Anahtar Deliği 06.10.2020

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 06.10.2020

Anahtar Deliği 06.10.2020

MURAT ZORLUOĞLU HANGİ KONUDA ‘GERİ ADIM ATMAM’ DEDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, dün basın mensuplarını eski taş binada ağırladı. Ama içerde değil hemen kapının önünde. Yeni adres sistemini tanıttı. Numarataj sistemine geçişi anlattı. 50 bin haneye takılacağını söyledi.
Böylece karekodla da okunma sağlanacak. Adresler daha net belirgin olacak. Vatandaşlar eğer adreslerinde sorun yaşarsa belediyeye ilgili noktalara başvurabilecekler.
Hatta ilk levhayı taş binaya taktı.
Güzel oldu. Başkan basın mensuplarını tanıtım öncesi 15 dakika kapıda bekletti. 
Baya bir yoğun olduğu gözlendi.
Hemen toplantının ardından başka bir toplantıya gireceğini bunun da dolmuşta dönüşümle alakalı olduğunu vurguladı.
Akçaabat İlçesi’nden dolmuş dönüşümle alakalı yaşanan uyuşmazlıkla alakalı soruya başkan şunları söyledi;  “Süreç planladığımız gibi devam ediyor. Bir taraf bunu yargıya götürdü. Yargıda verdiği kararda yürütmenin durdurması talebini reddetti. Yargıda bizim yaptığımız işin, aldığımız kararın hukuka uygun olduğunu kanaatine vardı. Böyle bir karar verdi. Yolumuza devam ediyoruz. Orada şimdi arkadaşlar bir otobüs alım hazırlığı yapıyorlar. Bizim muhatabız kooperatif. İnşallah planladığımız gibi bunu sonuçlandıracağız ve Akçaabat - Trabzon arasında yolcu taşımacılığını, çok daha konforlu otobüslerle yapılacak. Artık onlara otobüs diyoruz ve belediye otobüsü sistemine girmiş oluyorlar, kartlı sistem başlamış oluyor. Çok daha konforlu, yeni araçlarla bu hizmeti gerçekleştireceğiz. Bir sıkıntı yok o konuda. Planladığımız gibi gidiyoruz. 
Trabzon’da şunu söylemem lazım, biz insanlarımızı şu an ki dolmuşlara mahkum edemeyiz. Bu dönüşüm mutlaka olmak zorundadır. Bu dönüşüm mutlaka olacak. Bundan geriye adım atmamız söz konusu olamaz. Yani 20 yıllık dolmuşlarla, benim vatandaşım seyahat etmek zorunda değil. Bunu ilgili taraflarla görüşmeye devam ediyoruz, hatta bugün de bir toplantımız var, yine cemiyet başkanı ve bazı durak başkanlarımızla birlikte. Geldiğimiz süreci ve bundan sonra ki süreci değerlendireceğiz. Ama şunun bilinmesini isterim, ayrıntıya girmeyeyim. Kesinlikle ve kesinlikle Trabzon insanı, kendisine yakışır kaliteli güvenli konforlu dolmuşlara kavuşacak. “

HANİ ŞU İDDİA VARDI YA İŞTE ONA BAKIN NE DEDİ?

Trabzon’da son yıllarda şöyle bir iddia var.
“Ulaşımda dev projeler birilerinin ofislerinde hazırlanıp, onaylatılıyor.
Sonra Ankara’ya gönderiliyor.”
Mesela Kanuni Bulvarı…
Kavşaklar!
Tüneller!
Bu konu şehirde her yerde söyleniyor dillendiriliyordu. Hatta meclis kürsülerine bile taşındı.

Muhalif kanatta böyle söylüyordu!
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na dün fırsat bulup bunu da sorduk.
Hani en son Kemerkaya Mahallesi’nde yapılacak tünel projesi vardı ya..
Onu da ilişti…
Peki ne dedi sizce?
Bakın ne diyor; 
Ulaştırma Bakanımız, Milletvekillerimizin gayretleriyle şehir içi ulaşımı rahatlatacak bir kaç çalışma başlatıldı. Biliyorsunuz bir tanesi, güneyden gelen Erzurum yolunun, sahil yoluna bağlanması işidir. Orada çalışma başladı, tünel çalışması devam ediyor. Orada kaynak düzenlemesi ve sahile bunun bağlanmasıyla Değirmendere bölgesinde ki o sıkışıklık büyük oranda giderilecek. O çalışma planlandığı gibi devam ediyor. 
Bunun ikinci ayağı Moloz’dan, Çömlekçi’ye bir yeni tünel çalışmasıydı. Bu şekilde esasında kesintisiz bir sahil yolu da sağlanmış olacak. Çünkü Değirmendere’den sonra bir başka sıkışıklık, Çömlekçi tünelinin olduğu bölgede oluyor. Onun çözümüne dönük bir projeydi. Yani Ulaştırma Bakanlığımızın şehrimizde, bu noktada yapmak istediği projeleri biz baştan itibaren onlarla istişare ediyoruz. Bizim bilgimiz dışında her hangi bir şey olmuyor. Ulaştırma Bakanımız en son geldiğinde onu da değerlendirdik. Bu konuda kesin bir karara henüz varılmadı. Ama şehir adına faydalı olabileceğine inandığımız bütün yatırımları yapıyoruz. Takip ediyoruz. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığımızla üzerinde şu anda müzakere ettiğimiz bir konudur.”
Yani başkan kısaca, “Benden habersiz bir şey olmuyor” diyor.
Kemerkaya mahallesindeki güneş konusu da netleşmedi diyor.
Lakin şöyle bir durum varki, Kemerkaya Mahallesi Muhtarı Ali Aydın geçen gün Haber61 ekranlarındaydı. İzlemek için tıklayın!
Projenin onaylandığını hatta görselini göstermiş, ‘ben gidip kendim aldım. Haber bile verilmedi. Yeni duyduk. Meğer proje onaylanmış’ demişti.
Başkan “üzerinde çalışılıyor kesin karar varılmadı” dedi ama.. Muhtarın gösterdiği görsel falan a taslak. Üzerinde çalışılıyor.
Yeni detaylar önümüzdeki günlerde ortaya çıkar.

CUMHURBAŞKANINA HAYALİNİ NASIL ANLATTI? 

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, hayalini açıkladı.
Bunu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a anlattığını söyledi.
Bir gazetedeki açıklaması şöyle;
“Benim Cumhurbaşkanıma da arz ettiğim ve tarafınca da sıcak bakılan bir hayalim var. Selçuk Bayraktar ile de konuştuk. Bizim insanımız evlerinin altında atölyesinde silah üretebilen pratik zekaya sahip insanlar. Örneğin yerli otomobilin bir parçasını neden Yatırım Adası’nda üretmeyelim. Bu çalışmamı arz ettim. Ancak ardından araya pandamı girdi. Bir takım ertelemeler oldu. İnşallah bu sayede işsizlik sorunu çözeriz” 

Sayın vekilin Trabzon’a hayali güzel. Güzel de anlatış tarzı -ev altında silah atölyesi- zaten bu yönde kötü olan kent imajını daha da kötü yapmaz mı? Yok yani tüm iyi niyetimizle söylüyoruz. 
Keşke Sürmene’de “5 bin istihdam yapacak” diye 15 yıl önce söz verilen ama yapılmayan tersane projesini de söyleseydi. 
Ah keşke…

6 DEKAN ATAMASI YAPILDI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 6 fakülteye dekan atamalarını gerçekleştirdi.
Su Ürünleri, Eğitim, İlahiyat, Mühendislik ve Mimarlık, Turgut Kıran Denizcilik ile Ziraat Fakültesi dekanlarının görev süreleri sona erdi.
Rektör Karaman görev süreleri sona eren dekanların yerine Su Ürünleri Fakültesine Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Yılmaz Geçit, İlahiyat Fakültesine Prof. Dr. Şevket Topal, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesine Prof. Dr. Haydar Küçük, Turgut Kıran Denizcilik Fakültesine Prof. Dr. Ferhat Kalaycı ve Ziraat Fakültesine Prof. Dr. Mustafa Akbulut'un atamalarını gerçekleştirdi.
Atamalar sonucu fakültelerdeki görev değişimi nedeniyle devir teslim törenlerinin bugünden itibaren yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

ANZERSU DAHA FAZLA DAYANAMADI

Rize’nin İkizdere ilçesi Anzer Yaylasının sakinlerince 26 Ekim 2007 tarihinde 23 ortak tarafından İkizdere’de kurulan ve Anzersu markasıyla 2009 yılından itibaren üretimi yapılan suyu Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde satışa sunmanın yanında ihracatta da önemli bir paya sahip olan Anzersu Kültür Balıkçılığı Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, konkordato ilan etti.
İkizdere Ticaret Sicil Müdürlüğünce şirket hakkında 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verilirken, Av. Adem Kuvel, YMM Nizam Uzun ve Bağımsız Denetçi Mehmet Bakır geçici konkordato komiseri heyeti olarak görevlendirildi. Kalkandere Asliye Hukuk Mahkemesinde şirket hakkındaki duruşma 20/11/2020 günü saat 10:00'da yapılacak.

KOLTUĞUNU KORUDU ASALETEN ATANDI

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünde beklenen oldu. Türkiye’de birçok Orman Bölge Müdürü değişirken Trabzon’da bu olmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü'ne Emre Yılmaz asaleten atandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler