Anahtar Deliği 03.0.92020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 03.0.92020

Haydar Revi ne mesaj verdi?

AK Parti Trabzon İl Kongresine doğru ipler gerildi. AK Parti teşkilatında fırtına öncesi sessizlik hakim. Bunu nerden mi diyoruz. Şunun için, medyaya olsun sosyal medyaya yansıyan bazı görüşlerin artması ve bunlara il yönetiminden gelen tepkilerden dolayı. En çarpıcısı “Haydar Revi yoksa ben varım” diyerek adaylık çalışması yapan bazı isimler var. Bu isimlerin bazıları da alenen medyaya açıklama yaparak, “Haydar başkan yoksa, eğer genel merkez onu tercih etmez ise ben aday olacağım” dediler.
Buna karşılık il yönetiminden Halil Ibrahim Demirtaş, sert bir çıkış yaptı. “Yoksa varım” açıklamalarını yapanları “kurnaz siyaset” olarak değerlendirdi, ve eleştirdi. Hemde çok sert bir şekilde. Bir anda AK Parti teşkilatları yeniden kaynamaya başladılar. Hemen bir gün sonra Halil Ibrahim Demirtaş’ı yanına alan İl Başkanı Haydar Revi, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Tabi sadece Halil Ibrahim Demirtaş yoktu. Hüseyin Tüysüz, Uğur Aydın,  Sezgin Mumcu, Hasan Dilekoğlu ve Semerya Demirci vardı.
Ama dikkat çekici olan Demirtaş oldu. Çünkü “Haydar Revi burada il başkanımız” diyerek “Yoksa varım” diyenlere karşı cephe açması akla geldi. Haydar Revi demekki, Demirtaş’ın bu sözlerini onayladı ve şu mesajı verdi Demirtaş ile poz vererek,”Ben buradayım! Siz Havada su dövüyorsunuz. Sanmayınki aday değilim. Ben il başkanlığına devam edeceğim. İl Başkanlığını bırakmayacağım. Bırakacağımı sanmayın. Konuşmalarınıza dikkat edin” mesajı vermiş oldu.
Bundan sonra ya il başkanı olmak isteyenler daha da sert üslupla karşısına çıkacaklar yada genel merkezin kararını bekleyecekler ve derin bir sessizliğe gömülecekler. Sanki bize de ikinci şık olacak gibi geldi.

Son yolcuğunda yalnız bırakmadı

Trabzonspor Kulübü yönetimi ve futbolcuları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiler. Külliyeye çıktılar. Burada esprili, renkli bir ziyaret gerçekleştirdiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Başkan Ahmet Ağaoğlu, Türk futboluyla alakalı bir dosya sundu. Düşüncelerini anlattı. Hatta kulüple alakalı detaylar da verdi. Genç oyunculardan bahsetti. Yetenekli Trabzonspor’un alt yapıdan yetişen oyuncuları olduğunu vurguladı.
Bu arada son verilen pozda Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp yoktu. 
Asbaşkan Alp, Türkiye’nin en büyük yapım şirketlerinden biri olan NTC’nin patronu. 
Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ünlü sanatçı Haldun Boysan (62) da bu şirketin oyuncularından. 
Ankara'da gözyaşları arasında toprağa verilen oyuncunun cenazesine gitmesi gerektiğinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretine yetişemedi. Oyuncusu Haldun Boysan’a son görevini yerine getirdi.  Bu nedenle katılamadı.

Çok geçmiş olsun ihmal varsa ortaya çıksın 

AK Parti Trabzon İl Yöneticisi Aydın Gündoğdu’nun işçisi Abdullah Zorlu, fabrikanın çatısından aşağı düştü. Onarmak için çıktığı çatıdan aşağıya düşen talihsiz adam, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede yoğun bakıma alınan Zorlu, bitkisel hayata girdi. Doktorlar hayati tehlikeyi atlatamadığını söyledi. Aydın Gündoğdu, bu nedenle bir haftadır çok stresli günler yaşıyor. Olayla ilgili de soruşturma açıldı. Raporlar hazırlanıyor. İhmal olup olmadığı inceleniyor.

Kısa zamanda güçlenir farkını gösterir diye umuyoruz

7M Hastanesi’nde kurucu sağlık ekibi ayrıldı. Yeri hemen doldu hızlı bir şekilde kesintisiz hizmete devam ediyorlar. 7M’in yöneticilerinden Engin Çakır ile konuştuğumuzda, gidenlerle sorunlar olmadığını, asla söylenenlerin doğru olmadığını söyledi. Engin Çakır şu sıralar hastaneden bir yere ayrılmıyor. Her şeyiyle ilgileniyor. Haliyle medyada çıkan haberlere de o cevap veriyor. Trabzon’da yaptığı transferlerle İmperial hastanesi farkını gösterdi. 7M hastanesi kısa zamanda büyüme sağlar mı? Trabzon’da önemli bir kurum haline dönüşür ve farkını gösterir diye umuyoruz.

Ahmet Kaya ile Ekrem İmamoğlu ile buluşmasındandan bir detay

Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın bir ekibin televizyon kurduğu heryerde yorumlanıyor. Özellikle iktidar partisine yakın isimler, her gün haber yapıyorlar. Ya da kulis yazıyorlar. Buna şahit oluyoruz. Bu durumu bir de Trabzon medyasından takip edenler olduğunu öğrendik! Neyse konumuz bu değil tabi. Korona virüsünden 1 haftalık tedaviyle kurtulan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, üzerinde Ekrem İmamoğlu yeni formayla başkanı ziyaret etti. Ekrem İmamoğlu ile 1 saat kadar görüştü.
Ahmet Kaya, ziyaretle ilgili fotoğraflar paylaştı.


Hatta bir fotoğrafta Trabzonspor yeni formasını işaret ediyordu.
Kaya o anla alakalı detayları anlatırken şöyle dedi; “Trabzon’dan konuştuk. Trabzonspor’u konuştuk. Yeni formayı kendisine verdiğimde formanın renklerini de konuştuk. Bana ruhundan uzak geldi. Biz alıştık bordo mavi çubuklu formaya, bu gri tonlar bize soğuk geliyor. Ekrem Başkan da ‘ilginç’ diye tanımladı”
Ekrem İmamoğlu  ayrıca Trabzon’a da yakında geleceğini söylemiş.


 

Vefasını gösterdi başdanışmanı yaptı

KTÜ Rektörlüğünün adaylık sürecinde.. Hiç yalnız bırakmayan.. 
Yani henüz daha rektör belli değilken adaylar çalışmalarını sürdürürken, KTÜ Rektörü Prof Dr Hamdullah Çuvalcı’nın yanında bir isim vardı. Hiç yanından ayrılmıyordu.
O isim KTÜ iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yüksekokul Müdürü Dr. Hasan  Çebi Bal’dı.
Hamdullah Çuvalcı rektör olur olmaz, kendisini ekibine katıp katmayacağI merak konusuydu.
İşte o atama gerçekleşti.
Müdürlük görevine ilaveten Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör  Başdanışmanı olarak atandı.
Hocamıza, yeni görevinde başarılar dileriz.
Bu arada neden rektör yardımcısı olmadı diyenler olabilir. 
Aldığımız bilgiye göre Bal’ın öyle bir beklentisi yoktu. Zaten rektör yardımcıları Prof oluyor. Bal Yardımcı Doçent.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler