Anahtar Deliği 05.01.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 05.01.2021

CHP FINDIK BAHÇESİNE İNDİ BAKIN NE ARIYORLARDI

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nu yanına alıp, Maçka tarafında bir fındık üreticisinin yanına gitti. Fındık üreticisi bahçesindeki böcekleri gösterdi.
Fındığın nasıl kuruduğunu fotoğraflayan Ahmet Kaya, bir de kayıt aldı. Bunu meclise taşıyacak.
Ahmet Kaya, vatandaşlardan elen şikayetelere koşturuyor. Yerinde incelemeden kayıt almıyor. Geçen biraz kantarın topuzunu kaçırıp, tam bilgi saha araştırması yapmıyor mu acaba diye sorgulamıştık ya..
Bu da bize kapak olsun.
Hep biz mi yapacağız..


KENT MERKEZİNDE BU SORUN GÜNDEN GÜNE BÜYÜYOR

Trabzon’da her geçen gün taksi konusunda bir sıkıntı yaşanıyor. Geçenlerde Moloza indik. Moloz taksicilerinin sorunu kendilerine durak verilmemesi. Hemen yanlarında otopark projesini biliyorsunuz.. Cami inşaatının karşısında pazarın başında yer alan.. İşte bu nedenle oradaki taksiciler yani neredeyse kent merkezinde en eski taksi duraklarından olan buradaki taksiciler epey dertli. Şoförler Odası yönetiminin sorunlarına kayıtsız kaldığını öne sürüyorlar.
İstedikleri otopark projesinin içerisinden kendilerine yer verilmesi. Bir de görünür biryerde bekletilmeleri. Otopark projesi bittiğinde taksiciler buradan yer almak istiyorlar. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na da bu isteklerini iletmişler. Hatta “Boztepe’ye yeni açılan taksi durakları çok şanslı yerleri de güzel” diyorlar.
Bir de Funda Otel’in oradan yolcu alamıyorlarmış! Nedeni iste orada ani eski TEDAŞ yokuşu dediğimiz yerdeki taksicilerle girdikleri tartışmalar. Bu yer kapma, yolcu kapma gibi nedenlerden taksicilerin sayısı arttıkça kavgası da artıyor. Buna bir düzen getirilmesi şart. Ayrıca bu taksiler Maraş caddesi üzerinde istedikleri noktada serbestçe beklemesinler durdukları noktalar da belli olsun! 


BİZZAT KENDİSİ GİTTİ MUTLU YILLAR DEDİ 

Trabzon’da salgın nedeniyle yaşanan hasta kapasitesi sorunu yavaştan sakince geri çekildi! Artık korkutan bir sorun olmaktan çıktı. Çünkü son kısıtlamalar sayesinde yoğun bakım ünitelerinde ki hasta sayısı yarı yarıya düştü. Dikkat edildiğinde önlem alındığında ortada sorun falan kalmıyor. Trabzon şimdi daha dikkatli bir şekilde bir kaç hafta daha sabretmeli uyarıları dikkate almalıdır. 
Trabzon’da hastanelerin yoğun bakım ünite sayılarını yükseltmeyelim. 
Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta da bu tabloya çok sevindi. Ayrıca meslektaşlarının, sağlık çalışanlarının yeni yılını yanlarına giderek bizzat ayaklarına kadar gidip kutladı.
 

ÇİN AŞISI TRABZON’A GELDİ BİTTİ ŞİMDİ VURULANLAR NE YAPACAK?

Levent Ustabaşı dahil bir çok kişi KTÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi ve Klinik Araştırmalar Merkezi’ne gelen aşılardan vuruldular.

Aşı geldiğinde, “Faz 1 ve 2 aşamalarının sonuçlarına göre koruyucu etkinliği oldukça yüksek olan ve yan etki oranları düşük olan bu aşının Faz 3 aşaması Türkiye’de birçok merkez ile birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde de yapılmaya başladı.” Denilmişti:

Peki şimdi vurulanlar ne yapacak?
Aşılarda boş çıkanlar da var.
Şimdi merakla o vurulanlara ne oldu, aşı yerini buldu mu antikor üretti mi..

İşte bunu merak ediyoruz.

Yakında KTÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi ve Klinik Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof.Dr.Gürdal Yılmaz bir açıklama yapar diye umuyoruz.
 

ÇAY BARDAĞI ORTAYA ÇIKTIKÇA GÜNDEMDEKİ YERİNİ DERİNLEŞTİRİYOR

Rizeliler 2021 yılının Haziran ayında tamamlanarak hizmete girmesi planlanan "Çay Çarşısı Projesi'nin bitirilmesini 4 gözle bekliyor. 
’Çay Çarşısı’ hizmete girdiğinde çayla ilgili her şeyi bulmak mümkün hale gelecek.
Türk Çayı'nın daha etkin tanıtacak olan proje ile tüketici gruplarına farklı özellik ve kalite normlarında yer alan çay ürünlerini tadımı ve satışı sağlanacak. Çay Çarşısı ile aynı zamanda çay işletmelerinin pazarlama kapasitelerini geliştirmek ve bunlara bağlı olarak Rize'yi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısını artırarak turizmden elde edilen gelirlerin üst rakamlara taşınması hedefleniyor.
Bu proje içerisinde neler olacağını Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan açıkladı.
Yüzde 60’ı tamamlanan projenin içerisinde 26-29 metre aralığında bir yükseklikte bardak sembolü olacak.
İçerisinde 30 adet Rize'ye özel, özel üretim çayların satılabileceği alanlar, 6 adet farklı türde çayların demlendiği, tüketilebileceği kafe-kafeterya türü yerler olacak.

 İçerisinde 24 saat açık restoranlar olacak. 

İçerisinde girmek isteyenler şu sıralar Ankara’ya kadar gidiyorlamış. 
Torpil bulmaya çalışıyorlarmış!

Bu konu epey kent gündemini zorlar..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler