Anahtar Deliği 09.10.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 09.10.2020

KORONA AŞISINI İKİ BAŞHEKİM DENEDİ

Trabzon’da Çin’den gelen korona aşısı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde denenmeye başlandı.

KTÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi ve Klinik Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gürdal Yılmaz gözetiminde vurulmaya başlandı.

İlk aşıyı vurulan gönüllüler arasında KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Celal Tekinbaş yer aldı.

Ardından 50 tane daha gönüllü aşıyı vuruldu.

Dünde Trabzon’da bir Başhekim daha aşıyı vuruldu.

Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Aydın Kant’a aşısını arkadaşı ve meslektaşı Prof Dr. Gürdal Yılmaz uyguladı.

Aydın Kant’ı telefon ile aradık ve dedik ki: “Hayırlı olsun kendinizi nasıl hissediyorsunuz?”

O da bize şu cevabı verdi: “Tabi ki daha yeni vurulduk aşıyı. Tekrar 15 gün sonra bir tane daha vurularak işlemi tamamlayacağız. KTÜ Tıp Fakültesi ülkemizin ve bölgemizin en güçlü kuruluşlarından biridir. Böyle hayati konularda her zaman bir ışık olmuştur. Başta sayın Başhekimimize ve tüm personeline verdikleri hizmetten ve emekten dolayı teşekkürlerimi sunarım.”

KTÜ’de süren aşı çalışmaları bir süre devam edecek. Aydın Kant’ı dinledikten sonra şu bilgileri verip bitirelim.

Aşı vurulan 15 gün sonra tekrar vurulacak, ardından testler yapılarak süreç tamamlanacak.
 

HAVAALANININ İSMİ NE OLSUN?

Rize-Artvin Havaalan’ı inşaatı devam ediyor. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu en son ziyaretinde inşaatı incelemişti.

Bu Havaalanının isminin ne olacağı henüz netlik kazanmadı. Bir çok öneri geliyor, bunlardan bir tanesi ve bizim için en dikkat çekici olanı eski Rizeli Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz’ın adının önerilmesi oldu.

Bu öneri Rize’de kabul görür mü?

Artvin’de kabul görür mü? Haber merkezimizin tecrübeli isimlerinden Doğan Alayoğlu’na sorduk “İki ilin Havaalanı olacağı için bu ismin verilmesinin zor” ifadelerini kullandı.

Levent Ustabaşı da aynı fikirde görüş bildirerek iki ilde anket çalışmasıyla halka sorulabilir dedi. Ama şu da bir gerçek ki Recep Tayyip Erdoğan ismi de dillendirilenler arasında lakin Üniversitenin adına verildiği için uzak bir ihtimal.
 

İKİ KRİZ GÜNDEMİ SARSTI

Trabzon’un Yomra ilçesinde krizler bitmiyor. Bir haftadır ilçede gündeme oturan olaylar oluyor.

Avrasya Üniversitesi ile Yomra Belediyesi birbirine girdi.

Hatırlarsanız Yomra Belediyesi, Avrasya’nın Yomra kampüsünü sabaha karşı basarak Belediyenin arazisi dediği yerlerdeki barikatları kaldırdı.

Mahkemelik olan bu Üniversitenin bahçesi-kampüsü için herkes bir yorum yaptı.

Şimdi Yomra Belediyesi bu alana sosyal tesis yapmayı amaçlıyor.

Belediye Başkanı Mustafa Bıyık kendini savunuyor. Belediyenin hakkını korudum diyor.

Avrasya mütevelli heyeti Başkanı Ömer Yıldız da “Ben burayı çöplükten aldım bir eğitim yuvası kazandırdım, haksızca üniversitemizin yerini alıyorlar” diyerek Yomra Avrasya yerleşkesini kapattığını duyurdu. İşte işler şimdi zıvanadan çıktı.

İşte bu birinci kriz, asıl bir diğer krizde Yomra kaymakamlığında gerçekleşti.

Sosyal Hizmetler Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü S.D. kurumdan yardım isteyen 38 yaşındaki G.A. adlı kadını taciz ettiği iddia edildi.

Müdür suçlamaları reddetti.

Olayı araştıran savcılıkta whatsapp görüşmeleri delil olarak sunuldu.

Müdür S.D görevinden uzaklaştırıldı.

Yurt dışı çıkış yasağı kondu.

Dosyaya ilginç ifadeler de girdi.

Müdür S.D. hakkındaki suçlamaları reddederek, ”Bana raporunu gönderince sohbet etmeye başladık. Uzun zamandır köfte yemediğini söyledi bende yaptırıp getireyim dedim. Ev olmaz deyince dışarda buluştuk, bana tuzak kurdu, şantajda bulundu şikayetçiyim dedi. İddialarını sürdüren G.A. ise “Yardımda bulunmak için onunla görüşmem gerektiğini, birlikte olmam gerektiğini, kendisine fotoğraflarımı atmam gerektiğini söyledi.” Dedi şimdi savcılık her iki tarafında iddialarını değerlendirip davayı başlatacak.

İşte Yomra bu iki sarsıcı olayı konuşuyor.
 

17 SENELİK FUTBOL HAYATINI BİTİRDİ

Trabzonspor U21 takımıyla başladığı profesyonel futbol hayatına,

Gaziantep BB, Manisaspor, Konyaspor, Altay SK, Karşıyaka, K. Erciyesspor, Adana Demirspor, Orduspor, Kocaeli Birlik, A.Selçukspor, Manisa FK, Van Spor FK, Yomra Spor FK ile devam eden Ufuk Bayraktar, futbol kariyerine son verdi.

Sevenlerine, “17 senelik profesyonellik hayatımın bugün sonuna geldim. Şükür ki süper lig dahil Türkiye’deki bütün liglerde oynadım. Ve yine şükür ki her oynadığım takımda sevildim ve sevdim. Kırdığım üzdüğüm kişiler de olmuştur ama bile isteye kimsenin kalbini kırma niyetim hiç olmadı.” ifadelerle duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler