Anahtar Deliği 06.01.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 06.01.2021

HAYDAR REVİ KARARI NASIL YORUMLANABİLİR?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi dün AK Parti Genel Merkezi’n kendisi hakkında aldığı kararı duyurdu.
Karadeniz İl Koordinatörü olarak atandı. 
Bu kararı Revi dün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Trabzon’dayken öğrendi ve açıklama yapmak zorunda kaldı. 
Bu karar şöyle yorumlanabilir; “Kibarca görevden aldılar”
Yada, “Senle çalışmayacağız ama seni de kamuoyunda rencide etmeyiz sana koordinatör görevi verdik.”  demektir.
 İl Yönetiminde bazı yöneticiler için bu inanılmaz hayal kırıklığı yaratırken bazıları içinde sevindirici oldu. Çünkü İl Başkanı olmak isteyenler vardı. Zaten bilinen bir şey.

KARARDAN SONRA EN FAZLAKONUŞULAN İSİM O OLDU

Haydar Revi’nin görevden alınmasıyla yeniden aday olan yada adaylığı dillendirilen isimler konuşulmaya başlandı. Gün boyu telefonlar susmadı.
Şimdi AK Parti ne karar verecek?
Kimi atayacak? 
Dün bu karar açıklandıktan sonra dikkat ettik teşkilat bazında en fazla öne çıkan konuşulan isim Selahattin Çebi oldu.. Ortahisar Belediye Başkan Vekili olmasının avantajı var.
Teşkilatla iç içeyken bir de halkla da teması yüksek. 

İL YÖNETİMİNDEN ADAYLIK İÇİN KİMLER KONUŞULUYOR 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin görevi bırakmasından sonra İl yönetiminden bazı isimler il başkanlığını istiyor.
Mesela Hasan Dilekoğlu ile Uğur Aydın..
Her ikisi de açıkça söylemese de il başkanlığına hazırız mesajlarını vücut dillerinde veriyorlar. 
Bir de Büyükşehir’den Mehmet Karaoğlu’nu unutmayalım. Kendisi hiçbir açıklama yapmasa da görev verildiğinde asla geri çevirmez diye biliyoruz.

AK PARTİ İL BAŞKANI KİM OLSUN DİYE SÜREÇ NASIL İŞLER?

AK Parti Trabzon İl Başkanı kim olacak? AK Parti Genel Merkezi şimdi ne yapacak? Bir iki haftaya aday olanlar, ismi geçenlerden 3 tanesi Ankara’ya çağırılacak. Burada  hepsiyle görüşülecek. Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu’nun yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e “Kimle çalışmak istersiniz?” sorulacak. Kamuoyu yoklaması, teşkilat yoklaması gibi doneler bir araya getirilip uygun isim üzerinde durulacak. Süreç böyle işleyecek. 

İLGİNÇ GÖNDERME VE KİMLER ARDINDAN MESAJ YAYINLADI

Saadet Partisi Trabzon İl Başkan Yardımcısı Sefa Aydın, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı görevini bırakan Haydar Revi’ye öyle bir taş attı ki..
Aydın, “Makamdayken övmek için sıraya girenler, makamdan ayrılırken yüzüne bakmazlar. Ayrılığın Trabzonspor’un transferi kadar gündem olmadı ama ne demişler; “Herkes hak ettiğini yaşar..” ifadelerini kullandı.
Bu arada ilk AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora Revi’ye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eden bir mesaj yayınladı. 
Diğer AK Partili vekiller şu satırları yazarken sosyal medya hesaplarından böyle bir mesaj yayınlamadıkları görüldü.

İYİ PARTİ O İLÇEDERENKLİ BİR KONGRE YAPTI

İYİ Parti Trabzon’da renkli bir kongre heyecanı yaşadı. Çarşıbaşı İlçe kongresi gerçekleştirildi. Kongreye İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, il yöneticileri, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri de katıldılar. İlçe başkanlığına Hamza Ustabaşı seçildi. 
Kongrede konuşma yapan yeni ilçe başkanı Hamza Ustabaşı, “Devraldığımız bu görevi layıkıyla yapacağız. İyiler kazanacak. Kongremiz hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler