Anahtar Deliği 06.05.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 06.05.2021

Tam kapanma tuhaflığı!

Türkiye’de 17 Mayıs’ta bitecek olan tam kapanma süreci devam ediyor.

Bir çok sektör kepenk kapatırken vatandaşlar da evlerine kapandı. Daha doğrusu tam kapanmadan anladığımız kapanması gerektiğiydi.

Ancak beklendiği gibi olmadı. Dün itibariyle E-devletten 8 Milyona yakın muafiyet belgesi alındı. Her gün market önlerindeki kuyruklara da bakılırsa bir bu kadar kişi de market, fırın vs bahanesiyle dışarıda… Böylece kalabalık normal günlerden farksız hale geliyor.

Diğer taraftan araç trafiği de normal günlere oldukça yakın…

Hal buyken tam kapanan kim, kimler evde, bu uygulama ne kadar işe yarayacak merak konusu.

Görünen o ki tam kapanan esnaf, kepenk kapatan sektörler ve çalışanları…

Hadi hayırlısı…

**

Ayvazoğlu’na yeni görev

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’na yeni görev verildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Ege Bölge Koordinatörlüğü’ne getirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ayvazoğlu “Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız Ege Bölge Koordinatörlüğünde görevlendirilmiş bulunmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir`e şükranlarımı sunarım. Rabbim güzel hizmetler yapmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Ayvazoğlu’na partililerden de tebrik mesajları yağdı.

**

CHP’li Kaya, Balta’yı paylaştı teşekkür etti

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya son dönemde gecikmede olan Fındık Alan Bazlı Gelir Destek Ödemelerini gündeme getirerek hükümete gerekenin yapılması konusunda çağrıda bulunuyordu.

Kaya’nın gündeme getirdiği konunun ardından AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta yaşanan gelişmeyi duyurdu. Balta “Fındık Alan Bazlı Gelir Destek Ödemeleri yarından itibaren serbest bırakılıyor. Fındık üreticilerimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Bunun üzerine CHP’li Kaya, Balta’nın gönderisini paylaşarak “Geciken Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği'nin bir an önce üreticilerimizin hesabına yatırılması ve 7 yıldır zam yapılmayan desteklerin enflasyon oranında artırılması çağrısını yapmıştık. Ödemelerin yapılacağını öğrendik. Teşekkür ediyoruz. Takipçisi olacağız.” İfadelerini kullandı.

**

“128 Milyar Dolar Trabzon’da değil”

Bilindiği üzere son dönemde muhalefet kesiminin en çok dile getirdiği gündemde tuttuğu, hatta karşılığında AK Parti’nin animasyon filmlerle yanıt verdiği konu 128 Milyar Dolar mevzusu oldu.

Konu hemen her gün sosyal medya platformlarında ilk gündem maddeleri arasında yer alıyor. Dün de

“#128MilyarDolarNerede” etiketi gündemdeki yerini aldı.

Muhalefet kesiminde bir çok isim bu etiketle birlikte birbirlerini etiketleyerek “128 Milyar Dolar Nerede siz biliyor musunuz” şeklinde paylaşımlarda bulundular.

Bu paylaşımlardan birinde İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü etiketleyerek “#128MilyarDolarNerede Sayın Hüseyin Örs vekilim biliyordur” yadı. Örs bu paylaşıma yanıt verirken “Trabzon’da olmadığı” kesin dedi.

Örs “Sayın Vekilim #128MilyarDolarNerede diye sormuşsunuz. Şu an Trabzon'dayım. Çiftçi de yok, esnaf da yok, işçi ve emekli de yok. Gençler de hiç yok. Hülasa Trabzon'da olmadığı kesin.” İfadelerini kullandı.

**

Trabzonlu isimlere kritik görevler

Trabzonlu siyasetçiler AK Parti kademelerinde kritik görevlerde yer almaya devam ediyor.

Ayşesula Köseoğlu ve Bahar Ayvazoğlu2ndan sonra da görevlendirmeler devam etti.

Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç yapılan görevlendirmeleri “AK Parti Genel Merkezimiz tarafından bölge koordinatörü olarak; Marmara Bölgesinde görevlendirilen Milletvekillerimiz Sn. Muhammet Balta, Karadeniz Bölgesinde görevlendirilen Sn. Adnan Günnar ve Eski İl Başkanımız Sn. Haydar Revi’yi tebrik ediyor, görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum.” Diyerek tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler