Anahtar Deliği 09.03.2020

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar

Anahtar Deliği 09.03.2020

AHMET AĞAOĞLU ÇOK HAKLI

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, dün katıldığı TV programında öyle şeyler dediki yenilir yutulur cinsten değil!
Ve söylediklerinin hepsinde haklı..
Hepsi gerçek!
Hakem sistemi değişmesi gerekir.
Yıllardır aynı hakemler çöreklenmiş Türk futbolunun geri gitmesini sağlıyorlar.
Bu artık Türk futbolunda kansere dönüşmüş durumda!
Ya bu tümör alınacak, yada günden güne bitkisel hayat sürecek.
Öte yandan Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan MHK Başkanı Alp'e tepki göstermesi spor camiasında yeni bir gündem araladı.
Ertuğrul Doğan MHP Başkanı Alp’i öyle bir ince yerden yakaladı ki..
Çünkü Alp, atanmış bir koltukta oturuyor.
Ertuğrul Doğan ise seçilmiş!
Atanmış olan kalkıp seçilmişi kendi koltuğu makamı üzerinden tehdit ediyor.
Hemde kurumun Resmi internet sitesinden..
E hemde bunu Ertuğrul Doğan’a yaparsan böyle “Sen kimsin” diyerek alırsın cevabını! 
Şimdi önce Sayın Alp, kirli ilişkilerini, Fenerbahçe Başkanı ile kapalı kapılar ardından gizli görüşmelerini açıklasın! İstanbul’da bir iki kulüp başkanından aldığı güçle Trabzonspor’a ahkam kesmeyin bıraksın! 
Böyle ağzının payını alır işte.. Ayrıca şunu belirtelim Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, "Biz kimsenin hakkını değil, hak ettiğimizi almak için mücadele ediyoruz. Organize bir hareket ve sonrasında çalan bir düdükle, kimse bu takımın ve kulübün geleceğiyle oynayamaz" dİyor! Bu cümle iyi okunsun!


OTOGAR PROJESİ DERE YATAĞINA MI YAPILDI? 
Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Değirmendere’ye yapmak istediği yeni otogar projesini eleştirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, “Dere yataklarındaki yapılaşmayı kesinlikle kaldırıyoruz” sözlerini hatırlatan Hamzaçebi, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi şehirler arası otobüs terminalini dere yatağına yapıyor. Bu bir çelişki değil mi? İkisi de iktidar unsurları. Bunu nasıl izah edecekler?” dedi. 
Daha önce de açıklanan dolmuş sistemini Şehir Plancıları Odası eleştirmişti.. 
Bu noktada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sivil toplum örgütleri ile görüşmelerini sürdürüyor. Yakında yine görüşecek diye tahmin ediyoruz. Bu eleştirilere bu ziyaretlerde cevap verecektir.
Yalnız şu da var, bazı şeyler Trabzon’da hızlıca tartışılmadan yapılması gerekiyor, acaba bu otogar projesi ve dolmuş sisteminin açıklanması bu hız derecesinde olanlar mı?
Neyse yakında görürüz.
 

İBRAHİM ÖZEN VE BİR EKSİĞİ GİDERMEK

KTÜ rektörü İbrahim Özen’in veda programını yazmıştık.
Tüm detayları vermeye çalıştık. 
Baya bir detay vardı.
Şenol Güneş’ten, Faruk Özak’a bir çok katılımcıyı yazdık.
4 saat boyunca programda kalan kalabalık topluluk, İbrahim Özen’e güzel bir veda yaptılar.
Katılan gazetecileri yazarken İhsan Öksüz’ü atladık.
Kendisi aradı uyardı. 
Bu eksiği tamamlayalım.
Ayrıca o günün akşamında KTÜ Sosyal Tesisleri’nde yemek organizasyonu yapıldı orası da çok kalabalık oldu.
İbrahim Özen emekliye ayrıldı lakin Trabzon’dan ayrılmadı. 
Bundan sonra Trabzon’da yaşayacak. Ailesiyle birlikte..

BU NASIL YÖNETİM TARZIDIR?

Biz Çarşıbaşı’ndan uzak kalsak..
O bizden kalamıyor!
Biz ‘hadi bu da olur yahu’ desek.
O yine ‘sıkıntı var’ diye bağırıyor.
Sadece yayınlıyoruz.
Yorum sizin..
Çarşıbaşı Sakinlerinden Mehmet Kara şöyle diyor; 

HALKA KAPALI BELEDİYE

Trabzon’da birçok ilçe belediye meclisi toplantılarını halka açık bir şekilde canlı yayınlarken, Çarşıbaşı ilçemizde ise vatandaştan uzak bir tablo sergileniyor. Önceki gün belediye meclis çalışmalarını takip etmek üzere (Daha önceden vatandaş olarak dinleyebileceğim söylenmişti) Çarşıbaşı Belediyesine gittim. Meclis toplantıları maalesef hala başkanın makamında yapılıyor. Sekreterin olduğu bölüme geçtim. Başkanlık makamının kapısı kapalıydı. Sekretere “Meclise izlemeye geldim, girebilir miyim” dedim. Sekreter bana “Hayır giremezsiniz, sormam lazım” dedi. İçeri girdi, başkana söyledi. Çıktıktan sonra bana “Başkan sizinle görüşecekmiş, lütfen bekleyin” dedi. 1 saat civarında bekledim daha sonra kapı açıldı, meclis üyeleri dışarı çıkıyordu. Meclis üyelerine nereye gittiklerini sordum meclisin bittiğini söylediler. Meclis üyelerinin benden haberi olmadığını öğrendim. Başkanın beni bilerek içeri davet etmediğini anlamış oldum. Vatandaşına hakaret eden bir belediye başkanından da ancak bu davranış beklenirdi.”

ÜNLÜ RESSAM VE 5 KİŞİLİK SERGİ 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İstanbul Akasya Acıbadem’de bir sergi açıldı.
Çok ilgi gördü.
12 Mart tarihine kadar açık kalacak.
Fırsatınız varken mutlaka gidin.
Sergide eserleri olan takipçimiz arkadaşımız Gökçe Gözaçan’a sorduk.
Çok mutlu olduğunu, ilk defa böyle güzel bir projede yer aldığını söyledi.
Serginin şöyle bir de özelliği var,  sergiyi açanlar, yurtiçi ve yurtdışında birçok başarı gösteren, ödüllü sanatçı Hicran Alioığlu’nun talebeleri. 
Gökçe Gözaçan bunu şöyle anlatıyor; “Çocukluğumdan beri resime bir ilgim ve yeteneğim vardı, bende bunu ilerletmek için yaklaşık bir senedir hobi olarak başladığım bu yolda Azerbaycanlı Ressam Hicran Alioğlu’ndan suluboya üzerine özel ders alıyorum. Onun teşviğiyle hobi olarak başladığım bu yeteneğimin meyvelerini herkesle paylaşmak gurur verici. Yakında tek başıma bir sergi düşünüyorum” şeklinde konuştu. 
Gökçe’ye bol şans.
Yeni sergilerde buluşmak üzere..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler