Giresun’un Tirebolu ilçesinde, 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü kapsamında su kuşlarına yönelik yemleme çalışması düzenlendi. Çalışma, sulak alanların korunmasına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi.
Belirlenen noktalarda yemleme yapıldı
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Giresun Şube Müdürlüğü tarafından Hamam Mahallesi Kumyalı mevkisi ile Harşit Vadisi güzergâhında yemleme çalışması yapıldı. Su kuşları için denize ve vadide belirlenen alanlara yem bırakıldı.
Sivil toplum kuruluşları destek verdi
Yemleme çalışmasına Tirebolu Balıkçılık Derneği, Tirebolu Avcılar ve Atıcılar Derneği ile Tirebolu Su Ürünleri Kooperatifi de destek verdi.
Vatandaşlara duyarlılık çağrısı
Çalışma kapsamında, sulak alanların kirletilmemesi, doğal yapısının bozulmaması ve su canlılarının yaşam alanlarının korunması için vatandaşlardan hassasiyet göstermeleri istendi. Yetkililer, sulak alanların ekosistem açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.