Anahtar Deliği 08.03.2021

Anahtar Deliği 08.03.2021

Anahtar Deliği 08.03.2021

Çakırgöl’deki kayak pisti projesi ne durumda?

Çakırgöl Doğu Karadeniz’in saklı cennetlerinden biridir.

Trabzon Gümüşhane sınırında bulunan Gümüşhane’ye bağlı Çakırgöl, erken kar yağması ve uzun süre erimemesi sebebiyle "kış sporları turizm merkezi" ilan edilmişti.

Bölgeye kayak merkezi yapılması ve kış turizmine kazandırılmasını kapsayan projeyi dönemin Bakanı Faruk Özak da ciddi şekilde önem verip gündeme getirmişti.

Son bilgiler imar planının hazırlandığı ve planın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulmasından sonra sıranın yer tahsisine geleceği yönünde…

Çalışmalara hız verilirken daha önce tek pist olarak düşünülen projenin 3 piste dönüştürüldü. Pistler arasında uluslar arası pist olması da planlanıyor. Ayrıca tesis kapsamında 4 bin yatak kapasiteli otellerin yer alacağı ve bin kişinin istihdam edileceği ifade ediliyor.

Alternatif turizme ihtiyacı olan bölgede herkes projenin bir an önce hayata geçmesini bekliyor.

Çakırgöl’de kayak pisti olması demek aynı zamanda gelen turistlerin bölgedeki Sümela, Cami Boğazı Yaylası ve Santa gibi turizm noktalarına da yönlenmesi anlamına gelecek.

Bu anlamda bölge tam anlamıyla turizm cennetine dönüşmeyi bekliyor.

cakırgöl

Love Erdoğan tepkisi: Millet neyin derdinde…

Amerika’daki “Stop Erdoğan” ilanlarına gönderme olarak Trabzon’da önceki gün reklam panolarına belediye tarafından “Love Erdoğan” yazıldı.

Bu gelişme hem takdir hem tepki topladı.

Tepki gösterenlerden biri de Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu oldu.

Velioğlu “ 16 şehit verdikten sonra lebalep coşkulu kongrelerin yapıldığı yerde, 11 şehit verilen helikopter kazasından sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesinin böyle şovları da artık anormal gelmiyor ne diyeyim… Dün yol kenarında tarladan ürün satan bir kadından alış veril yapmak için durdum, kadın ağlıyordu. Hayrola abla dedim. Dedi “Oğlum askerde. Kim bilir kimlerin ocağına ateş düştü. Onları düşündüm de ona ağladım” dedi. Millet neler hissediyor siz neyin peşindesiniz… Allah ıslah eylesin…”


****

Trabzonlu futbolcu sessiz kalmadı: Eşkıyalarla doldu ülke

Trabzonlu ve Trabzonspor’un eski futbolcusu Ergin Keleş’i herkes bilir.

Futbolculuğunu beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz orası tartışma konusudur.

Ancak toplumsal meselelere bakışı gerçekten çok kıymetli. Ergin ülke gündemine dair kişisel görüşlerini sakınmadan söyleyebilen ender futbolculardan...

Ergin Keleş son olarak kadına şiddet konusuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Hemen herkesin altına imzasını atacağı sözleri şu şekilde;

“Türkiye Cumhuriyeti’nde hiç kimse bir başkasına emanet değildir ve olamaz. Kadın ya da erkek herkesin mal ve can güvenliği Türk Devleti’ne emanettir. Bu devletin hukuk ve adaletine. Birini diğerine emanet etmek yerine herkesin güven içinde yaşayacağı bir toplum inşa edin.

Silahla poz verip mafyacılık oynamayı vatanseverlik ya da milliyetçilik sanan eşkiyalarla doldu ülke. Vatanseverlik, sevmek demektir. Erkeği, kadını, çocuğu, insanı, doğayı sevmek. Ve milliyetçi üreten insandır. Sanatı, bilimi, teknolojiyi, üreten insan. #KadinaSiddeteHayir”

ergin keleş

Trabzon’a yeni mahalle

Trabzon’un merkez ilçesi olan Ortahisar’da 86. Mahalle olan Okçular Mahallesi kuruldu.

Mahallenin ilk muhtarlık seçimi de gerçekleştirildi.

Seçimi Sami Köse kazanarak muhtar oldu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de yaptığı açıklamada Köse’yi kutladı ve şu ifadeleri kullandı;
Ortahisar ilçemizde yeni oluşan 86. mahallemiz Okçular’da bugün gerçekleştirilen muhtarlık seçiminde sandıktan başarıyla çıkan Sami Köse Beyi ve heyetini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Ortak akıl ve demokrasiyle şehrimizi inşa etmeye birlikte devam edeceğiz.

Sami Köse
****

Zorluoğlu vazgeçti, dolmuşlar istediğini aldı

Trabzon’da 2018 yılında yapılan son dolmuş zammının ardından bu yıl da zam gerçekleştirileceği kesinleşti. Ancak tarihi netleşmedi.

Uzun zamandır dolmuş esnafının gündeminde olan zam konusu geçtiğimiz günlerde Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ile Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu arasında yapılan görüşmede de gündeme gelmişti.

Başkan Murat Zorluoğlu daha önce yaptığı açıklamada net şekilde “dönüşüm olmadan zam olmaz” demişti. 

Ancak belli ki yapılan görüşmeler dolmuş esnafından yana sonlandı ve Zorluğlu bu kararından vazgeçti. Dolmuşlar için hem zam kararı alındı hem de dönüşüm yıl sonuna bırakıldı.

Peki Trabzon’da dolmuş ne kadar olacak?

Bu konuda yakın zamanda açıklama gelmese de son olarak Aralık ayında Başkan Şoförler Odası Başkanı Usta 3 TL olacağını söylemişti.

Son gelen bilgiler de 2.5 TL olan ücrete yüzde 20 zam yapılarak 3 TL olacağı yönünde.

Hatırlanacağı üzere dolmuşlara en son zam yapıldığında yine 50 Kuruş arttırılarak 2 TL’den 2.5 TL’ye çıkarılmıştı.

Dolmuş esnafı için müjde olan bu gelişmeye vatandaş pek sevindirmeyecek gibi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar