu kongre için teşkilat hazırlıklarını tamamlarken dün de son kontroller AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Safa Küçükali tarafından yapıldı.

AK Parti Trabzon’da Gençlik Kongresi günü


Trabzon’da vakalar neden birden yükseldi?

Koronavirüs pandemisi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ve Trabzon’da da yine gündemin ilk sırasında yer alıyor. Trabzon’da bir dönem oldukça azalan vakalar bu kez aksi yönde beklenmeyen şekilde yükselmeye başladı. Peki bunun sebebi ne? 

Aşılamaların başlaması insanlarda rahatlamaya mı neden oldu?

Mutasyonlu virüsün daha hızlı yayılması mı rakamları bir anda şişirdi?

Açıkçası bu iki sorunun yanıtı da “Evet”…

Mutasyona uğrayan koronavirüsün yayılım hızı oldukça arttı. İnsanlara çok daha çabuk bulaşabiliyor. Kısacası eskisinden daha az virüs yükü ile enfekte olabiyoruz, bu nedenle rakamlar da bir anda yükseldi.

Diğer yandan ve en tehlikelisi ise aşılamaların başlaması nedeniyle insanlarda bir rahatlama hali oluştu. “Ne de olsa aşı geldi artık bir şey olmaz” düşüncesi yaygınlaşmaya başladı ki bu büyük bir sorun.

Önceki gün Haber61’e konuşan Trabzon Sağlık İl Müdürü Hakan Usta da buna işaret ederek “ Vatandaşların kurallara uyması konusunda büyük sıkıntı var. Bizzat benim de katıldığım filyasyon çalışmalarıyla beraber ekiplerimize moral vermeye çalışıyoruz. Ancak yapılan çalışmalara rağmen yine de vakalar artıyorsa vatandaşlarımızın kendilerini sorgulamaları gerekir” dedi.

Bu noktada Usta’ya kulak vermekte ve tedbirlere sıkı sıkı sarılmakta fayda var…

Trabzon’da vakalar neden birden yükseldi?

Mumcu AK Parti’yi kongreye hazırlıyor

AK Parti Trabzon’da yeni başkan Sezgin Mumcu önderliğinde kongre hazırlıkları büyük heyecanla devam ediyor.

Salı günü gerçekleştirilecek AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Kongresi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bizzat katılacak. Bu durum teşkilattaki heyecanı ikiye katlarken hazırlıklara aralıksız devam ediliyor.

AK Parti’ye Trabzon’da kusursuz bir kongre yaşatmak isteyen Başkan Mumcu dün de hazırlıklar için Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir başkanlığında il başkanları ve koordinatörlerle değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Mumcu bu gelişmeyi “Trabzon İl Başkanlığı olarak kongre hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor...” diyerek duyurdu.

Mumcu AK Parti’yi kongreye hazırlıyor

“Aya gideceğiz deniyor millet ayın sonuna gidemiyor”
“Hadi bir babayiğit bir benzin deposunu doldursun bakalım”


Haber61 TV’nin gündem yaratan programı Aleni Sorular’da Trabzon’un tanınmış isimleri ile siyasetin her kesiminden konuklar yer almaya devam ediyor. Bu kez Aleni Sorular’da Atakan Kadıoğlu’nun konuğu CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu oldu.

Programda Hacısalihoğlu ile hem siyaset dışında hem de siyasete dair koyu bir sohbet gerçekleşti. 

Hacısalihoğlu program sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün açıkladığı uzay programına da dikkat çeken bir gönderme yaptı. Başkan “AK Parti Genel Başkanı “Aya gideceğiz diyor” millet ayın sonuna gidemiyor.” Dedi.

AK Parti’nin geçmişte yaşananların yeni nesile aktarılması noktasındaki söylemleri üzerine konuşan Hacısalihoğlu şu ifadeleri kullandı;

“Z kuşağına geçmişi anlatın diyorlar. Ben anlatayım eski Türkiye’de mazot, benzin, tüp kuyruğu oldu, doğru.  Çünkü hepsinde dışa bağımlılık vardı ve ülkeye gelmediği için oldu.

Ama şöyle bir şey vardı, istasyona tankeri indirdiğinde adam gidip depo doldurabiliyordu, hadi şimdi bir babayiğit çıksın da deposunu doldursun. 

Tüp kuyruğu vardı doğru ama cebinde parası olan 2 tane alabiliyordu, şimdi bir babayiğit gitsin iki tane alsın bakalım, 125 TL bir tüp. 

Bakın bu ülkede üretilmeyen şeylerin yokluğunu çektik ama bu ülke hiçbir zaman domates patates için kuyruğa girmedi. Ama bu dönemde girdi. Bunun üzerini kapatmak için de çıkıp adına varlık kuyruğu dediler. Domatesin soğanın patatesin varlığı mı olur, üretimin olmadığı toplumların düşeceği nokta bu.

 İnanılmaz bir hoyrat kullanım var, güç zehirlenmesi ve dışa bağımlılık var. 

AK Parti Genel Başkanı “Aya gideceğiz diyor” millet ayın sonuna gidemiyor. Gerçek gündemler suni gündemlerle görmezden geliniyor.”

Programın tamamını izlemek için tıklayın

“Hadi bir babayiğit bir benzin deposunu doldursun bakalım”

Trabzon’dan yeniden aday olacak Bahçeli’ye destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada gelecek kongrede yeniden aday olacağını açıkladı. 

Bahçeli’ye Trabzon’dan destek gecikmedi.

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım liderleri Bahçeli’nin yanında saf tutacaklarını açıkladı.

Tarım yaptığı paylaşımda 18 Mart’ta gerçekleştirilecek 13. Olağan Büyük Kurultayda tüm varlıklarıyla Bahçeli’nin etrafında kenetleneceklerini belirtti.

Trabzon’dan yeniden aday olacak Bahçeli’ye destek

İmamoğlu’ndan örnek proje

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Trabzonlu Başkanı Ekrem İmamoğlu oldukça güzel bir projeye imza attı.

Taraf olan veya olmayan herkesin örnek alacağı bir proje.

İmamoğlu başlattığı projeyle eğitimden uzak kalan ihtiyaç sahibi çocuklara toplamda 40 bin tablet dağıtılacağını açıkladı. Bu noktada hayırseverlere de seslenerek bağışta bulunmalarını istedi.

Siyasi taraftarlık için özellikle bu proje üzerinden eleştirilerinizi durdurmakta fayda var

Klavyeden ateş püskürmek yerine en azından bu projenin amacına odaklanılmalı ve Trabzon’da da örnekleri çoğaltılmalı…

İmamoğlu’ndan örnek proje
Forma çekilişinde son gün

Trabzonspor’un Denizlispor’u deplasmanda 1-0 yendiği karşılaşmanın ardından Haber61 Instagram üzerinden taraftarlar için bir çekiliş başlatmıştı. Daha önce de bir çok kez yaptığımız gibi bir şanslı taraftara Trabzonspor forması hediye edeceğiz.

Bunun için başlattığımız çekiliş bugün sona erecek. Saat 00.00 itibariyle yorumlar kapanacak ve maç günü forma sahibini bulacak.

Şuana kadar 4 bine yakın katılım sağlanırken siz de bugün şansınızı deneyebilirsiniz. Bu arada sosyal medyadan taraftarlara sürprizlerimiz devam edecek, takipte kalmayın sürdürün.

Tıklayarak çekilişe katılabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler