Anahtar Deliği 05.05.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 05.05.2021

Sezgin Mumcu yatırımlar hakkında bilgi verdi

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu Trabzon’da devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Trabzon'un bugüne kadarki en önemli projeleri arasında Arsin Yatırım Adası'nın olduğunun altını çizen İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi ile ülkemize ve bölgemize önemli katma değer sağlaması anlamında Trabzon'a çok şey katacak bir yatırım planı.

Biz de AK Parti Trabzon İl Başkanlığı olarak bu projenin hayata geçmesi için yeni dönemde inşallah Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş'un da desteğiyle şehrin tüm dinamikleri ile birlikte hayata geçirilmesi için çalışacağız. Tabi devam etmekte olan Trabzon Şehir Hastanesi'nin hızla tamamlanması, Kanuni Bulvarı'nın bir an önce bitirilmesi, Erzurum yolunun sahil yoluna bağlanması, Çömlekçi dönüşüm projelerinin tamamlanması gibi büyük projelerimiz de tüm hızıyla devam ediyor.

Şehrimizin temel dinamiklerini etkileyen ulaşımın Master Planı'nın bir an önce hayata geçirilmesi ve şehrin ulaşımının rahatlatılması gibi meselelerin de takipçisi olacağız."

Trabzon'da istihdam oluşturacak yatırımlara daha fazla önem göstereceklerini belirten İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Özellikle Trabzon'da genç nüfusun artan istihdam taleplerini karşılamak için istihdam alanı oluşturacak projelere daha fazla önem göstereceğiz. Bu sebeple Arsin Yatırım Adası'nın büyük bir istihdam alanı oluşturacağını düşünüyoruz. Daha çok çalışarak Trabzon'un gücünü pozitif kazanımlara çevirmek istiyoruz." dedi.

**

Bir Yalıncak plajı tepkisi de ondan: Alışmak istemiyoruz

Trabzon’da son günlerin gündem konusu yeniden düzenlenen Yalıncak Plajı oldu. Projenin yapım aşamasında ortaya çıkan beton yapılar özellikle CHP Trabzon teşkilatı tarafından gündem getirilerek yoğun eleştiri aldı.

Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu eleştirilere yanıt vererek sabırlı olunmasını istedi ve beton yapıların ahşap kaplanacağını belirtti.

Zorluoğlu’nun bu yanıtına cevap CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’dan geldi.

Oyman şu ifadeleri kullandı;

Trabzon’da uzun zamandır seslendirdiğimiz yüzme alanlarının ihtiyaçlarına karşılık, Trabzon büyükşehir belediyesi Ortahisar ilçelimize bağlı ve zaten ender görülen bir bölgede Yalıncak Plajında bir proje işine girdi. Projenin yapım aşamasında karşımıza betonarme bir yapı çıktı. Bunun şaşkınlığını yaşıyoruz son günlerde. Aslında şaşkınlık demeyelim çünkü sahil kenti dediğimiz Trabzon’da uzun yıllardır yapılan uygulamalarla beraber Trabzonluları denizden uzaklaştırdılar. Artık buna alışmak istemiyoruz. Yakın çevremizde diğer illerde çok güzel doğal plajlar mevcut. Bu plajların bu tip yapılara ihtiyacı yok. Bu saatten sonra ne yaparlarsa yapsınlar üzerini neyle kaplarlarsa kaplasınlar bu bölgeye zarar verdiler. Projenin maliyeti de cabası. Trabzon’un geçmişini iyi bilenler Trabzon’un o eski doğal halini arıyorlar. Çünkü artık sahilinde beton dolgular, çok büyük çaplı deniz dolgularıyla beraber bu şehrin kıyısını mahvettiler. Bu kentin estetiğinin bu görünümüne bu betonlaşmasına rağmen hala kent estetiğine doğaya zarar vermeye kontrolsüz betonlaşmaya, betonlaşma aşkına devam ediyorlar.

**

Beşikdüzü’nden Fakülte tepkisi

Trabzon üniversitesi’nin 4 yeni fakülte açacağı haberi ilçelerde de heyecan yarattı.

Bu konuda yıllardır fakülte bekleyen Beşikdüzü’nde ise işler Karışık.

CHP ilçe teşkilatı, Trabzon’a gelecek fakültenin siyasi çekişmeler uğruna ertelendiğini düşünüyor.

Konu ile alakalı açıklama yapan CHP Beşikdüzü ilçe Başkanlığı “

Daha önce, Beşikdüzü’müzün eğitimle anılması gereken bir ilçe olduğu ile ilgili kamuoyuna bildirimlerimiz olmuştu. Her keresinde de taleplerimizin siyaset üstü olduğunu da vurgulamıştık. Bu konularda tüm siyasi ilçe başkanları ile görüş alış verişinde bulunmuştuk, bulunmaya da devam ediyoruz. Beşikdüzü belki de hiç bir İle ya da İlçeye nasip olmayacak kadar siyasi olgunluğa sahiptir. Bir kez daha Beşikdüzü’nden sesleniyoruz. Bizim gösterdiğimiz olgunluğu bölge vekillerimizde göstersinler. İlçe ayırımı yapmasınlar. Bilinmelidir ki, Cumhuriyetin aydınlanma projesi olan “Köy Enstitüleri”nin kurulduğu ilk yerlerden biri olan Beşikdüzü halkı bilinçlidir. Hak ettiğimiz bir fakülteyi bize layık görmeyenleri bilir ve zamanı geldiğinde de faturayı keser. Yine bilinmelidir ki bir ya da birden fazla fakülteyi Beşikdüzü’müze er ya da geç kazandıracağız. Bu gün bunu engelleyenler yarın utançları ile yaşarlar.

Son aldığımız bilgilere göre, Trabzon Üniversitesi’ne dört (4) yeni fakülte açılması kanunu çıkmıştır. Trabzon’da yer belirleme süreci başlamıştır. Bu fakültelerden en az biri Beşikdüzü’nde açılmalıdır. Eğer, küçük oy hesapları ile Beşikdüzü’nü cezalandırılıp en az bir fakültenin ilçemize açılması engellenirse Beşikdüzü Halkı olarak demokratik eylem haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini isteriz. Bizler Beşikdüzü Halkı olarak sokağa çıkıp sonuna kadar haklı isteğimizle ilgili sesimizi duyurmaya çalışacağız. Beşikdüzü ve Beşikdüzü Halkı böyle bir cezalandırmayı asla kabul edemez. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Ifadelerini kullandı.

Yıllardır beklenen fakülte, siyasi çekişmeye kurban ediliyorsa gerçekten üzücü. Trabzon’un batısının yatırım konusunda, doüuya göre geride kalmasının en büyük nedeni de bu kısır çekişme olarak gözüküyor.

**

Kuvvetli’den İmamoğlu tartışmalarına farklı bir yaklaşım!

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Fatih Sultan Mehmet türbesindeki görüntüleri üzerinden süren tartışmalara katıldı.

Kuvvetli yaptığı açıklamada “Süleyman Şah Türbesini koruyamayıp vatan toprağını terkeden ve PYD gözetimindeki türbeyi kaçıranlar; Ekrem İmamoğlu Türbeye yaklaşırken,elleri arkasında bağlı olmasını gerekçe göstererek soruşturma başlatmış.

Beyin dumura uğrayınca izan da kaybolur.” İfadelerini kullandı.

**

Zorluoğlu’ndan CHP’li isim için başsağlığı

CHP 16. Dönem Milletvekili Trabzonlu Zeki Turgut Eroğlu, yaklaşık 10 gündür tedavi gördüğü hastanede koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.
Koronavirüsten hayatını kaybedenlere CHP'nin 16. Dönem Milletvekili Zeki Turgut Eroğlu da katıldı. Yaklaşık 10 gündür hastanede tedavi gören Eroğlu hayatını kaybetti.

Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu'ndan başsağlığı mesajı geldi.

Zorluoğlu "Ahirete irtihal eden Çaykaralı hemşehrimiz, eski İstanbul Milletvekili Zeki Turgut Eroğlu ağabeyimize Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabır diliyorum..." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler