Gümüşhane'de zorlu göç yolculuğu başladı
Gümüşhane’nin yüksek yaylalarında bahar aylarında göç eden sürülerin, havaların soğumasıyla birlikte sahil kesimlerine zorlu dönüş yolculuğu başladı.
Yayınlanma:
Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yağlıdere köyü sınırlarındaki Camiboğazı yaylasına bahar aylarında çıkarılan sürüler havaların soğumasıyla birlikte 3 günlük zorlu seyahatin ardından Trabzon’a döndü. Gümüşhane-Trabzon karayolunun Esiroğlu mevkiinde karayolu üzerinden ilerleyen sürüye bazı noktalarda trafik polisleri de yardımcı olurken sürünün geçişi sırasında araçlar zaman zaman durmak zorunda kaldı.
Yaz aylarında 2 bin metre ve üzeri rakımlı yaylalardaki koyun ve keçilerden oluşan sürüleriyle 3 gündür yolda olan sürü sahipleri gün içinde yaklaşık 20 kilometre yürüyüp, geceleri ise hayvanlarıyla birlikte dinlenerek 3 günlük yolculuğun ardından köylerine döndü.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.