Anahtar Deliği 10.06.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 10.06.2020

AHMET DAVUTOĞLU’NUN BEYNİ HABER61 TV’DE CANLI YAYINDA OLACAK

Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’nin kurucularından  Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Haber61 TV’de canlı yayın konuğu olacak. Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayacak olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 13 Eylül 2019 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğinden istifa etmişti. 
Ahmet Davutoğlu’nun A takımın yer alan Özdağ, Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini alarak partinin genel başkan yardımcısı olmuştu.
Partinin yapılanma sürecinden hangi aşamalardan geçtiğini anlatacak olan Özdağ, aynı zamanda Bölge yapılanması ile ilgili de çalışmalarından bahsedecek. Özellikle siyasi gündemde büyük tartışmalara yol açan başkanlık sisteminde Gelecek Partisi’nin ne düşündüğünü de belirtecek olan Özdağ, gündeme ilişkin çarpıcı soruları cevaplayacak.
Program yarın saat 21.00’da Haber61 TV ekranlarında yayınlanacak. İzlemek isteyenler Haber61 sosyal medya adresleri üzerinden takip edebilirler. 
Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın şöyle de bir özelliği var.
Aynı zamanda bir yazar.
Yani Ahmet Davutoğlu’nun beyin takımından desek yeridir.
Programa sorularınız ve oyumlarınızla katılabilirsiniz. Levent Ustabaşı ve Haber61 TV ekibi her bir detayı ekrana yansıtacak.

HASAN KARAL-İHSAN GÜNAYDIN-MUSA MALİK YILDIRIM’IN DEVASI HIZLANDI

Ali Babacan’ın Deva Partisi kurucularından Trabzon kamuoyunun yakından tanıdığı Musa Malik Yıldırım, teşkilatlanmada görevlendirildi.
MHP’nin Anadolu’da aktif olduğu, daha etkin olduğu noktalarda, illerde 4-5 kişilik partilisiyle görüşmelerini sürdürüyor.
Kendisini aradığımızda gerçekten çok yoğundu.
5 dakika ancak görüşebildik.
Musa Malik Yıldırım, daha önce Muhsin Yazıcıoğlu’nun partisi Büyük Birlik Partisi’nde Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.
Öte yandan AK Parti Rize İl Başkanlığı ve Milletvekili yapan Hasan Karal, Gümüşhane eski Rektörü İhsan Günaydın ile birlikte Karadeniz  Bölgesi yapılandırmasına bakıyorlar.
Geçtiğimiz hafta sonu Ordu’da idiler. Ardından Giresun, Trabzon ve Gümüşhane’de görüşmeler yaptılar.
Öyle bir çalışma yapıyorlarki sanki yarın seçim olacakmış gibi.
Kendilerine ilgili alakala var mı zamanla göreceğiz.

SALİH CORA ÖMER YILDIZ’I ZİYARET ETTİ YANKISI NE OLDU?

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın Avrasya Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız’ı ziyaret etmesi Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı kızdırdı.
Ziyaret etmesi demeyelim de Yomra’daki üniversite yerleşkesinin Avrasya ile Yomra Belediyesi arasında yaşanan tartışma ve krizde Ömer Yıldız’a destek vermesi diyelim.
Bildiğiniz gibi bu üniversite yerleşkesini belediye geri almak istiyor.
Geçen dönem İbrahim Sağıroğlu başkanlığında yapılan anlaşmaları hukuksuz olarak nitelendiren Mustafa Bıyık, Üniversite halkın yerine kondu -hemde bedelsiz diyor
Buna karşılık üniversite bedeli o dönem ödendi diyor.
 İşte bu noktada Salih Cora’ya,” Hukuksuzluğu mu savunuyorsun?” diye sesleniyor. Direkt demese de çevresine dediğini biliyoruz.

İRAN’DAN GELEN ÇAY RİZE’Yİ NASIL KARIŞTIRDI 
 
Geçtiğimiz günler ‘çayın Susurluk’u denilebilecek bir trafik kazası meydana geldi.
İran’dan yüklediği kuru çayla, Ağrı’nın Gürbulak Sınır Kapısı’ndan giriş yapan ‘Özyaşarlar’ isimli şirkete ait TIR, Rize’nin İkizdere ilçesi Sivrikaya mevkiinde kaza yaptı. 
Kazada şoför İ.K. olay yerinde hayatını kaybetti, oğlu S.K. ise yaralandı. Kaza sonucu İran’dan getirilen yaklaşık 21 ton kuru çay yola saçıldı. Olay yerine gelen uzmanların yaptığı incelemede de söz konusu çayların yöreye ait olmadığı tespit edildi.
İran’dan getirilen 21 ton çayın kaza sonucu ortaya saçılması çayın başkenti Rize’yi karıştırdı. 
Kıyamet koptu.
Rize’de büyük bir tartışma başladı. 
Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mavi, “Çay üretiminde büyük sıkıntılar yaşanırken, kuru çay para etmezken neden çay getirildi?” diye sordu. 
CHP Rize İl Başkanı Deniz ise “TIR devrildi, gerçekler açığa çıktı” ifadesini kullandı.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ilginç bir iddia daha ortaya attı.

“Çay satılamıyor derken, dışarıdan bu kadar çayın gelmesinin sebebi ne? Zaten denetim yok, paketlerinin üstünde bilişim yazmıyor. Getirilen çayları Türk çayı gibi sattıklarını öğreniyoruz, hem de düşük fiyattan… Bunun kontrol edilmesi lazım. Harman yapıp satılmasının bu şartlarda engellenmesi gibi mekanizma yok. Bunun olmadığını kazada gördük. Bu işin Adana boyutu var da, bu işi yapanların AKP’yle bağlantısı da gündemde.”

İşte bu işi yapanların AK Parti ile bağı ne?
Başkan bunu üstü kapalı neden söyledi?
Varsa bildiği neden söylemiyor?
AK Parti bu konuda neden sessiz?
Bu sorular cevap bekliyor.

DEMEDİ DEMEYİN TRABZON’DAN ORDU’YA NELER YAPAR NELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre 41 ilin valisi değişti. Bunlardan biri de Tunceli Valisi Tuncay Sonel oldu.
Daha önce Of Kaymakamlığı yapan..
Tunceli Valisi Tuncay Sonel Ordu Valiliğine, atandı.
Bu duruma Trabzon’da çok sevinenler oldu.
Yakın dostları arayıp tebrik etti.
Ordu ile Trabzon arasında yeni bir dönemin başladığına dikkat çekildi.
Tuncay Sonel artık Trabzon ve Ordu arasında ciddi bir köprü kuracak deniyor.
Bunda haklılar.
Tuncay Sonel bu!
Vallahi Trabzon’dan Ordu arasına ip bile çeker..
Demedi demeyin..
Tuncay Sonel’i aradık.
Haber61’e konuşan Sonel, ” Trabzon’uma selamlarımı gönderiyorum. İnşallah en kısa zamanda geleceğim. Çok özledim. Trabzon’uma komşu olmak çok güzel. Ordu’da görev yapacağım için çok mutluyum. Selamlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler