YSK'dan seçmenlere kritik uyarı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), dolandırıcılardan gelen SMS'lere dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

YSK'dan seçmenlere kritik uyarı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), dolandırıcılardan gelen SMS'lere dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunurken seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin, kurulun internet sitesi ve çağrı merkezi, Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ile e-Devlet'ten yapıldığını bildirdi.

Yaklaşan seçimlere haftalar kala, yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Dolandırıcılar, "Seçmen kaydınızı sorgulayın" mesajları içeren e-posta ve SMS'ler göndererek insanların dikkatini çekiyorlar. Mesajda yer alan bağlantıya tıklayanların, dolandırıcıların tuzağına düşme ihtimali yüksek.

YSK'dan seçmenlere kritik uyarı!

Bu durumun önüne geçmek için, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), vatandaşları uyararak seçmen kaydı sorgulama işlemleri için resmi kanalları kullanmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, YSK, vatandaşların seçmen kaydı sorgulama işlemleri hakkında bilgilendirici bir metin yayımladı. 

"BU KANALLAR DIŞINDA BAŞKA YERLERE BAKMAYIN!"
YSK'nın seçmenler için paylaştığı metinde, "Seçmen kaydı sorgulama işlemleri sadece 'https://secmen.ysk.gov.tr', Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması, 444 9 975 numaralı Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Çağrı Merkezi ve e-Devlet aracılığıyla yapılmaktadır. Bu kanallar dışında seçmen kaydı sorgulama işlemlerine itibar etmeyiniz" denildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem