Anahtar Deliği 11.11.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 11.11.2020

KAYIRMA TORPİL İSRAF HER ŞEY VAR

Trabzon Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, KTÜ eski Rektörü Süleyman Baykal’ı aratmıyor!

Trabzon Üniversitesi’nden gelen haberlerin içinde kayırma, torpil, israf her şey var. 

Anlamıyoruz!

Bazı iddialar ise facia…

 Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu göreve geldiğinden bugüne basınla buluşup şeffaf bir şekilde soru bile almadı!

Bu yönetim tarzı hangi düzende var bilmiyoruz ama Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet yapısında yok.
Bundan eminiz..

En son yaptığı atamalarda ve üniversiteye alımlarda çıktığı ilanlarda kayırma yaptığı isim isim ortaya kondu eleştirildi lakin sesi çıkmadı!

Şimdide kulağımıza neler geliyor neler..

Mesela Trabzon Üniversitesi’nde kuruluş tarihinden bu tarihe kadar hiç bir Milli Bayram’da tören düzenlemedi!

Bir eğitim yuvası olan kurumda tören düzenlemek için Atatürk büstü bile olmadığı söyleniyor.

Bu gibi ayrıntıları atlayan sayın Rektör,  ilahiyat fakültesinde kendisine harika bir oda yapmış!… 

Bugün 500.000₺ harcasa yapılamayacak olan bir dersliği pazartesi günü yıkılmaya başlanmış, kendisinin rektörlük makam odası yapmak için en güzide kurumu olan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün yerinden taşınarak rektörlük makam odaları yapılması talimatını vermiş. 

Yeni alınan akademisyenine oturacak yer yokken bu kararları yorumlamak istemiyoruz!!!


O PAYLAŞIMI BİZ YAZDIKTAN SONRA YAPTI VE AKTARIYORUZ 

Berat Albayrak’ın istifası heryerde yankılandı eleştirildi yada destek olundu ama Trabzon kulislerinde farklı olduğunu söylemiştik. Dün yine bu satırlarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Berat Albayrak konusunda hiçbir paylaşım yapmadığını gözlemledik yazmıştık. Hatta sonuna da dedikki, bugün biz bu satırları yazarken baktığımızda yoktu gün içerisinde paylaşım yaparsa bilemeyiz. İşte o paylaşım öğleye yakın bir saatte yapıldı.

“Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde beş yıl boyunca aynı kabinede güçlü ve Büyük Türkiye için kritik bir dönemde birlikte çalıştığımız arkadaşım, dostum Sn Berat Albayrak’a ülkem Milletim ve geleceğimize yönelik çabası, gayreti ve samimiyeti için şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi. 

Eğer bu kısmı yazmasaydık eksik olurdu diye düşünüyoruz.

Başkent kulislerinden gelen bilgilerde bazen yönlendirme algı yaratma gibi şeyler yapılıyor. Krizi sanki Süleyman Soylu çıkarmış, Berat Albayrak’ın gitmesini istemiş gibi yazanları görüyoruz. Böyle birşeyin olmadığını düşünüyoruz. Bunu da söylüyoruz. Asla böyle birşey yok! Bundan eminiz. Bu krizin çıkış nedenler oturur tartışılır ama buna Soylu’yu iliştirmek katmak doğru değildir. Bunları yapanlar art niyetlidir. 

Yaşanan bazı tatsızlıklar geçmişte olmuştur ama bu son krize Soylu’nun katılmasını doğru bulmuyoruz. 


TRABZON VALİLİĞİ YAYLALARIN ELEKTRİKLERİNİ KESMESİN!

Trabzon yaylalardan göçün bir tarihi vardır. Kar yağdığında buz tutmaya başladığında yaylalardan göç başlar. Ama son yıllarda kar zamanında tutmamaya, insanların göçleri yaylalarda daha uzun kış aylarında kalmaya başladılar. Bu uzun kalışlarda şöyle bir sıkıntı olmaya başladı. Terör nedeniyle güvenlik önlemi olsun diye elektriklerin tümünün şartelini indirirler. Trabzon Valiliğinin kararıdır bu. Yalnız şu anda göçler hala yaylalarda! Trabzon Valiliği bu konuda neden birşey yapmıyor.
Devamlı maalesef bu konu hakkında şikayet alıyoruz. 


SORULARIN TÜMÜNE YANIT ARARSAK ENERJİ KAYBEDER

Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Abdullah Avcı oldu.
Trabzonspor’un Avcı’ya Avcı’nın da Trabzonspor’a ihtiyacı vardı denilerek imzalar atıldı.
Dikkatimizi çeken bir konu var. 
Abdullah Avcı’nın imza töreninde neden yönetimden kimse yoktu? 
Trabzon’da neden imza töreni yapılmadı? 
Bu sorular üzerinden epey bir tartışma çıktı Trabzon’da…
Farklı farklı iddialar ortaya atılıyor lakin biz bu konulara girmek kulübe zarar gelmesinin önüne geçmek adına yer vermiyoruz. 
İhtimal de vermek istemiyoruz. 
Trabzonspor zor durumda şu anda hazırlıklara başlamalı düştüğü yerden bir an önce kalkmalıdır.
Bu arada Trabzonspor Yöneticisi Haluk Şahin, uzun bir süredir aktif göre yapmıyordu. ALınan kararlara transferlere yada yöneticilerle olan uzlaşmazlıklar fikir ayrılıklarından mıdır nedir bilinmez hem yönetimde görev almıyor hemde istifa etmiyordu. 10 Kasım saat 09.05’de istifa etti. Bu Resmi istifa ile bir yönetici düştü yerine yedek yöneticilerden biri asıl listeye dahil edildi. Haluk Şahin’in istifasıyla bu yönetim ilk firesini verdi. Şimdi merak edilen bundan sonra bir istifa daha gelir mi? Şu anda kulisler bunu konuşuyor. Gelmez gibi gözükebilir belli de olmaz. Bakalım ne olur? 


AK PARTİ KULİSLERİ FENA HAREKETLENDİ

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı kongre süreci renkli geçiyor. İl Başkanlığına adaylığını açıklamak isteyen Metin Kaya Zorlu Grand Otel’de konuşma yaptığı sırada polisin uyarısıyla konuşmasını yardımda kesmek zorunda kaldı. Sonradan anlaşıldıki pandamı nedeniyle kalabalık toplantı ve yürüyüş yapmak kanuna aykırı sayıldığından kendisini karakola çağırdılar. AK Parti kulisleri dün bu konuyu epey bir ilgiyle takip etti. Bu arada TFF yöneticisi Yılmaz Büyükaydın’ın il başkanlığına isminin düşünüldüğüne yer verildi. Birileri bunu dillendirildi. Bizim bildiğimiz Yılmaz Büyükaydın asla böyle birşey düşünmüyor. 
Böyle bireyin olanağı yok. 
Haydar Revi’nin karşısında en güçlü aday olarak Selahattin Çebi duruyor. Eğer kongre olursa ve genel merkez herkes aday olabilir derse işi baya zor gibi gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler