Anahtar Deliği 08.01.2021

Anahtar Deliği 08.01.2021

Anahtar Deliği 08.01.2021

SİNİRLENMEYİN SAYIN KOORDİNATÖR
PARTİLİLERİNİZ DE BİLİYOR HİÇ BİR ÖNEMİ YOK

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı için dün il başkanlığında temayül yoklaması yapıldı. Temayülden önce parti koordinatörleri partiye girdiler.
Soruları yanıtladılar. 
Yanlarında pari kurmayları vardı.
Şimdi AK Parti teşkilatları bu temayüllerin dikkate alındığına inanmıyorlar!
Hiç bir şekilde koordinatörleri de samimi bulmuyorlar.
Haber61 Genel Yayın Müdürü Levent Ustabaşı bu soruyu sordu.
“Temayüllerden çıkan sonuçlara dikkat edilecek mi? Dikkate alınacak mı?” 
Muhammet Avcı, “Ben il başkanlığı yaptım.” Diyerek önden kesti.
Hiç diyaloğa girmiyoruz!
Bu temayül yüzde 5 bile dikkate alınmıyor.
Şimdi alınacak mı? Hayır.
Hiç alınmayacak hemde hiç.
Biz bunu bilir bunu söyleriz.
Ayrıca AK Parti’nin koordinatörleri partiye her zaman ya temayül sandığı kurulduğunda ya olağanüstü bir şey olduğunda hafiften bir uğrarlar.
Her ay uğramıyorlar. Bir saha çalışması yapmıyorlar. Ne önemi var ki? Temayül falan ne önemi var?
Göstermelikten öte bir şey değil. Bunu AK Parti’de oturup sohbet ettiğimiz hepsi söyler.

AHMET METİN GENÇ’İN DEDİĞİ Mİ,
YOKSA MURAT ZORLUOĞLU’NUN DEDİĞİ Mİ?

AK Parti’nin temayülüne katılan başkanların görüşleri belli. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Selahattin Çebi’den yana tavrını sergiledi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da Mehmet Karaoğlu’ndan yana. Murat Zorluoğlu Haber61 ekranlarına verdiği röportajda, “Haydar Revi döneminde bazı sıkıntılar yaşadıklarını “ ifade ederek genel merkeze, “Bu sefer sorun yaşamayıp partiyle uyumlu kenti yönetelim buna müsade edin” diyor. Bakalım Genç’in dediği mi yoksa Zorluoğlu’nun dediği mi olacak..
Temayül konusunda kulislerde AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta ile Adnan Günnar’ın desteklediği isim olarak lanse edilen bir isim vardı. Bu isim Zeki Kavanoz. Ama o hiç delegeleri aramadı. Temasa geçmedi. Liste çalışması yapmadı. 
Bu arada Temayülün sonuçlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan şubat ayında Rize -Trabzon şeklinde iki ili ele alacak ve değerlendirecek. Muhammet Avcı bunu partide dün söyledi altını çize çize.. 

ORTAHİSAR’DE NE OLDU ÖYLE
ADAYLAR İL BAŞKANLIĞINA GİTTİ

AK Parti Trabzon İl Başkanlığına adaylığını koyanlara bakılınca Ortahisar İlçe Başkan adaylığında kimse kalmadı. AK Parti Trabzon İl Yöneticisi Halilibrahim Demirtaş görevinden istifa edip Ortahisar İlçe Başkanı olmuştu. E şimdi il başkanlığına adaylığını açıklayanlar, ismi geçenler, delege çalışması yapanlara bakılırsa Ortahisar adaylığında Halil İbrahim Demirtaş tek kaldı. 
Cevat Kara, Ergin Aydın gibi parti kurmaylarının da il başkanlığında aday olması haliyle Ortahisar’de bir boşluk yarattı.


OT YAKALIM, DİKEN TEMİZLEYELİM
SONRA YANGIN ÇIKSIN SEN OTUR SEYRET ÖYLE Mİ? 

Ocak ayında sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıktı. Kar yok. Kıtlık var. Su göletlerin sular azaldı. Trabzon’da ilçelerin güneylerine doğru su göletleri yapılması için DSİ, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlar hazırlık yapıyorlar.
Gmlet projeler hazırlanıyor. Bu projeler 12 tane olması gerekiyor. 
Eğer göletler olursa su kıtlığı Trabzon çekmez. Şimdiden bunlar yapılmalı. Kıtlık değil asıl konumuz ama sıcaklık olunca maalesef anız yangınları da arttı.
“Şurda çalı çırpı var yakalım” 
“Aman yansın şurada temizlensin” 
“Gafulluk (kullanılmayan atıl yaban otlarının büyüdü alan) kötü gözüküyor yakalımda gitsin” 
Diye diye…
Yaktığınız ormanlar yüzünden itfaiye ekipleri bir çok defa tehlike atlattı.
İlçelerde perişan oldular.
Ayrıca anız yangınlarınız yüzünden kuşlar yuvasız kalıyor, böcekler yuvasız kalıyor! Tavşanlar yuvasız kalıyorlar.
Dikkatli olunması gerekiyor.
Bir itfaiyeci arkadaş şöyle diyor; 
“Geçen nöbet sırasında Beşikdüzü’nde akşam 6’da gittik. Gece 01’de döndük. O olayda Vakfıkebir’de oldu. Ardından Akçaabat’a desteğe gittik. Allah’tan o sıralarda ciddi bir yangın çıkmıyor yetişiyoruz” 
Çevre kanununa göre de anız yangınları yasak. Cezası var. Dekar başına 73 lira. Mahallelere yakın olursa bu tutar 5 katı artıyor. 

HABER61 OKURLARI HAMSİ YASAĞINI
NASIL BULDULAR SİZCE BİR İNCELEYELİM 

Sırasıyla veriyoruz; 
- Çok geç kalındı daha önceden yapılmalıydı
- Denetleme olmadan olmaz. Ne yaparsanız yapın. 5cm boyundaki yavru hamsiyi piyasaya sunanları görmeyen göz bunuda görmez.Bu kafayla hamsiyi tarihe gömerler.
- Bir musibet bin nasihattan iyidir.
- Gürcistan’da da yasaklanmadıysa bu yasak çok komik olur. Zira hamsi karadeniz üzerinden Gürcistan’a gidiyor. Bizim sularda tutulmasına izin verilmeyen aynı hamsi yine Türk tekneleri tarafından Gürcistan’da tutuluyor .Hemde Gürcülere tonlarca para vererek.
- Ben şokkk. Takdir ediyorum bunu kim yaptıysa ama bi yandan da içimden bir his bir rant işidir bu diyor. Faydalı bişey yapan bi hükümet var mıydı ülkemizde şaşırdım vAllahi
- Geç kalındı. Trabzon’da 25 liraya hamsi satıldığını gördüğün, boyutları küçük hamsileri gördüğün an müdahale edeceksin. Koltuklarınızdan kalkana kadar iş işten geçiyor. Karadenizi kontrol eden bir mekanizma kurulsun. Deniz tabanını tarayan, denizi ticari amaçları uğruna yoran kim varsa gücüne bakılmadan hesap verdirilsin. İşte o zaman bu millet hamsi yer. Sahili önce çok gördüler şimdi de hamsisini. Yetkililer nasıl olsa yüksek maliyete hamsi alabilir.
- Hatırlıyorum 30 sene önce hamsi mangal yapardık, ne iri, yağlı ve lezzetli balıklarımız vardı, şimdi tezgahlarda olanları balık diye satmaz direkt balık unu fabrikasına yollarlardı. 5 sene balık yasağı gelsin, yine olur
- Yahu siz dalgamı geçiyorsunuz. Sadece hamsi mi öyle ? 1 eylülden bu yana istavrit hamsi mezgit barbon boylarını görmediniz mi ey yetkililer ? Kör müsünüz? Sanki geçen yıl farklımıydı? Karadenize kıyısı olan ülkelerle işbirliği yapılmalı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler