Anahtar Deliği 10.05.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 10.05.2021

Sporda güzel haberler peşpeşe geldi

Bir bakıma Karadeniz için sporda gurur günü diyebilirdik dün için. Önce Büyükşehir Belediyespor’un hentbol takımının Süper Lig’e çıktığı haberi geldi. Ardından saat 20:30’a futbola kilitlendik. Bizim beklentimiz puanları aynı olan 3 takımdan Samsunspor ve Giresunspor’un Süper Lig’e çıkmasıydı ama Adana Demirspor hata yapmayınca Samsunspor umutları Play-Of’a bıraktı. Giresunspor ise Süper Lig’e yükseldi.

Bölge sporu için güzel haberler bunlar. Rize, Trabzon, Giresun eksenine umarız Samsunspor da eklenir. Ordu eski günlerine döner ve Gümüşhane krizden kurtulup onlara katılır. Bölgenin spor alanında yatırım alıp gelişebilmesi için böyle lokomotif takımlara ihtiyaç var.

Tebrikler Giresunspor, Ha gayret Samsunspor.

**

Belediyeler anneler gününde sınıfı geçti

Dün anneler günüydü. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle kimimiz telefon açıp sesini duyduk, kimimiz görüntülü arayıp yüzünü de gördük en kıymetlimizin.

Trabzon ilçe belediyeleri ise boş durmadı. Kapı kapı dolaşıp ennelerin gününü kutladı. Özellikle şehit annelerine özen gösterdiler.

İlçe belediyeleri alkışı hak etti.

**

Pandemide konvoy şaşırttı

Dün akşam Trabzon sokakları korna sesleri ile inledi. Yüze yakın araçlık konvoy sokaklarda tur attı. Önce kimse ne olduğunu anlamadı, sonra durum ortaya çıktı. Kudüs kardeşliğinin organize ettiği bu eylem, İsrail’in Kudüs’te Mescid-i Aksa’da yaptığı zulme tepki olarak, farkındalık oluşturma anlamında yapıldı.

Özel izinle yapılan eylem Akyazı’dan başlayıp Meydan Parkı’na kadar sürdü.

Meydan Parkı’nda süren altyapı çalışmaları nedeniyle de çok fazla ilerleyemeden sona erdi.

**

Ayvazoğlu ve Vali Ustaoğlu şehit anneleri ile buluştu

Trabzon’da dün anneler günü etkinlikleri dijital ortamda da devam etti.

Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve Trabzon valisi İsmail Ustaoğlu şehit anneleriyle dijital ortamda buluştu.

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada “Valimiz İsmail Ustaoğlu, Anneler Günü dolayısıyla "Şehit Annelerimizle Gönül Buluşmaları" adlı programda bir araya geldi. Programda çevrim içi bağlantı ile Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitlerimizin kabirlerinde canlı yayın ile Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.” İfadeleri kullanıldı.

**

İlçe başkanından sıra dışı anneler günü kutlaması

Dedik ya Trabzon’da dün anneler günü özellikle dijital ortamda çeşitli etkinliklerle devam etti. En sıradığı olanı ise CHP Ortahisar ilçe başkanı Fatih Suat Oyman’ın kutlaması oldu.

Eline gitarını alan Oyman, Candan Erçetin’in Annem şarkısını seslendirdi.

Oyman göreve geldiğinden beri aktif bir siyaset sürdürüyor.

Anneler günü kutlaması ile de yine adından bahsettirdi.

**

Trabzon Pazarcılar odası başkanından çağrı

Tüm ülke genelinde pandemi döneminde kapanan Pazar yerlerinin 08 mayıs ile 15 mayıs arasında açılmasına karar verilmişti. Trabzon’da da 8 Mayıs’ta Pazar yerleri açıldı.

Ancak pazarcı esnafı dertliydi. Zaten aylardır kapalı olduklarını belirtip, marketlerden bulaşmayan virüslerin pazarlardan bulaşıyor gibi gösterilmesine tepki gösterdi.

Ayrıca haftada bir gün Pazar kurulması kararını da yetersiz buldular.

Bayramın 2. Günü kurulacak pazarın 3 güne çıkarılmasını talep ettiler.

Trabzon Seyyar Semt Pazarcılar Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu’da haber61 mikrofonlarına konuşarak “Önümüzdeki hafta pazarımız açılacak, ayın 15’i bayramın 2. Gününe denk geliyor. Burada yine vatandaş etkilenecek. Biz istiyoruz ki bunu Pazartesi, Salı, Çarşamba 3 güne yayalım. Hem daha rahat hizmet olur hem de bu kadar yoğunluk olmaz.” Dedi

Emirzeoğlu ayrıca “Daha düne kadar Pazarlar kapalıyken marketlerde fiyatlar 1’e 3 ken pazarlar açıldığında ne hikmetse yarı yarıya indi. Bu fırsatçılığa da bir son verelim artık.” Demeyi de ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar