Anahtar Deliği 04.03.2021

Anahtar Deliği 04.03.2021

Anahtar Deliği 04.03.2021

7M'den iddialara yanıt

7M Hastanesi'nden gündeme getirilen durumun kötüye gittiği iddialarıyla ilgili beklenen açıklama geldi. Hastane yönetimi kapanma gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını belirterek bu iddiaların kasıtlı olarak çıkarıldığını kaydetti.

Halkın aklında soru işareti kalmaması adına yapılan açıklamada dedikoduların bölgeye değer katan hastaneyi yıpratmak için çıkarıldığı ifade edildi.

İddiaların asılsız olduğu kaydedilen açıklamada çıkarılan dedikoduların "Karalama ve itibarsızlaştırma" amaçlı olduğu, hiç bir iddianın kabul edilmediği ve hastanenin başarıya ivme kazanarak devam ettiği ifade edildi.


***

Medical Park’ta oturma eylemi

Bugünkü köşemizde özel hastanelerle ilgili bilgiler üst üste geldi.

7M Hastanesi’nin yanı sıra Trabzonspor eski başkanı Muharrem Usta’nın sahibi olduğu Medical Park Karadeniz Hastanesi’nden dışarıya uzun zamandır sürekli dedikodular sızıyor…

Genel olarak personelin yaşadığı sıkıntılar bugüne kadar onlarca kez ihbar hattımıza bildirildi.

Bugünlerde yine bu söylentiler artmış durumda.

Hemşirelerin ve diğer personellerin maaşlarını almakta sıkıntı yaşadığı hatta uzun yıllar hizmet vermiş çalışanların şartlarının şikayetlere rağmen düzeltilemediği kulaktan kulağa yayılıyor.

İŞKUR’un yarı zamanlı çalışma ödeneği de işin içine girince hastanede tam anlamıyla bir karmaşa hakim olmuş.

Bazı çalışanların yarım zamanlı çalışıyor görünmesine rağmen tam zamanlı mesai yaptığı, yapılan kesintilerle 30 TL, 50 TL, 240 TL gibi maaşlar verildiği iddia ediliyor.

Hatta geçtiğimiz günlerde maaş sıkıntısı yaşayan personellerin iş bırakıp oturma eylemi yaparak protesto ettiği ihbar hattımıza gelen bilgilerden yalnızca biri…

Konuyla ilgili bir çok çalışanın İŞKUR’a, SGK’ya ve CİMER’e şikayet ettiklerini öğrendik.


***

Ahmet Metin Genç’in Trabzonspor çıkışı ses getirdi

Dün Haber61’de Ahmet Metin Genç’in bir röportajı yayınlandı.

Genç, röportajında Trabzonspor için gösterdiği tepkilerde yalnız kaldığını dile getirdi.

Hatta bu bir eleştiridir diyerek “Kendi partim de buna dahil” ifadelerini kullandı.

Bu sözler taraflı tarafsız herkesin dikkatini çekti. Hem sosyal medyadan hem de site üzerinden adeta yorum yağdı.

Genç’i haklı bulan da oldu, haksız bulan da oldu.

Ancak altını çizmeliyiz ki, kendi partisini eleştirebilme yürekliliğini gösterebilen kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Sadece bunu yaptığı için bile alkışı hak ediyor.

Malum körü körüne yanlışa doğru diyen siyasetçilerin olduğu bir dönemdeyiz…

Halbuki öz eleştiri doğruyu getirir.

Hemen “Madem öyle istifa etsin” diye eleştirenler de olacaktır elbet.

Ancak onlar da önce kendi partilerinin yanlışlarını en son ne zaman eleştirebildiklerini sorgulamalı.

Genç’in röportajının tamamı için tıklayın
Ahmet Metin Genç’in Trabzonspor çıkışı ses getirdi
***
Trabzonlu vekil ters köşe oldu!

Son dönemin dikkat çeken siyasetçilerinden biri de İYİ Parti’nin Trabzonlu vekili Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’dur.

Siyaset sahnesinin önemli isimlerinden biri olma yolunda da ilerliyor.

Ancak bu kez tam anlamıyla ters köşe oldu.

İYİ Parti’nin önemli isimlerinden olan Ağıralioğlu geçtiğimiz günlerde HDP’li milletvekilleri hakkında çıkan fezlekeye “Evet” diyeceklerini söylemişti.  Ağıralioğlu, HDP’nin terörün gölgesinde olduğunu söyleyip “TBMM’de bu üslupla siyaset yapmaları uygun değil. Fezlekeye evet diyeceğiz” demişti.

Ancak dün söylediklerinin havada kalmasının şokunu yaşadı.

Genel Başkan Meral Akşener partisinin grup toplantısında kesin bir “evet” demeyeceklerini söyleyerek “İYİ Parti gözü kapalı olarak fezlekeye el kaldırmaz. Fezlekeye bakar gereği neyse onu yapar. İYİ Parti, o fezlekelerin önünü arkasını iyice okur. Çünkü İYİ Parti, o fezlekelerin önünde biri varsa, ardında da sizin olduğunuzu çok iyi bilir.” dedi.

Tam bu anda salonda bir alkış tufanı koparken kameralar Ağıralioğlu’nu gösterdiğinde tepkisiz olduğu gözlendi.

Kısacası Akşener’le bu konuda net bir şekilde ters düştü.

Bu durum karşısında yaşadığı rahatsızlık yüzünden okundu.

Sosyal medyada da partililerin ikiye ayrıldığını bir bölümün Akşener’i bir bölümün ise Ağıralioğlu’nu haklı bulduğu görüldü.

Ağıralioğlu’nun konuyla ilgili nasıl hareket edeceği merakla bekleniyor.


***
Trabzonspor’da yeni kurban Serkan Asan

Geçmişten bugüne Trabzonspor’da oynayan alt yapı ürünü futbolcuların hangi muamelelerle karşılaştığını az çok biliyoruz.

Kaçan şampiyonlukların, kaybedilen puanların faturasının her daim altyapıdan gelenlere kesilmesi gelenek haline geldi.

Yabancı futbolcular her yıl Trabzonspor’u abad ediyormuş gibi tüm hırsın bu çocuklardan çıkarıldığını gördük.

Şimdi de Serkan Asan bu taraftar grubunun deşarj istasyonu ilan edildi.

Attığı her adım eleştirilmeye, yerden yere vurulmaya hatta terbiye sınırlarını aşarak küfürlere varan söylemler yapılmaya başlandı.

Futbol hayatının hemen başında olan 21 yaşındaki futbolcuyu Fenerbahçe maçının sorumlusu ilan eden bu kişiler,  Sosa’nın iki yıl yatıp 3. Yıl yeni sözleşme kapmaya çalıştıktan sonra ilk fırsatta İstanbul’a kaçtığını görmez, görse de söylemez…

Bu kişiler aynı zamanda Fransa’da fırtına estiren Yusuf Yazıcı’yı bile tribünde yuhalayan kişiler…

Bu futbol alimleri aynı zamanda bir çok altyapı ürünü futbolcunun Trabzonspor’dan kopmasına neden olan kişiler…

Kaybetmenin getirdiği sabırsızlıkla yıpratmanın, bizim olanı ötekileştirmenin bir kültür haline getirilmesi oldukça ürkütücü.

İşin biraz da insani boyutunu düşünmekte fayda var.

Serkan gelişmeye devam eden genç bir futbolcu. Belki çok üstün performans sergileyemedi ancak oldukça iyi işler yaptığı maçlar da oldu. 

Aynı meziyette genç yabancı bir futbolcuyu bugün milyon dolarlarla getirebiliyorsunuz.

Henüz A takıma çıkalı 2. Sezonu… Koronavirüs illetinden kurtulduktan 3 gün sonra mecburen oynadığını da unutmayın…

Biraz insaf…

Biraz da olumlu, bardağın dolu tarafından bakmaya çalışalım.

Körü körüne “özevlat” demiyoruz ancak hem Serkan için hem diğer tüm genç futbolcular için biraz daha toleranslı olunması şart.

Trabzonspor’da yeni kurban Serkan Asan

****
Trabzon’u karıştıran ilan

Trabzon’da sokaklarda yürüyenler bugün ilginç bir ilan ile karşılaştılar. Elektrik direklerine yapıştırılan kağıtlardaki ilanı görenler telefona sarıldı ama ya emniyeti yada basın kuruluşlarını aradılar. 

İlanda “Part Time çalışacak bayan eleman aranıyor. Günlük 500 TL” ifadeleri dikkat çekti. Hem yarı zamanlı çalışıp hem de aylık 15 bin TL kazanç sağlamak görenlere pek de mantıklı gelmedi. Üstelik özellikle bayan eleman istenmesi de akıllara çok farklı düşünceler getirmiş olacak ki Haber61 Whatsapp hattına mesajlar yağmaya başladı.

Ekibimiz konuyu inceleyip ilanı veren kişi ile irtibata geçti. Karşıdaki kişi gayet sakin bir şekilde ilanı açıklamaya başladı. Tereyağı işi yaptığını belirten şahıs, kendisinden tereyağı alıp satarak günde 500 TL’ye kadar kazanç sağlanabileceğini belirtti.  "Neden illa bayan eleman?" sorumuza ise “Trabzon erkekleri müşteri ile konuşmasını bilmiyor” ifadelerini kullandı.

Kısaca telefonun karşısındaki şahıs basit bir prim sisteminden bahsetti. Ancak aylık 15 bin lira kazanç vaadi açık söyleyelim pek inandırıcı gelmedi.  Kendine satış elemanı aradığını söyleyen şahsın bundan sonraki ilanlarını hem biraz daha inandırıcı hem de yanlış anlaşılmalara mahal vermeden düzenlemesini tavsiye ederiz.

Trabzon’u karıştıran ilan
Trabzonspor maçından iki gün sonra kıyamet koptu

Trabzonspor evinde Fenerbahçe ile karşılaştı ve sahada 1-0 mağlup ayrıldı. Karşılaşma sonrası mücadeleden çok hakem kararları konuşuldu.

Karşılaşmanın son dakikalarında Bakasetas’a atılan dirsek sonucu yüzde yüz penaltı verilmesi gerekirken hem orta hakem Yaşar kemal Uğurlu, hem VAR hakemi Cüneyt Çakır hem de AVAR hakmi Halil umut Meler pozisyonu görmezden geldiler ve 3 puanı el birliği ile Fenerbahçe’nin hesabına yazdırdılar.

Bu hakemlere ceza verilmesi beklenirken adeta ödüllendirildiler. Dün akşam oynanan Ankaragücü – Galatasaray karşılaşmasında Halil Umut Meler orta hakem olurken VAR’da yine Cüneyt Çakır görev aldı. Karşılaşmada yaşanan bir pozisyon Bakasetas’a yapılan ile büyük benzerlik gösterdi.
Cüneyt Çakır ve Halil Umut Meler ikilisi bu sefer pozisyonu faul olarak değerlendirdi ve kırmızı kartını çıkardı.  2 gün arayla aynı pozisyona farklı kararlar veren hakem ikilisi ise adeta suçüstü yakalandı.

İşin daha da tuhaf olanı kararın doğru olmasına rağmen Galatasaraylıların, Trabzonspor maçında yanlış verilen kararı örnek göstererek ortalığı yangın yerine çevirmeleri oldu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar