Anahtar Deliği 05.12.2020

Anahtar Deliğinden Bakmaya devam edeceğiz. 05.12.2020

Anahtar Deliği 05.12.2020

TÜRK FUTBOLU-ALBAYRAK KARDEŞLER-MUSTAFA ERDOĞAN

Irkçılıktan sabıkalı!

Sahada küfürbazlığı ile Avrupa’da bile nam salmış…

Rakip futbolculara gönderdiği mesajlarla ‘ayartma’ işlerinde adı geçen…

FETÖ dosyalarında ‘Milli takımdan aldığı primleri Fetullah Gülen’e verdiği’ denilen…

Yahu yorulduk!

Nefes alalım.

Yazıyoruz yazıyoruz adamın Türk futbolunda neler yaptığını, yorulduk.

Ama birileri onu parlatmaktan yorulmuyor!

Ama birileri onu cilalamaktan yorulmuyor!

Nasıl bir lobisi varsa! Nasıl bir gücü varsa adam yine sanki piri pak arkadaş ya..

Tabi ki anladınız kimden bahsettiğimizi…

Anahtar Deliği 05.12.2020

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu!

Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak'ın abisi Serhat Albayrak'ın başında bulunduğu Turkuvaz Medya Grubuna bağlı Fotomaç Gazetesi’nin, 2019-2020 Sezonu En İyileri Ödülleri verildiği gecede  Emre Belözoğlu’na “Türk Futboluna Üstün Hizmet Onur Ödülü”ne layık görüldü.

Evet evet yanlış duymadınız!

Fotomaç Gazetesi’nin

2019-2020 Sezonu En İyileri Ödülleri töreninde Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu’na “Türk Futboluna Üstün Hizmet Onur Ödülü” verdi!

Adamın sicilinde yok yok ama nasıl oluyorsa yine bu ülkede hemde Berat Albayrak ve Serhat Albayrak gibi isimlerin çatısı altından bile ödül alabiliyor!

Demek ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’ın lobisi daha baskın!

Kol kanat germiş bırakmıyor!!!

Mustafa Erdoğan’ın bu yaptığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan biliniyor.  “Cumhurbaşkanı Erdoğan bilmeden Mustafa Erdoğan bunu yapmaz” deniyor.

Haliyle zararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve direkt olarak AK Parti’ye dokunuyor.

AK Parti içerisinde bu konuşuluyor.

Son olarak; Mustafa Erdoğan Türk futbolunda neden her taşın altında konuşuluyor ve dillendiriliyor! Bunu izah edecek olan bir adım öne çıksın!

Rıdvan Dilmen’in kankası…

Göksel Gümüşdağ’ın candaşı…

TFF yöneticisi bile değilken Türk futbolunun derin kılcal damarlarını nasıl elinde tutuyor?

İlginç…

Bu soruların cevaplarını da daha sonraki kulis köşemize derleriz.

Şimdilik bu kadar.

NE SATIR ARASI BİLDİĞİN DEPREM YARATTI!

Trabzonspor resmi internet sayfasında satır arasında kalan bir duyuru dikkatlerden kaçmadı!

Satır arasında kaldı ama yarattığı sansasyon manşet kadardı…

Haber şöyle; “Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve Başkan Yardımcımız Ertuğrul Doğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkanımız Ağaoğlu ve Başkan Yardımcımız Doğan, Bakan Yardımcısı Bayraktar’a enerji alanındaki başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Başkanımız Ağaoğlu ve Başkan Yardımcımız Doğan, Bakan Yardımcısı Bayraktar’a üzerinde isminin yazılı olduğu formamızdan hediye etti.”

Anahtar Deliği 05.12.2020

Şimdi diyeceksiniz ki ne var bunda?

Nesi sansasyon!

Şöyle ki;

“Neden Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp bu ziyarette yoktu, acaba araları bozuk mu?”  diye ortaya karışık bir polemik yaratandan, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hiç gitmiyorlar neden” diye irdeleyenlere…

Üstüne Başkan Ağaoğlu ile Alp’in arası mı açık ki.. diye yönetimi yerden yere vuranlara kadar..

Epey ama cidden epey bir kulis varyasyonu yaşanıyor.

Satır arasında kalsada etkisi manşetin 7.0 depremi kadar oldu!

İSTANBUL’A TAŞINDI AMA TRABZON’DAN ELİNİ ÇEKMEDİ

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, belirgin bir şekilde Trabzon’un spor camiasının içinde yer alıyor. Yani öyle “İstanbul’da kaldı Trabzon’dan uzak, günemden uzak, Trabzon ile alakası hiç yok” gibi eleştirilerin odağından çok uzak, hatta futbol kulüpleri dahil hepsinde adını geçirmeyi biliyor.

Hekimoğluspor dahil Ofspor’a desteğini veriyor.

Hekimoğlu resmi internet sitesinden teşekkür mesajı yayınlarken Ofspor Kulübü de “Pazar günü oynayacağımız Çankaya F.K maçı için gideceğimiz Ankara seyahatinde Uçak, Transfer ve Konaklama ücretlerini ödeyen Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan’a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Başkanı Olcay Saral da, “Sayılarınız çok, kazancınız bol olsun.. Yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum”  dedi.

Anahtar Deliği 05.12.2020

Hatta aldığımız duyuma göre sporun dışında da kendisine ulaşan, gelen önemli projelere destek oluyor.

Ertuğrul Doğan, İstanbul’a taşındı taşınmasına ama Trabzon’da bir elini hiç çekmiyor diyebiliriz.

Geçmişte buna benzer Trabzonspor başkanları, yöneticileri vardı. Tarihe damga vurmuşlardı. İz bırakmışlardı.

Kimisi bunu taktiksel yapar kimisi ise gerçekten böyledir! Doğal ve samimi..

Hakkını teslim edelim..

Tebrik ederiz.

MUTFAKTA ÇIKAN YANGINA ELEKLE SU TAŞIYORLAR!

TÜİK, kasım ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.

Ve o büyük tartışma yine başladı.

Trabzon’dan da büyük tepkiler geldi.

Kasım ayı enflasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türk Büro-Sen Trabzon Şube Başkanı Emine Kablan, “Yıllık resmî enflasyonun %14’leri aştığı bir ortamda memur ve emeklileri %9,98’lik zamma mahkûm etmek, sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmıyor.” dedi.

Toplu sözleşme sistemine geçildiğinden beri yetkili konfederasyonun yürüttüğü maaş pazarlıklarının sürekli hedeflenen enflasyon temeline dayandığına dikkat çeken Kablan, memurların ve emeklilerin alım gücünün her yıl biraz daha azaldığını ifade ederek, “Ekonomik olumsuzlukların 2021 yılında etkisini daha da artıracağı açık bir şekilde görülmektedir.  Şu anda bile resmi enflasyon %14,03 iken 2020 yılı için memur maaşlarına yapılan zam, enflasyon farkı da dahil olmak üzere %9,98’de kalmıştır. Dolayısıyla, bir taraftan salgınla mücadele eden kamu çalışanlarımız bir taraftan da yoklukla, ekonomik zorluklarla mücadele etmektedir. Bütün hesaplar salgına ve yeni ekonomik gerçeklere göre revize edilirken memur ve emeklilerin mağduriyetlerinin görmezden gelinmesi kabul edilemez.

Bütün bu etkilerin yanında memur ve emeklilerimiz her toplu sözleşme döneminde enflasyon farkı aldatmacasıyla karşı karşıya kalıyor. Enflasyon farkı ödemesini bir lütufmuş gibi gösteriyorlar.

Oysa enflasyon farkı, olağanüstü durumlarda ortaya çıkacak olumsuzluklara karşı bir sigorta niteliğindedir. Eğer her maaş döneminde enflasyon farkı veriliyorsa bu, ‘her dönem sonunda sıfır zam alıyoruz; dönem içinde de maaşlarımız sürekli eriyor’, demektir.

Son 10 yıldır memur ve emeklilerimizin yaşadığı durum budur.

Tüm dünya yaklaşık bir yıldır salgın hastalık belasıyla karşı karşıyadır. Bu hastalık nedeniyle bütün harcamalar artmış, mal ve hizmetlere ulaşım zorlaşmıştır. Bu şartlar altında tüm vatandaşlarımızın, memur ve emeklilerimizin her anlamda sağlıklı bir yaşama kavuşturulması gerekiyor.

Bütün bu gerçekler ışığında 2021 yılında memur maaşlarına %3+3 zam verilmesi adeta mutfakta çıkan yangına elekle su taşınması anlamına gelecektir.

Bu nedenle vakit çok geç olmadan, ekonominin çarkları tamamen durmadan tedbir alınması ve vatandaşlarımızın doğrudan desteklenmesi gerekiyor. Alınacak bir kararla 2021 yılı maaş zamları mutlak surette yeniden değerlendirilmeli ve gerçekler ışığında revize edilmelidir.” dedi.

ZEHRA ULUSOY’U OĞLU ANLATTI

Trabzonspor Kurucu başkanı merhum Ali Osman Ulusoy’un eşi Zehra Ulusoy, vefat etti.

Ulusoy’un vefat haberi ile Trabzon camiası başsağlığı mesajları yayınladı.

Ulusoy’a vefa gösterdi.

Ayrıca oğlu Kemal Ulusoy da annesi Zehra Ulusoy’u şu şekilde veda etti;

“Zehra (Onur) Ulusoy...

Anahtar Deliği 05.12.2020

4 12 2020, saat 5.3o da aramızdan ayrılan annem için hayat hızlı dönen bir film şeridi gibi idi. Ablası Saniye (Onur), hemen yan köyden Ulusoy kardeşlerin en büyüğü, Mehmet Ali Ulusoy ile evlendikten bir yıl sonra, oda aynı eve gelin gitti babam Ali Osman Ulusoy ile evlendi.

Şimdiki Trabzon – Of, Ulusoy konaklarında birkaç yıl kaldıktan sonra, fazla çocuklu nakliyeci ailenin yetişkinleri çoğalınca, Trabzon’a yerleşildi.  Büyüyen aile bugün ana okuluna kiraya verili, eski Rus işgal kuvvetleri Karargah binasına yerleşti.

Aile reisi babam Ali Osman Ulusoy, büyük baba-annemler, evlenmemiş genç 4 kız ve okula giden erkek kardeşleri, bizle kalan büyüklerin öksüz, yetim hala – teyze çocukları ve bazen İstanbul’a gitmek için haftalarca uçak, vapur bekleyen köyden hastalar .... ile tam bir boğuşma içinde büyük bahçeli 11 odalı evin yönetimini zor uğraşı ile verirken ‘bir gün 8 kez öğlen masası kurmuştuk’ deyişi hala kulaklarımda.

Katı kurallı ana ocağında çok kalabalıktık, bizle yaşayan yengem/teyzem çocuğu Başaran Ulusoy dahil: çocuklar, yetişkinler, uzun süreli kalan akrabalar, misafirler gibi, devlet başkanları, başbakanların, bakanlar, valiler, emniyet müdürüleri, ünlü işadamlarının... ağırlandığı evde zor dönemlerin cefakarı anneme yorulmuyor musun? diye soranlara ‘o tür şeyleri düşünmeye pek zamanım yok ki !’ derdi.

Seneler önce ‘en büyük arzum, seninde çocuklarının evliliklerini görmek’ diyen, bizi BİZ yapan değerlerin en büyüğü, bana iyiyi – doğruyu öğreten annem, hakkını helal et.

Ulusoy ailesi olarak, Fransa - evde buluşmada çekili resim: eşim Helen, Ali Osman, Alice, Zehra, Ali Bora ve ben….”

TRABZON BAŞLATTI TÜRKİYE’YE YAYILDI

Bazen öyle bir dokunuş yaparsınız ki, ülke sallanır.

Bu güzel adımınız ülkede sıcak bir tebessüme sebep olur.

İşte böyle bir dokunuş yaptı Trabzon dün…

Ülke gülümsedi…

Bu dokunuşun mimarı Trabzon İl Emniyet Teşkilatı.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "En küçük trafik cezası 108 lira. Kurallara uyduğumuzda, 2 kilo hamsi, soğan, limon, yanında helva bir de Vakfıkebir ekmeği. Ceza yeme, hamsi ye." ifadesini kullandı.

İşte bu paylaşım binlerce yorum binlerce destek aldı.

Hemen ardından bu paylaşıma cevap veren Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne ait hesaptan, "Bizde ise Nevşehir tava, yanında kuru soğan, Nevşehir pidesi, tatlı olarak çiğleme, çerez olarak da üstüne 1 kilo kabak çekirdeği çitlenir" paylaşımı yapılırken, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü de kayıtsız kalmadı.

Onlarda, "Bizde ise mis gibi kabak çorbası, büyük ve bol porsiyon ıslama köfte ve yanında bol cevizli, tahinli, kaymaklı kabak tatlısı yenebilir. Ceza yeme, bu mönüden ye." paylaşımı aktarıldı.

Anında milyonlara ulaştı…

Türk Emniyet Teşkilatı bir anda sosyal medya gündemine oturdu.

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper’i kutluyoruz. Hem Trabzon şehrini ülke gündemine sokmuş oldu hem de Türk polis teşkilatını.

İmaj anlamında da büyük bir fark yarattı…

YASAYI UYGULADIKLARI İÇİN TELEFONLARI KİTLENDİ

Trabzonlu fenomen Recep Bayraktar bir YouTube fenomeni.

Tam 650 bin takipçisi var.

2-3 yıldır köpeklerinin bakımıyla ilgili yada köpekleri ile eğlenirken videolar paylaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde 3 köpeğine Rize Doğa Koruma Milli Parkları Müdürlüğü tarafından el konuldu.

Çünkü köpeklerin ırkı Dogo Argentino.

Bu tür köpeklerin 5199 sayılı yasaya göre beslenmesi, satılması, alınması, yurt içine sokulması ve hediye edilmesi bile yasak!

Her bir köpek için 9 bin lira ceza yiyecek.

Anahtar Deliği 05.12.2020

Recep Bayraktar günlerdir köpeklerin geri verilmesi için videoalar paylaşıyor.

Köpeklerini geri alabilmek için epey de takipçisi detsek oluyor.

Bakanlığa hatta Külliyeye bile gitti konu.

Rize Doğa Koruma Milli Parkları Müdürlüğü’nün Trabzon Şubesi Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünde… Böyle olunca Trabzon Bölge Müdürlüğünün telefonları susmuyor.

Recep Bayraktar köpeklerini dağ başında iyi bakıyor olabilir ama bunu sosyal medyada paylaşınca yasa gereği buna el koyulacağını bilmesi gerekirdi!

İmza kampanyası bile düzenlenmiş durumda lakin buna yapacak bir şey yok!

Çünkü yasa belli…

33 SENE ÖNCE VE ŞİMDİ BAKIN NASIL DEĞİŞTİ

Sürmene Çamburnu’nda bir yangın çıkmıştı. Örtü yangını işte o yangının görüntülerini paylaştık. Katarlılara otel falan atılacak denilen! Hâlbuki alakası bile yok! Yangın çıktıktan hemen sonra aynı yere binlerce ağaç dikildi.

Yeşillendirildi. Yeniden gür ormanlık oldu! Aslında orda ki konu yıllar önce ormanın göbeğinden yol geçilmesidir. O asfalt yol yapılmamalıydı!

Sürmene’de Katarlılara otel için kesinlikle yangın çıkarılmadı orman yangını çıkan yerde yeniden yeşillendirilme yapıldı.

Anahtar Deliği 05.12.2020

Neyse bu hatırlatmayı şundan yaptık buna benzer bir yer de 33 sene önce yeşillendirildi.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bu yerin şimdilik halini paylaştı.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey fotoğrafın altına, “Giresun Erimez'de 33 sene önce mesai arkadaşlarımızın bin bir emekle yetiştirdiği fidanlar, bugün ağaç olmuş, Karadeniz'in yeşiline yeşil katmış.” notunu yazdı

Karacabey’e Karadenizlilerden epey bir yorum geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler