Anahtar Deliği 02.10.2020

Anahtar Deliği 02.10.2020

Anahtar Deliği 02.10.2020

AHMET METİN GENÇ O İDDİALARA ‘SOYUT’ DEDİ

Ortahisar Belediye meclisinde yine gündem gayrimenkullerin satışları oldu.
Bu satışları CHPli meclis üyeleri mahkemeye taşımıştı. Dün de tartışma yaşandı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, konuyla alakalı  “Belediye battı” “Belediye borçlu” “Belediye borç içinde” eleştirilerine de yanıt verdi.
Sitemkar da konuştu!
 “Ortahisar Belediyemizin özellikle borca batırılmış, kimse iş yapmak istemiyor gibi çok soyut, belediyeyi töhmet altında bırakacak iddialarının hiç birisine katılmıyorum” dedi.

“Şu anda Ortahisar Belediyesinin piyasaya olan toplam borcu 25 milyon civarındadır” diyen Başkan Genç,” Belediyemizin İller Bankası’na vergisi, sigorta borcu vardır. Her belediyenin var. Bu nedenle meclis üyesi olduğunuz belediyenizi borca batık olarak nitelendirmek yakıştıramadım. Zaten belediyemizin bütün hesabını, kitabını önümüzdeki günlerde meclis gündeminde ortaya koyulacak. Belediyeyi borcu var diye gayrı menkulünü alelacele satıyor yaklaşımını kabul etmiyoruz. Satışı yapılan gayrı menkuller belediyeye hizmet alanı olarak üretilen gayrı menkuller değildir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamalar CHPli meclis üyelerini yine tatmin etmediği görüldü. 
 
DEMİRYOLU TARTIŞMASI MECLİSE NASIL YANSIDI?

Ortahisar Belediye Meclisi’nde bir detay daha dikkat çekti.
CHP’li Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, Demiryoluyla ilgili, “Buradan cesaretini varsa demiryolu konusunda ortak açıklama yapalım. Yoksa daha çok bekleriz trenin geçmesini” dedi. Bunun üzerine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bakanımızın söylediği açıklama adı geçen güzergahlar Trabzon’a gelen güzergahlardır. Şu anda çalışılan, üzerinde çalışma yapılan Trabzon’a gelen güzergahlardır” dedi.
Mecliste AK Parti’nin ağırlığı daha çok. Yani ortak açıklama kabul edilmezse olmaz. AK Parti’ye göre demiryolu projesinde sorun yok. Ulaştırma Bakanı tersine birşey söylemedi.
CHP ise aksini iddia ediyor. 

BU ÖNERİYE KULAK VERİLMELİDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, Batum’a gitmek isteyenler için Gürcü tarafında test yapıldığını söyledi. Yani tamamen kapı kapalı algısının doğru olmadığını belirtti. Gerekli bir kaç işlem yapıldığında, test de yapıldıktan sonra Gürcistan’a geçişin yapıldığını belirtti.
Testlerin ücretini gürcü tarafı yapılan kişiden alıyormuş. Bu ayrıntıyı da verelim.
Bir konudan daha bahsetti. Tur otobüslerine meydanda depolama alanı yapılması gerektiğini bu sayede turistlerin meydanda daha uzun süre kalacağını ifade ederek, meydan esnafının da bundan yararlanabileceğini söyledi. Otobüsler meydanda İskenderpaşa otogarı tarafında konuşlanması ardından yolcularını bıraktıktan sonra molozda gösterilecek bir yere park edip misafirleri beklemeleri sağlanırsa meydanda canlılık olacağını ifade etti. Bu pandamı sürecinde çok rahat uygulanabilecek bir durum olduğunu da söyledi. Konuyu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na iletmişler. O da olur vermiş ve yeni ulaşım planında yer vereceklerini söylemiş. Gelen turist meydanda indirilse ardından Bedesten, Kunduracılar, Uzunsokak’ta zaman geçirip tabelalarla Moloz’a kendi başına geze geze 3-4 saate inse, harika olur. Bu öneriye kulak verilmelidir.

MÜSİAD’A İKİ ADAY TALİP VAR

MÜSİAD Trabzon Şubesi’nde yakında bir değişim olacak. MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan’ın görev süresi doldu. Bir daha aday olamayacak. Yöneticileri Zafer Ofluoğlu ile Mehmet Üçüncüoğlu başkanlığa aday olacaklar. Şu anda böyle gözüküyor. İkisi de kendi mahallelerinde temaslarını sürdürüyorlar. Zafer Ofluoğlu bir adım önde gözüküyor. Ama yakında bu değişebilir tabi. Şu anda kulislerden aldığımız bilgi bu yönde… Ali Kaan döneminde yaşanan eksikler, yanlışlar telafi edilecek mi göreceğiz. Trabzon kentinden uzak bir çizgide duran bir yapı sergilendi! Yeni dönem nasıl olacak kimlerle hareket edilecek, yakında görürüz. Saflar sıklaştıkça buradan yazmaya devam edeceğiz.

HER GÜN YENİ ADAY ÇIKMASI REVİ İSMİNİ ÖNE ÇIKARIYOR

AK Parti Trabzon İl Başkanlığına her geçen gün bir kişi aday oluyor. Haydar Revi’nin karşısına bir çok yeni isim çıkması genel merkezi Haydar Revi ile devama zorluyor. Revi etrafında birleşmeye zorluyor. Bu konuda ilk rahatsızlığını dile getiren Milletvekili Muhammet Balta idi. “Çoklu adaylı yarış küskünleri artırır buna müsade etmeyiz” dedi. 
Bu dileğini de genel merkeze iletti. Şimdi şu anda gördüğümüz AK Parti’de Revi devam edecek. Mevcut yönetiminden yüzde 70 değişim yapacak.

SUSKUNLUĞUN SEBEBİNİ ARAŞTIRDIK

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi başhekimi Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu görevi Prof. Dr. Celal Tekinbaş’a devretti. Bunu KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı istedi. Ama aldığımız bir KTÜ kulis bilgisinde şu var,  Tekinbaş’ın en son şehir hastanesi ile alakalı açıklamasına fena bozulmuş! Neden bu türlü çıkışlarla KTÜ’yü tartıştırıyorsun demiş!
Bu suskunluk o yüzden! 
Rektör Çuvalcı daha çok KTÜ’nün projeleri konusunda konuşulmak, gündemde yer almak istiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler