Akçaabat'ta katlı otopark ve pazar yeri inşaatı devam ediyor

Trabzon’un en büyük ikinci ilçesi olan Akçaabat’ın otopark ve Pazar yeri ihtiyacına katkı sağlayacak Akçaabat Katlı Otopark ve Salı (Kadınlar) Pazarı inşaatı hızla yükseliyor. 

Akçaabat'ta katlı otopark ve pazar yeri inşaatı devam ediyor

Arsası Akçaabat Belediyesi tarafından tahsis edilen ve İnşaatı Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Akçaabat Katlı Otopark ve Pazar Yeri inşaatı tamamlandığında, katlı otoparkın üst kısmı modern, ihtiyaçlara cevap verebilen, fonksiyonel, satıcıların ve alışveriş yapacak insanların kullanımına uygun özelliklere sahip bir pazar yeri olacak. 

Akçaabat'ta katlı otopark ve pazar yeri inşaatı devam ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Akçaabat’a yaptığı yatırımlardan birisi olan Akçaabat Katlı Otopark ve Pazar Yeri inşaatı için Başkan Murat Zorluoğlu’na teşekkür ederek sözlerine başlayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “İlçemiz yapılaşma süreçlerini erken tarihlerde tamamlayan Trabzon’un en büyük ikinci ilçesidir. Geçmiş dönemlerden bugüne kadar şehrimizde hem otopark ihtiyacı hem de şehir içi trafik düzenleme ihtiyacı süregelmiş ve bu süre boyunca da imkanlar ölçüsünde çözümler oluşturulmaya çalışılmıştır. Hem trafik düzenlemesini hem de otopark ihtiyacını çözüme kavuşturmak adına Trabzon Büyükşehir Belediyemizle koordineli olarak projeler üretip hayata geçirmeye çalışıyoruz. Şehrimizin içerisinde birçok yerde hem kapalı otopark hem de açık otopark alanları bulunmaktadır. Bu otoparklara ilaveten Trabzon Büyükşehir Belediyemiz Akçaabat’ımıza katlı otopark kazandırıyor. Salı pazarı olarak bilinen alanın arsasını Belediye olarak biz tahsis ettik ve inşaatı Trabzon Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılıyor. Eski Devlet hastanesini yıkarak yerini otopark olarak şehrimizin kullanımına sunduk. Burasını da ileride üstü meydan altı otopark olarak projelendireceğiz. Sahil park yenileme ve düzenleme çalışmalarımız ile buralarda da otopark alanları oluşturma amacındayız. Ayrıca şehir içerisinde cadde sokak düzenleme çalışmaları ile parklanma alanlarını düzenliyoruz. Şehir içi trafik akışı düzenleme, tek yön ve yayalaştırma çalışmalarımız ile de şehir içi trafiği de düzenlemeye gayret ediyoruz.

Akçaabat'ta katlı otopark ve pazar yeri inşaatı devam ediyor

Akçaabat’ımız her geçen gün daha da büyüyen, gelişen ve göç alan bir şehir. Araç trafiği yoğunluğu her geçen gün artıyor. Toplu ulaşıma biraz olsun yönlenmemiz gerekiyor. Ayrıca mevcutta bulunan otopark alanlarını vatandaşlarımızın kullanmalarını önemle rica ediyorum. Şehrimizde hemen hemen her bölgede açık ve kapalı otopark mevcut. Pulathane İş Merkezi altında, Fatih Parkı (Ak Cami yanı) altında, İlçe Sağlık Müdürlüğü (Mezarlık Camii yanı) altında, Hamam Çimeni Çarşısı altında kapalı ücretli otoparklar; eski hastane binasının yerinde ve sahil kısmında açık ücretli otoparklar yer alıyor. Yine Sahil Park Marina yanında ücretsiz açık otopark mevcuttur. Sokak cadde kenarlarında da ücretli otoparklar var. Buralarda ilk on beş dakika ücretsiz. Şehir içerisinde anlık işi olanlara caddelerdeki otoparkları tercih etmelerini uzun süreli işi olanların ise diğer otopark alanlarını kullanmalarını, trafik yoğunluğunu aza indirmek adına, önemle tavsiye ediyorum.  

Akçaabat'ta katlı otopark ve pazar yeri inşaatı devam ediyor

Her gün daha da gelişen, ilerleyen şehrimiz için en iyisini en yararlı olanını yapmaya özen gösteriyoruz. Bu minvalde çalışmalarımıza destek veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımıza, milletvekillerimize, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza, AK Parti İl ve İlçe Başkanlarımıza ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Akçaabat için durmak yok; çalışmaya, üretmeye; sorunları te tek çözmeye devam edeceğiz.” dedi. 

Akçaabat'ta katlı otopark ve pazar yeri inşaatı devam ediyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber