Trabzon ekibi Yomraspor'da 9 transfer 13 ayrılık

Yomraspor Başkanı Davut Atmaca, Asbaşkan Yüksel Ayaz, Teknik Patron Hakan Macit ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Yomraspor yeni transferleriyle birlikte ikinci yarı hedeflerini anlattı.  

Trabzon ekibi Yomraspor'da 9 transfer 13 ayrılık

EKSİKLERİ GİDERECEĞİZ
Yomraspor Başkanı Davut Atmaca, yaptığı açıklamada, “İlk yarısı bizim için zor geçen bir lig yaşadık. Yeni transferlerle yeni sezona çok iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Yomraspor’a yakışır bir ikinci yarı geçirmeyi temenni ediyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda oldu. Eksiklerimiz vardı. Eksik mevkileri tamamladık ama transfere hala açığız. 2. ve 3. bölgelerde sıkıntılarımızın olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta sonu Kütahya maçı var. Umarım oradan iyi sonuç alırız. İyi sonuç almamız transferin duracak olduğu anlamına gelmesin. Kafamızda belirlemiş olduğumuz sağ, sol, forvet eksiklerimiz var. Bu eksikleri de gidereceğiz. Yomraspor layık olduğu yerde ligi bitirecektir. 

İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ
İlk yarı çok üzüldük bütün imkanlarımıza, çabalarımıza rağmen olmadı. Futbol böyle bir oyun hataları bol olan bir oyun. Lige başlarken kesinlikle burada olmak için bir takım oluşturmadık ama iyi oyunlar oynamamıza rağmen skora yansımadı. Umarım ikinci yarı iyi bir başlangıç yapacağız. Hedefimiz önce lige tutunmak sonrasında play-offu zorlamak. Bütün arkadaşlarımıza güveniyorum. Dün güvendiğimiz gibi bugün de güvenimiz devam ediyor. 

Yomraspor-yeni-transferleriyle-basının-karşısına-çıktı

BAZI DURUMLAR BÜTÇEYİ AŞIYOR
Yomraspor duruşuyla, ekibiyle örnek oldu. Genç ve dinamik ekibimiz gittiğimiz deplasman maçlarında hep bu tepkiyi alıyoruz. Trabzon’u iyi temsil ettik ama skora yansıtamadık. Trabzon futbol şehri burada her şey başarıya odaklı. Maçı kazandın, zirvede olursan iyisin ama yaptığın faaliyetlerle seni kimse değerlendirmiyor. İlk geldiğimizde belediyemiz bize bir yer tahsis etti. Burayla ilgili tesisleşelim gibi bir düşüncemiz vardı. Bütçe çalışması yaptık ama ekonomiyi aşamıyorsun bazen. Bir tarafta il takımlarıyla mücadele ediyoruz, bir tarafta futbolun ekonomisini kurtarıp sonrasında tesisleşme olacak. Federasyon ve spor bakanlığından ciddi yardımların gelmesi gerekiyor, gelmiyor. Tesisleşme açısından ekonomi zor. Bazı durumlarda bütçeyi aşıyor. 

YENİLGİDEN KEYİF ALANLAR VAR
Futbolu bilmek her şeyi eleştirmek değil. Eleştirinin bir düzeyi olmalı. Kimse senin ne yaptığını, ne şartlarda uğraştığını bilmeden eleştiri yapabiliyor. Bunlar olmaması gereken şeyler. Bu şartlar altında Trabzon’da futbolu yukarı seviyelere çıkaramayız. Yakınımız da bulunan takımlar bile deplasmana gittiğimizde Trabzon dışından futbolcu alıp almadığımızı soruyor. Öyle bir şey ki biz Trabzon dışından oyuncu almadan fazla bütçe ayırmadan takımı yukarılara çıkarmaya çalışıyorlar. Dışarıdan algı böyle ama biz böyle değiliz öncelikle bu kısmın çözülmesi gerekiyor. Yomrasporun yenilmesinden keyif alan Yomralı vatandaş var. Yomralı eğer Yomrasporun yenilmesinden keyif duyuyorsa bu omurgasızdır. Bizim bunu döndürmemiz lazım. 

YOMRALI YOMRASPOR’A DEĞER VERMELİ
Yomrasporda gizli kapılar arkasında olan bir durum yok her zaman şeffaf olmayı istedik.  İlk başlarda Yomralı vatandaşlarla beraber olma noktasında emek verdiğimi düşünüyorum. Ama şu var ki bizim her gün 100 esnafı dolaşma imkanımız yok kulüp binamızın yeri belli 1-2 esnaf her gün gelip bizi ziyaret edebilir. Lige başlarken bütün siyasileri gezdik, esnafı dolaştık. Yıllardır yöneticilik yapıyorum ama kimse kapımızı çalmadı çay içmeye ya da şöyle bir fikrim var bu kulübün yöneticisi kimdir? Şeklinde ziyaret eden kimse olmadı. Yomralı Yomra’ya değer vermeli. 

Yomraspor-yeni-transferleriyle-basının-karşısına-çıktı

ŞAHSIM ADINA YORULDUM
Federasyon başkanıyla görüşmelerim sırasında bana iletilen 2 ve 3. Ligin bize bir katkısı yok kendi ekonominizle dönün biz süper ligden kesintilerle size yardımcı olabiliriz. Bizim burada kenetlenmemiz gerekiyor. Sezon sonuna kadar biz devam edeceğiz. Yönetim olarak yorulduk bu şartlardan yorulduk. İş keyifli bir iş paydaşlarını güzel yakalarsan, ilçenin tabanına bunu yayarsan keyifli. Bunun görselinden keyif alan topluluğu yakaladığında güzel bir iş ama maalesef biz bunu bu bölgede yakalayamadık. Olabileceğini de düşünmüyorum. Şahsım adına yoruldum.” dedi.

TEKNİK DİREKTÖR HAKAN MACİT:
Yomraspor Teknik Patronu Hakan Macit, takımın durumu ve transferler hakkında bilgiler verdi. Tecrübeli çalıştırıcı, “İkinci yarı planlamamızı başkanımız ve yönetimimizle bu doğrultuda yaptık. 13 arkadaşla yollarımızı ayırdık. Şuan 9 transferimiz var. 2 3 oyuncu daha katmayı planlıyoruz” dedi.

İSTEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALAMADIK
Teknik Direktör Hakan Macit yaptığı açıklamada, “Sezon başında biraz geç toplandık. Transfer belli bir şekil almıştı bundan dolayı kadroya katacağımız oyuncu sayısı sınırlıydı. Takımdan ayrılan birçok oyuncu olmuştu kalan arkadaşlarla bir takım inşa etmeye çalıştık. Geçen sene 19 takımımız Türkiye 4.sü oldu.  Oradaki arkadaşlarla harmanlayarak Trabzon amatöründen ve yakın bildiğimiz çevrelerden bir takım oluşturduk. Geç başlamanın, genç oyuncuların tecrübe kazanmamış olmasından ötürü istediğimiz sonuçları alamadık. 

13 OYUNCU AYRILDI 9 TRANFER YAPILDI
Genele baktığımızda birçok maçta iyi oyun ortaya koyduk ama skor olarak avantaja çeviremedik. Bunu tecrübesizliğe yorduk. İkinci yarı planlamamızı başkanımız ve yönetimimizle bu doğrultuda yaptık. 13 arkadaşla yollarımızı ayırdık. Şu an 9 transferimiz var. 2 3 oyuncu daha katmayı planlıyoruz. İlk yarıya oranla takımın performansının %40, %50 ye yakın yükseleceğine inanıyorum. Hem sahadaki duruşumuz hem de rakibe göstereceğimiz tepkilerin daha olumlu olacağına inanıyorum. 

Yomraspor-yeni-transferleriyle-basının-karşısına-çıktı

MAÇA YANSITACIĞIZ
Yomraspor şu an konum itibariyle düşme hattında ama oluşturduğumuz takımla birkaç hafta sonra bu çizgiden çıkacağımıza inanıyoruz. Hedefimiz öncelikle ligde kalmak. Cumartesi günü Kütahyaspor ile oynayacağız. Ligin 4.sü iddialı ve güçlü bir takım. Hazırlıklarımızı yaptık yaklaşık 10 gündür kamptayız. Yeni gelen oyuncuların kaynaşması açısından olumlu bir kamp geçirdik. Bunun cumartesi günü maça yansıyacağını düşünüyorum.

 ÇOK KOLAY GOLLER YEDİK
Savunma anlamında sorunsuz olduğumuzu düşünmüyoruz. Ligde gol atan takımlar işi biraz savunmaya döküyorlar sonraki periyotta oyun biraz değişebiliyor. Totale bakıldığında 17 maçın 14nde gol yedik. Gol tamamen beceri işi ilk yarın çoğu maçta üretkendik ama gol atamadık. Az gol yeme anlamında takım oyuncularının bireysel olarak savunma iç güdülerinin sağlam olduğunu düşünüyorum. İyi savunamadığımız için çok kolay gollerde yedik.  Şu an yaptığımız hazırlık maçlarındaki görüntü gayet iyi. Cumartesi günü maça yansıyacağını düşünüyorum. Eksiklerimiz var, geç katılanlar oldu ama bunlar bahane değil. Geçen sezon 41 puanla bitirdik. 36 37 puan lige kalmaya yeterli oluyor. 8 galibiyetten sonrası bizi ligde tutar. Maçların genelinde seyir zevki verdiğimizi düşünüyoruz.” diye konuştu. 

İŞTE YENİ TRANSFERLER
Yomraspor ara transferde, Sivas Belediye’den ortasaha Semih Karaman, Kırşehirspor’dan Sol bel Furkan Mızrak ve stoper Mert Korkmaz, 1954 Kelkit Belediyespor’dan Stoper Hüseyin Sürmeneli, Edirnespor’dan sol açık Batuhan Kayıkçı, Elazığspor’dan forvet Feyzullah Günay, 1461 Trabzon’dan stoper Ümit Bayraktar, Forvet Ali Eren Ustaalioğlu, Kaleci Ferhat Yılmaz’ı kadrosuna kattı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber