Anahtar Deliği 07.03.2021

Anahtar Deliği 07.03.2021

Anahtar Deliği 07.03.2021

AK Partili vekilden CHP’li isme teşekkür

Trabzon AK Parti Ortahisar Belediyesi Meclis üyesi Ufuk Hoş’un eşi Derya Hoş yaklaşık bir yıl önce rahatsızlanarak kaldırıldığı ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Aradan geçen bir yılın ardından Ortahisar Belediye Meclisinde bir sokağa adının verilmesi önergesi CHP grup başkan vekili Turgay Şahin tarafından gündeme getirildi ve Ortahisar ilçesinde bulunan Gülen Sokak’ın ismi Derya Sokak olarak değiştirildi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da bu karar sonrası teşekkür mesajı yayınladı. Ayvazoğlu mesajında “ Bu ne güzel bir düşüncedir, inceliktir...

Bu ne güzel bir karardır... 

Ortahisar Belediye Meclisi'nin kararı ile Yalıncak'ta bulunan Gülen Sokak'ın ismi CHP Meclis üyesi Turgay Şahin'in önerisi ile Derya Sokak olarak değiştirildi.

Aile dostumuz, kardeşimiz, canımız Derya'mızın ismi artık bir sokakta yaşayacak.

Bu vesile ile CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin Bey ile MHP’li, CHP'li ve İYİ Parti'li Meclis üyelerimize Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç  nezdinde şükranlarımı sunuyorum.

Deryamız için bir fatiha” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Deliği 07.03.2021

 

Belediye başkanının adını kullanıp dolandırıyorlar

Trabzon’un son günlerde dolandırıcılar ile başı sıkıntıda. Son olarak da Maçka belediye başkanı Koray Koçhan’ın adını kullanıp insanları mağdur etmeye başladılar.

Maçka Belediyesi de konuyla alakalı bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada “Belediyemizin ve Belediye Başkanımız Koray Koçhan'ın adını kullanıp sizi arayarak; para, yardım, memnuniyet anketi isteyen kişilere itibar etmeminiz önemle rica olunur.  Sizleri arayarak, "sekretere bağlıyoruz", "Belediye Başkanımız görüşecek" diyerek sizi dolandırmak isteyenlere karşı dikkatli olunuz. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için gerekli hukuki işlem başlatılmış olup sizi arayan bu dolandırıcılardan sizlerin de şikayetçi olmasını istiyoruz...” ifadeleri kullanıldı.

Anahtar Deliği 07.03.2021

***
Bordo mavi renkler bu kez Hakkarili çocukların yüzünü güldürdü

Trabzonspor Başkan yardımcı Ertuğrul Doğan  belirli zamanlarda doğu illerindeki okullara gönderdiği Trabzonspor logolu ürünlerle hem bordo mavi aşkını aşılıyor hem de çocukların yüzünü güldürüyor.

Doğan son olarak Hakkari’deki çocuklara forma gönderdi ve bu anları “Trabzon spor aşkın her yerde .. Hakkari’de ki Trabzon’ Spor kalplere de formalarını gönderdik ..Sevinçleri , güzellikleri içimizi ısıttı. Türkiye’nin  bir ucunda diğer ucuna” ifadeleriyle paylaştı.


1461 Trabzon kapanıyor mu?

Bir zamanlar 1. Ligde fırtına gibi esen, Süper Lig’in devlerini mağlup eden ve hatta Süper Lig’e çıkmasına pilot takım olduğu için engell olunan ve bu yüzden play-offlara katılmayan 1461 Trabzon daha sonra yapılan hatalar neticesinde Bölgesel Amatör Lig’e kadar düşmüştü.

Şimdilerde ise 1461 Trabzon’un kapatılacağı gündeme bomba gibi düştü. Nisan ayında başlayacak BAL karşılaşmaları öncesinde ortaya atılan bu iddia, bordo mavili taraftarlar tarafından üzüntü ile karşılandı.

Edinilen bilgilere göre henüz kapatılma konusunda alınan net bir karar yok. Ancak ciddi ciddi konuşulan konu hakkında ilerleyen zamanlarda bir açıklama gelebilir.

Önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelerin takipçisi olacağız.

****
Muhammet Balta’nın önerisi yarım saat içinde hayata geçti

Amerika'da reklam panolarında yayınlanan "Stop Erdoğan" reklamı sonrası Türkiye'nin çeşitli illerindeki reklam panolarında "Love Erdoğan" ifadesi reklam panolarında yer aldı.

AK Parti'nin Trabzon Milletvekili Muhammet Balta sosyal medye hesabından Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu etiketleyerek "Trabzonumuza'da yakışır değil mi?'' diyerek Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na çağrıda bulundu.

Anahtar Deliği 07.03.2021

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu ise mesaja cevap vererek ''En çok Trabzon'a yakışır sayın vekilim'' ifadelerine yer verdi.

"Love Erdoğan" sloganının dün geceden itibaren Trabzon'daki reklam panolarında yerini aldı.

Daha önce böyle hızlı bir şekilde hayata geçen başka bir öneri, bir istek, bir talep oldu mu bilmiyoruz ama söylem ile eylem arasındaki hıza hayran olmadık desek yalan söyleriz.

Sloganın Trabzon’daki reklam panolarında yer almasının ardından Trabzon’un AK Partili Milletvekilleri ile AK Partili belediye başkanları peşpeşe “Yakıştı” açıklamaları yaptılar. 

Tabiki muhalefet tarafında olanlar da duruma tepki gösterdi. Trabzon Büyükşehir belediyesi meclisinin CHP’li grup başkan vekili Turgay Şahin’de yaptığı paylaşımda “Bu reklamınızı Trabzon da değilde Newyork da yapın bizde alkışlayalım” ifadelerini kullandı.

Anahtar Deliği 07.03.2021


Davut Çakıroğlu’nun mesajı kime?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin İYİ Partili meclis üyesi Davut Çakıroğlu sosyal medya hesabından mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajını “ve siyasetçileri "kavga eden  insanlar" olarak gören milletimize karşı daha sağduyulu görüntü, duruş sergilemeliyiz.” Diyerek bitirdi.

Çakıroğlu mesajında çok ince dokundurmalar yaptı. Bu dokundurmaları kime ve neden yaptı bilmiyoruz ama işte yayınladığı o mesaj:

Ülke olarak karışık duygular içindeyiz.

Çok öyle "at izi it izine karıştı" diyerek olayları açıklanamaz , kahramanları da tanımlanamaz görmüyorum..

Ancak eskilerin deyimi var "durup az soluklanmak"..

Ben de  yaşadığım "durup soluklanma" olayından sonra şu kanaate vardım.

İnsan olmanın, inanan olmanın ve sorumluluk almanın gerekleri var.

Bize esasen hayatın verdiği rol ve insanların verdiği yetki "kısır döngünün içinde kaybolmaktan" daha değerli.

Bu döngünün içine girince insan şunu görüyor..

Muhatap olmayacağın insanlar, konu yapmayacağın  olaylar sonucu kimseye faydası olmayacak çıkarımların içinde kayboluyor insan.

Bu kayboluş sizin etkinliğinizi verimliliğinizi negatif etkiliyor ancak en önemlisi şu "sağlığınıza, " zarar veriyor.

Doğanız, donanımınız her ne olursa olsun bu kısır döngü "aynanın arkasını yansıtma" gayenizi, cesaretinizi törpülüyor.

Bir çok insanın bakışına rehber, düşüncesine ilham, hareketine rota olmak varken; birçok insanın da sizin bakışınızı, düşüncenizi ve hareketinizi bu minvalde süsleyecek katkılarına açık bir zihinle yaklaşmak varken kısır döngü de kaybolmak anlamsız bir olgudur..

Toplumsallık ve kişilikli duruş bizi daha farklı olmaya sevk ediyor.

"Sağır sultan duysun, ey ahali duyun" diyerek de yaygara koparmak, tellal  bağırtmak derdimiz değil.

Bir alimden bir ilim, bir cahile bir alim olalım, olmak var.

Duruşumuz nettir.

Çözüm adına elimizden geleni, aklımızın yettiğini, dilimiz döndükçe söylemek..

Sorun adına gözümüzün gördüğünü, milletin şikayet ettiğini cesaretle ortaya koymak..

Analiz, ön gürü ve belki uzaduyum  bir duruş ile şehrimize, ülkemize ve dünyaya bakacağız... Bakmalıyız.

Pozitif katkı sunmak ve pozitif bir etkileşim oluşturmak adına toplumun da bu anlamda beklentilerini doğru okuma gayretimizin tezahürü bir düşünce ve belki de bir tavsiyedir bu çıkarım.

Sıradan bir konuşmanın sonunda bile " bu konuşmadan ne kazandım" diyen , sorgulayıcı bir dünyanın içinde " bu siyasiler ne diyor, ne yapıyor" diyerek esasen her geçen gün itibarını yerelde, ulusalda kaybeden sivil toplum faaliyetinin, bir uğraşın gerçek manada, olması gerektiği noktada yansımasına katkı sunmalıyız ve siyasetçileri "kavga eden  insanlar" olarak gören milletimize karşı daha sağduyulu görüntü, duruş sergilemeliyiz.

Bu alanda ismi ve gayreti olan herkese de naçizane tavsiyem bu olur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar