Yunanistan'dan Türkiye sınırına 35 kilometrelik yeni duvar

Yunanistan, Türkiye ile kara hududunu oluşturan Meriç bölgesinde, toplam 140 kilometre uzunluğunda yeni bariyer inşası için harekete geçti.

Yunanistan'dan Türkiye sınırına 35 kilometrelik yeni duvar

İlk aşamada, maliyeti 100 milyon Euro’yu bulacak, 35 kilometre uzunluğunda bariyer inşa edilecek.

BAKAN AÇIKLADI
Kamu Düzeni Bakanı Takis Theodorikakos, Skai televizyonuna, yeni bariyerin inşası için savunma bakanlığı ile birlikte hazırlanan projenin, maliye bakanlığı tarafından da onaylanmasından sonra, süratle tamamlanacak bir ihale açılacağını söyledi.

Theodorikakos “Meriç’te 140 kilometre uzunluğunda bariyer inşası, hükümetin kesin kararıdır” dedi. Meriç’teki Türk-Yunan kara hududu yaklaşık 212 kilometre. Halen, sınırın Yunan tarafında, biri 12.5 kilometre uzunluğunda tel çit, diğeri de 26.5 kilometre uzunluğunda çelik parmaklıklı duvardan, toplam 39 kilometrelik 2 bariyer bulunuyor.

İSRAİL’DEN FÜZE
Bu arada, Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, Real radyosuna demecinde, Spike NLOS tipi uçaksavar füze sistemi satın alımı için İsrail ile anlaşmanın şubat ayı başlarına kadar imzalanacağını açıkladı. Panayiotopulos, Spike NLOS füze sisteminin hem kara kuvvetleri araçlarına, hem bazı savaş gemilerine hem de helikopterlere yerleştirileceğini belirterek “Dolayısıyla her biri farklı şartlar ve teknik özellikler içeren 3 ayrı anlaşma sözkosunu. Bu füze sistemine ihtiyacımız var. İmza aşamasında bulunuyoruz. En geç şubat başlarında imzalar atılacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya