Yomra Belediye Başkanı Sağıroğlu: Önceliğimiz gurbetteki hemşerilerimizle buluşmak

Ankara AKM’de başlayan Trabzon Tanıtım Günleri’ne katılan ve Haber61 standını ziyaret eden Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, hem etkinliğe dair izlenimlerini paylaştı hem de gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Yomra Belediye Başkanı Sağıroğlu: Önceliğimiz gurbetteki hemşerilerimizle buluşmak

Haber61 / Haber Servisi

Trabzon Tanıtım Günleri’nin ilk günün değerlendiren Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Sağıroğlu şöyle konuştu: “Burası Türkiye’nin başkenti. Bizim vatandaşlarımız olduğu gibi Türkiye’nin 4 bir yanından Karadeniz’e sevdalı olan vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşı karşıyayız. Buradaki amacımız Türkiye genelinde 4 milyon civarında Trabzonlu var. Birinci önceliğimiz Trabzon’dan bu bölgeye gurbete çıkmış hemşerilerimizle buluşmak. Belki çocuklarını doğduğu topraklara getirememiş, belki yavaş yavaş örf, adet ananelerimiz o vatandaşlarımız için kaybolmak üzere. O vatandaşlarımla buluşup Karadeniz’in kültürünü, turşusunu, ekmeğini, horonunu, lahanasını, peynirini tanıştırma fırsatı buluyoruz. Trabzon Türkiye’nin çimentosu. Buradan hem Türkiye’ye mesaj veriyor hem hemşerilerimizle hasret gideriyoruz. Az önce standınıza bir grup genç geldi. Ankara bürokrasisiden arkadaşlar. Yomralı ve Yomra Fen Lisesi mezunu olduklarını söyledi. Bunları görünce mutlu oluyor ve gurur duyuyoruz. Açılışın az olmasının nedeni, diğer yıllarda bu etkinlikler kış mevsiminde yapılıyordu. Kışın insanlarımızın biraz daha boş olma imkânı oluyordu. Hem Ramazan ayının yaklaşması, hem yazın gelmesinin nedeni, diğer taraftan erken genel seçimin hareketlenmeleri başlamış. İnanıyorum ki, yarın Cuma namazından sonra aşırı bir yoğunluk olacağına inanıyorum ve haftasonu da devam edecektir.”

"MÜTHİŞ BİR CUMHURBAŞKANIMIZ VAR"

Yaklaşan erken genel seçimlerini değerlendiren Başkan Sağıroğlu, “Karadeniz yüzde 70  olarak devam ediyor. Türkiye’de siyaseti değerlendiğimizde, bizim kuşaklar için değil çocuklar torunlar için. Türkiye istikrar ivmesini yakalamış gidiyor, bunu kabul edelim. IMF dümeninden Türkiye uzun yıllar kurtulamadı. IMF faizci bir kuruluştu ve bugün IMF borcunu sıfırlamış, bölge coğrafyasında hakimiyeti elinde bulunduran müthiş bir cumhurbaşkanımız var. Öngörümüz seçmenlerimiz 24 haziranda genel başkanımız sayın Erdoğan’a 56 veya 60 bandında destek vereceğidir. Bunu samimi olarak söylüyorum Bugün itibariyle basında takip ettiğim kadarıyla CHP’nin adayı Muharrem İnce olacak. Burada sayın Erdoğan ve diğerleri söz konusu. Anekdotumu ekliyorum; sayın rahmetli Erbakan bu memlekete çok hizmet etti. Havuz sistemini kurduğunda ben bankacıydım. İşçiye, memura taban fiyat en fazla onun zamanında verilmişti. Ama çok fazla hakaret ve darbe gördü ve 28 Şubat ile uzaklaştırıldı. Bugün rahmetli Erbakan’ın davasının devamı olduğunu söyleyen Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ile Yeter söz milletin sloganıyla Türki siyasetinde önemli yeri olan rahmetli Adnan Menderes’in partisinin şimdiki genel başkanı Gültekin Uysal’ın açıklamalarına baktım ve çok üzüldüm. Bugün nasıl oldu, neler yapıldı Türkiye’de de şimdi bir araya gelmişsiniz nereden işaret alarak ortak koalisyon yapıyorsunuz? Onlara katil bile dediler. Ben bunu içime sindiremedim. Hak birdir, milletimizin kararı tamdır, Cumhurbaşkanımız yüzde 56 bandında seçilecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber