Yurt dışından iphone alanları bekleyen Sürpriz! Geri dönmek zorunda kalacaklar

Yurt dışından bireysel telefon getirme işlemi için her yıl belirlenen ücretin miktarı değişiyor.

Yurt dışından iphone alanları bekleyen Sürpriz! Geri dönmek zorunda kalacaklar

Haber61 - Haber Servisi -

2022 yılında da ticari amaç dışında yurt dışından getirilen cep telefonu, televizyon ve radyo gibi cihazların ödenmesi gereken bandrol ücretleri de değişen ücretler arasında yer alıyor.

Uygun fiyata telefon almak isteyenlerin ilk tercihleri arasında Batum yer alıyor.

Özellikle yılbaşı öncesi Batum’dan İphone telefon alımları yoğun şekilde devam ediyor.

Türkiye’den türüne göre 10 bin ila 15 bin lira daha uyguna alınan telefonlarda kullanıcıların dikkat etmedikleri 20 Euroluk ödeme dikkate alınmazsa büyük sürprizle karşılaşılacak.

OCAK’TAN SONRA ARTIŞ

Yurt dışından alınan telefonların Türkiye’de kullanımı için şu an 2 bin 732 Türk Lirası olan harç ödemesi 1 Ocak 2023 itibarı ile 6 bin 91 Türk Lirası olacak.

Batum’dan telefon alan ve Gürcistan tarafından saatlerce sıra bekleyerek %11 tax free (vergi iadesi) alan vatandaşlar telefonlarını ceplerine koyup Türkiye’ye geçiş yapıyorlar.

BANDROL ÖDEMEZLERSE SORUN VAR!

Türk tarafından xraydan çıkıp direk çıkış kapısından Sarp’a çıkan varandaşlar 20 Euroluk Bandrol bedeli ödemezlerse sorunlarla karşılaşacaklar.

1 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe giren uygulamaya göre;

Ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek televizyon, radyo, cep telefonu gibi görsel veya işitsel yayınları alabilen cihazlar için 20 € bandrol ödenmesi gerekli.

ÖDENMEZSE GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALACAKLAR

Haber61’in yetkililerden aldığı bilgiye göre Yurt dışından televizyon, radyo, cep telefonu gibi cihazlar alanlar son çıkış noktasında bunları Türk makamlarına bildirmek ve 20 € bandrol ödemek zorundalar.

Bu beyanda bulunmayıp ödeme yapılmayan cihazlar için yılbaşı sonrası Hudut kapısına gelerek ödeme yapılması gerekecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor