Anahtar Deliği - 02.12. 2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği - 02.12. 2018

DOMİNO ETKİSİ YARATTI

Haber61 Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Ustabaşı’nın dünkü AK Parti analizi adeta domino etkisi yarattı. Konu kısa AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’na Trabzon’daki AK Parti teşkilatlarından gelen tavır ve eleştiri.. Hele de Ortahisar İlçesi’nden. Ortahisar Belediye çalışanları Ahmet Metin Genç’in fotoğraflarını paylaşıp, “Aday gösterilmezse Trabzon kaybeder” yazmaya başladı.

Büyükşehir’deki değişimin Ortahisar’a yansıyacağı endişesi taşıyorlardı. Bunu kaleme alan Ustabaşı’ya ilk cevap akşam saatlerinde SMS ile Ahmet Metin Genç’in danışmanı Yusuf Keskin’den geldi. Keskin mesajda, “Leven Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun sayın Başkanımız telefonla arayarak tebrik etmiştir. Başarı dilemiştir. Epey de sohbet etmiştir bilgine” diye geçti.

Bu mesaja Ustabaşı, “Başkanın özel ve resmi sosyal medya hesaplarından neden böyle bir kutlamayı yada konuşmayı paylaşmadınız?” diye sormasına Keskin cevap vermedi. Ayrıca dün bu haberden sonra domino etkisi gibi belli kesimler anında videolar, Zorluoğlu’nun o aday gösterildiği anında videolarını paylaşmaya fotoğraflarını aktarmaya başladılar. Bunlardan biri de Ahmet Metin Genç’in yardımcısı Selahattin Çebi oldu. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin uyarıları dün etkisini göstermedi ama Haber61’in haberi ve AK Parti gerçeğini Trabzon’da ortaya koyması büyük yankı buldu. Bunu da demeden geçemeyeceğiz..

MUHAMMET BALTA’NIN SÖZÜ TRABZON’A DÜŞTÜ

Trabzon’da AK Parti’nin bazı kurmaylarına ciddi bir tartışma başldı. Bu tartışmanın fitilini ise AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, ateşledi. Şöyle ki Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nun aday gösterilmesinden sonra AK Parti teşkilatlarındaki rahatsızlık ve eleştiri Milletvekili Balta’ya uzandı. Çünkü Ankara’da söylediği bir söz teşkilatları fena kızdırdı. Tabi hepsini değil. Ama o sözü söyledimi onu da bilmiyoruz. Gerçi söylese de söyledim der mi? Biz şimdi tartışmaya geçelim. Bir iddiaya göre gelen bu tepkilere Muhammet Balta, “Trabzon belediyesini 2009 seçimlerinde nasıl aldıysam yine alırım.” demiş. Hatta daha da iddialı sözler demiş.. Onları da duyduk ama yazmayalım. Sonra demedim birşey de diyebilir onların yalanı da diyebilir bilemiyoruz. Ama epey konuşuluyor ve tartışılıyor.

ÖZEL UÇAKLA GİTTİLER

Trabzonspor Genel Kurulu’nun ilk ayağı gerçekleşti dün. Bugün de seçim yapılacak. Dün ilgi çok azdı Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bir ara yanındaki Yönetici Mehmet Yiğit Alp’e dönerek, “Yahu nerede bu millet” diye seslendi. Gerçektende ilgi azdı. Bugün yoğunluk olur oy vermeye gelenler olur diye düşünüyoruz. Tek liste olduğundan bir yarış heyecanı olmadığından olsa gerek. Bu arada Hayrettin Hacısalihoğlu ve Zeyyat Kafkas listeye girememişlerdi. Yada girmek istememişlerdi. Genel kurula gelip gelmeyecekleri merak konusuydu. İkisi de geldi. Trabzonspor yöneticileri dün akşam Kadir Has Stadyumu’na özel uçakla gittiler. Aynı gün içinde hem genel kurulu gerçekleştirip hemde akşamında takımlarına destek verdiler.

Spor kamuoyunda “Onur ve Burak’ın kadro dışı bırakılmasının takıma yaradığını söylememek ayıp olur.” denmeye başladı. Bu arada iki yıldız oyuncuyla yönetimin arasındaki buzlar eriyeceği söyleniyor. Genel kuruldan sonra tekrar görüşeceklermiş.. Bizden duymadınız ama!!

TRABZONSPOR YÖNETİCİLERİNE O SORU SORULDU

Trabzonspor Genel Kurulu’nda Asbaşkan koltuğuna kim oturacak sorusu, Başkan Ahmet Ağaoğlu ve ekibine soruldu. Mehmet Yiğit Alp’in adı daha çok geçiyor bu konuda.. Ama kendisi, “Bu konuda kararı başkanımız verecek. O koltuğa kimi isterse o oturur. O imza atar, bizler destek için yanında dururuz. Benim mevki makam gibi bir beklentim yok” diyerek kestirip attı. Adı geçen diğer isimler Ömer Sağıroğlu ve Emin Kahraman imiş. Dün genel kuruldada bunlar soruldu ama hiçbirinin ağzını bıçak açmadı.

VOLKAN CANALİOĞLU ADAY OLACAK MI?

Trabzon Genel Kurulu’na eşiyle beraber katılan Volkan Canalioğlu’nun adaylığı söz konusu. Fakat CHP’de İL Başkanı Güzide Uzun’un ciddi bir tavır var bu isme. Bize gelen bilgiler böyle. Güzide Uzun aynı zamanda Beşikdüzü’nde de Cahit Erdem’e karşı. KTÜ’den öğretim görevlisi Burhan Çuhadar’ı Büyükşehir’e, Beşikdüzü’ne Ramis Uzun’u düşündüğü ifade ediliyor. Bu tartışmalar CHP’de sürüyor. AK Parti CHP’nin bu kararsızlığından memnun. Hiç çalışmadan da Trabzon’u alırız zaten diyenler oldukça fazla. CHP’de bazıları Volkan Canalioğlu ve Cahit Erdem ile ancak seçimi alırız diyorlar. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da Volkan Canalioğlu’nun aday gösterilmesini istemiş. “Sokak ne diyorsa o” demişti. Yakında son durum açıklanır. Cumaya kadar CHP’de AK Parti’de ilçe adaylarının da tamamını açıklarlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler