Anahtar Deliği 03.10.2020

Anahtar Deliği 03.10.2020

Anahtar Deliği 03.10.2020

ALIŞILMIŞIN DIŞINA ÇIKAN BİR HAVASI VARDI

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper geçtiğimiz günlerde Haber61 TV Gündem özel programı yankısı sürüyor.
Programda Trabzon gerçeklerini ortaya koydu. Emniyet Müdürü Alper, canlı yayında ekranı doldurdu. 

Genel Koordinatör Tuncay Lakot’ın akıcı başarılı sunumuyla ortaya koyduğu sorularla ilgi odağı olan programın sosyal medyada da her geçen daha çok ilgi gördüğü anlaşılıyor.

İl Emniyet Müdürü Metin Alper’in Trabzon’da görev süresinde birinci yılı doldu. Bu nedenle canlı yayında Haber61 ekibi ona sürpriz yaparak pastayla kutladı.

Bu da güzel ve renkli anların yaşanmasına neden oldu.

İl Emniyet Müdürleri genelde ciddi durur, hiç bundan ödün vermez!
Lakin Emniyet Müdürü Alper, öyle değil. Tarzı daha farklı. Bunu da ilk geldiğin günden bugüne hissettiriyor. Bu sıcak tavrı ona olan ilgi ve alakayı da beraberinde getiriyor. Hatta bunu Haber61 TV ekranlarında da yansıtması, içtenlikle emniyetin çalışmalarını anlatması, beğenildi. 

Sevgili okurlarımız ve izleyicilerimiz.

Haber61 TV yeni stüdyolarında yine gündem yaratan programlarıyla karşınızda olacak. 

Anahtar Deliği 03.10.2020

HANGİ GÜÇLER SERDAR TATLI’YI YÖNETİYOR?

Trabzonspor Kulübü, Gaziantep maçı sonrası penaltı pozisyonuyla alakalı çok net bir tepki koydu.
Tepki de ilginç ve o kadar da dikkat çekici idi.
MHK Başkanı Serdar Tatlı’nın daha önce bir değerlendirmesinde hakem Fırat Aydınus ile ilgili, “Maç boyunca eyyam yaptı” başlıklı yazısına gönderme vardı.
Tatlı Fırat Aydınus’a bir tek “Git kasaplık yap” dememiş! 
Haliyle nasıl oluyorda Trabzonspor gibi bir takımın maçına verebiliyor? 
Demekki Serdar Tatlı, bunu yapmadı! Başka güçlerin etkisi altında MHK başkanlığı yapıyor.
Eski hakemlerden Selçuk Dereli de şöyle bir değerlendirme yaptı; 
“Trabzonspor aleyhine verilen penaltı kararı yanlış. Flavio topla oynuyor ve ayağını kaçırma şansı yok. İkinci sarı kart hatalı. Böyle kart olmaz. Trabzonspor’un Denizli’de iki puanı, bu maçta iki puanı, toplamda dört puanı hakem hatalarıyla güme gitti.” 

AVNİ AKER’İN ORTASINDA GÖL BELİRDİ 

Trabzon’da millet bahçesi Avni Aker’in yıkıldığı yere yapılıyor. İnşaat çalışmaları yavaş yavaş ilerliyor. Diğer İllerde hemen atar topar yapıldı. Ama Trabzon’da sakin sakin gidiyor. Herhalde aceleleri yok! Ama şehrin merkezinde olan ve tarihi bir konumda olan bu nokta bu kadar sakinliğe gelecek bir yer değil. Neyse arkadaşlara iyi çalışmalar dileyelim. Bu arada inşaatın içine bu sabah uyanır uyanmaz girdik. Baktık neler oluyor? Göl kısmı bitmiş. Üstünden ağaç basamaklar yapılmış. Yürüyüş yerleri tamamlanmış. Yandaki orman lojmanları yıkılmaya başlanmış. Bazı yerler bitti de şimdiye kadar yüzde 90’ı tamamlanması gerekiyor diye düşünüyoruz. Şu ana kadar gördüğümüz yüzde 40lık kısmı tamamlandı. 


GÜNEY ÇEVRE YOLU’NA BAŞLANACAK MI? 

Bazıları Trabzon’da Ankara’nın taşeronluğunu yaptığını sanıyorlar.
Ankara’daki devlet erkanının sözcüsü yada kendisini temsilcisi sanıyor.
Ona göre de Trabzon’da hüküm veriyor!
Bu hastalık maalesef birilerinin tekelinde!
Bu hastalıktan Allah onları kurtarsın.
En son 2021 yılında Güney Çevre Yolu’nun başlanacağını belirttiler.
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun böyle bir açıklaması oldu mu diye araştırdık.
Araştırmadan sizlerle paylaşmak istemedik. 
AK Parti kulislerine daldık.
Vekillerin kulaklarını kaşıdık.
Yok!
Böyle bir bilginin esamesine rastlamadık!
Böyle bir şeyi de hiçbir bakan söylemedi.
Neyse anlaşılan o ki birileri yine kendini kraldan çok kralcı sanıyor!

KORAY AYDIN MERAL AKŞENER’İN ONAY VERMEDİĞİ BİRŞEYİ YAPMAZ


Cumhuriyet Gazetesi’ndeki siyasi kulis haberinde Koray Aydın dikkat çekiyor. 
İYİ Parti’deki krizin odağında koray Aydın’ın olduğu iddiası yer alıyor.
Haberdeki detaylar ilginç..

Bakın neler diyor?

“Koray Aydın cephesi “Cumhur’la birlikteliğe itiraz edeceklerin üstü çizildi, teşkilat başkan yardımcılarının hepsi Aydın’a yakın ve Trabzonlu” iddialarını “Kanıtları nedir?” diyerek reddediyor. Aydın’a yakın bir kaynak “Akşener’in onay vermediği hiçbir işlem olmaz” diyor.

İYİ Parti’de kazan kaynıyor. Siyaset kulisleri, parti içinde birden çok problemin tartışıldığını fısıldıyor. Sorunlardan biri Koray Aydın’ın parti içindeki konumu... İddiaya göre, Koray Aydın, teşkilat başkanı olduktan sonra kendisine yakın isimleri atadı. Bu atamaları yaparken de Karadenizlileri, özellikle Trabzonluları tercih etti. Mersin’de tam beş kez il başkanı değişikliği de kendisine biat etmeyenin bertaraf olduğu yorumlarına neden oldu.
Oysa başka bir iddiaya göre, daha parti kurulurken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bazı kuruculara söz vermiş, “Koray Aydın’ı partiye almayacağım” demişti. İddia sahibi, “Ne oldu da ikinci adam yaptı” diye soruyor. Koray Aydın’a yakın bir kaynak ise tüm bu iddiaları yalanlıyor ve “Koray Bey’in 7 teşkilat başkan yardımcısı var, 7’si de Karadenizli ya da Trabzonlu değil. Türkiye genelinde birçok yerde çok adaylı kongreler oldu. Samsun’da beş aday çıktı, Kütahya’da 3 aday çıktı. Bunları söyleyenlerin delilleri nedir” diye soruyor.
Aynı kaynağın açıklamaları, günlerdir tartışılan “Tüm olan biten Meral Akşener’in bilgisi dahilinde mi” sorusuna da açıklık getirir cinsten. “İnsanlar siyasette Meral Hanım’ı seviyoruz, bu işleri yapan Koray Bey diyorlar. Bir il başkanı atanırken, Koray Bey teklif eder, genel başkan onaylar. Dolayısıyla genel başkanın onay vermediği hiçbir atama gerçekleşmez. Biat kültürüne gelince baba ocağına isyan etmiş insanlar biat tanımaz” diyor.
Bir başka iddia da aslında bir süre önce MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sarsıntı yaratan “eve dön” çağrısından sonra yaşanmaya başladı. Görüştüğüm bazı kaynaklar, İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na hazırlandığını iddia ediyor. Üstelik “Bu birlikteliğe itiraz edecek kişilerin üstü çizildi” deniyor. Aynı kaynak, “Erdoğan, sonuç almadan milli ve yerli demez” görüşünde... Geçen hafta sosyal medyada ortaya atılan “Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener olacak” söylentisinin temelinde de bu ittifakta huzursuzluk yaratmak olduğu ifade ediliyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler