Anahtar Deliği 12.01.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 12.01.2021

EĞİTİM CAMİASINDAN İKİ ACI HABER GELDİ 

Türk Eğitim Sen Trabzon 2 Nolu Şube Başkanı Metin İskenderoğlu, iki acı haber verdi.
Eğitim camiasının iki duayen ismini kaybettik.
İskenderoğlu, “Çok üzgünüm önce güler yüzlü Şükrü Özkan abimiz daha sonra, Üniversite öğrencilik hayatımda bana çok şey katan, değerli bir insan, yol gösterici, K.T.Ü. Fen Fakültesi matematik bölümü hocalarımızdan Prof.Dr.Cemil Yapar vefat etti. 
Sayın Şükrü Özkan abimizin cenazesi bugün Giresun Bulancakta saat 11.00 defin edilecektir .
Sayın Cemil Yapar hocamın Cenazesi 12.01.2021 bugün saat 10.30’da Ordu üniversite Fen Edebiyat Fakültesi önündeki anma ve helalleşme ardından 11.30’da Bahçelievler Ulucamideki Altınordu Ordu cenaze namazından sonra defnedilecektir. 
Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

TRABZON’U ESERİYLE GURURLANDI NASIL MI İŞTE BÖYLE

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Sağlık çalışanlarına vefa” isimli resim yarışmasında birinci Trabzon’dan çıktı. Çok güzel oldu. Trabzon’u gururlandırdı. Harika bir eserle yarışmaya katılan Akçaabat’ta Mevlüt Selami Yardım Ortaokulu’ndan Züleyha Soltani’yi ilk tebrik eden Doktor Eda Küçüktülü oldu. 
“Sevgili öğrencimizi bir sağlık çalışanı olarak en içten dileklerimle tebrik ediyorum. İz bırakan eserlerini daha çok görmek dileğiyle” dedi.
Bizde öğrencimizi kutluyoruz.

YÖNETİMİ ONAYLANDI ŞİMDİ NE OLACAK YENİ BİR KRİZ DAHA 

AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanlığı’na yeniden atanan Hakan Kocaman’ın oluşturduğu yönetim kurulu listesi onaylandı. 
Kocaman, 15 kişiden oluşan yeni yönetimine eski yönetimden sadece Recep Erdoğan ve Bahadır Şahin’i aldı.
AK Parti Çarşıbaşı İlçe Kongresinin ertelenmesinin ardından ilçe başkanlığına yeniden atanan mevcut ilçe başkanı Hakan Kocaman, oluşturduğu yeni yönetim kuruluna AK Parti Genel Merkezinden gerekli onayı aldı.
Cuma günü gelen resmi yazı ile Hakan Kocaman’ın yeni yönetim kurulu resmiyet kazanmış oldu. Kocaman, 15 kişiden oluşan yeni yönetimine eski yönetimden sadece Recep Erdoğan ve Bahadır Şahin’i aldı. Yeni yönetim kurulunda 2 bayan yer alırken genç isimlere de yer verildi.
Hakan Kocaman (Başkan), Recep Erdoğan,  Bahadır Şahin, Ali Sağlam, Gülhan Boliç, Tekin Çalış, Yasin Kul, Resul Yılmaz, Kenan Yıldırım, Cengiz Yılmaz, Serkan Aydın, Saliha Köse Yüksek, Avni Bektaş, Fatma Nur Altın ve Ali Kocaman.
YEDEKLER: Burhan Kul, Orhan Erdoğan, Kaan Sancaktar, Hasan Kısakol, Davut Sevgi, Ömür Karlıdağ, İsmail Şimşek, Yaşar Ertuğral.
Yeni yönetim kurulunun atanmasının ardından gözler kongre tarihine çevrildi. Evet şimdi ne olacak?  Trabzon İl Başkanının belirlenmesinin ardından kongre yapamayan Of, Ortahisar ve Çarşıbaşı ilçe kongre tarihlerinin de açıklanacağı belirtildi.
Hakan Kocaman’ın bu listesine tepkiler de var. Bu tepkiler özellikle Meclis Üyeleri Hüsnü Akkan ve Zekeriya Karaçengel çevresinden geliyor. Yakında kıyamet kopar.
 
BAKIN BU ÖNERİYE ŞAPKA ÇIKARILIR DİKKATE ALINIR

Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Harita Mühendisi Oktay Söğüt, güzel bir öneri sürdü.

“Tarım A. Ş. zorunluluktur!” dedi.
Ve şunları söyledi; 
 “İlimiz Trabzon, Büyükşehir Yasası’yla Büyükşehir Belediyesi olsa da, Trabzon’un 700 küsur mahallesinin, 3 te 2’si sözde mahalle, özde köy statüsündedir. Büyükşehir isminin forsuyla büyüdüğünü zanneden Büyükşehir Belediyesi, yaptığı uygulama ve çalışmalarda bir tarım kenti olduğumuzu unutmakta, tarımla uğraşan bir büyük nüfus yalnızlaştırılmakta ve yok sayılmaktadır.
Şu iş için Tra, bu iş için Tra ile başlayan birçok iştirak şirketi olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, mahallelerinin çoğunun köy olduğu ve bu köylerde nüfusun çoğunluğunun yaşadığının bilinciyle, bir Tarım A. Ş. iştirakini acilen kurmalıdır.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak kurulacak Tarım A. Ş. kırsal kalkınmanın geliştirilmesi amacıyla projeler geliştirilmeli, Trabzon üreticisini eğitim ve örnek uygulamalar ile en doğru şekilde yönlendirmeli, Trabzon tarım ve hayvancılığına katkı sağlamalıdır.
Bakınız, kaliteli üretimden, üretilen ürünlerin pazarlanmasına kadar her alanda çiftçiye destek sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Tarım A. Ş., 2020 yılında 350 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 2021 hedefi ise 1 milyon dolar.
Üreticilere yüksek verimli fide ve fidan temini yapan Tarım A. Ş., fidan maliyetlerinin yarısını sübvanse ederken, kalan yarısını üç yıl vade ile hasattan hasada ödeme imkanı tanıyor. Ayrıca geliştirdiği projelerle katma değeri yüksek ürünleri Bursa tarımına kazandırıyor. Yetmiyor, üreticinin yetiştirdiği ürünleri dengeli fiyat politikasıyla alıyor, ihraç ediyor. Almanya ve Singapur’a kuru incir, Hong Kong’a kivi ve nar, Malezya’ya kestane ve Trabzon hurması. Evet, yanlış okumadınız Trabzon Hurması.
Kurdukları Tarım A. Ş.’ler ile başarılı işlere imza atan -Trabzon Hurması bile üretip satan- belediyeleri gördükçe, tarım kenti Trabzon’un kendi belediyelerinin bu konuda sınıfta kaldığını söylemek hiçte abartı olmaz sanırım.”

VALİLİKTEN ACI HABER NASIL GELDİ? 

Trabzon Valiliği Basın Müdürü Sami Ayan’ın acısı.. Ayan kayınbabasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.
Acı haberi şöyle duyurdu; 
“Kayınpederim emekli sınıf Öğretmeni Mehmet Borazancı bugün vefat etti. Cenazesi 13 Aralık 2021 Çarşamba günü öğle namazı sonrası Çaykara Hurmalık Camiinde kılınarak Şahinkaya Mahallesi Raşi Mezarlığında toprağa verilecektir. Allah rahmet eylesin.” 
Haber61 ailesi olarak kendisine başsağlığı diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler