Yeni dönem başlıyor: Kira sözleşmelerine e-devlet ayarı

Kira sözleşmeleri için yeni düzenleme yolda.

Yeni dönem başlıyor: Kira sözleşmelerine e-devlet ayarı

 Elde edilen bilgiye göre, 2024 yılı sonuna kadar yapılacak düzenleme ile kira sözleşmeleri, e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek.
Kayıt dışı ekonominin önüne geçmek isteyen hükümet, yeni bir adım attı.  Kira sözleşmelerinde düzenlemeye gidildiği belirtilirken, 2024 yılı sonuna kadar yapılacak düzenlemeyle birlikte kira sözleşmelerinin, e-devlet üzerinden düzenleneceği öğrenildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, 291 kurum ve kuruluşla işbirliği yaparak 900 öneriyi değerlendirdi. Bakanlık bu kapsamda 2023-2025 dönemini kapsayan "Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı"nı yürürlüğe koydu.

E-DEVLET DÖNEMİ
Bu kapsamda, kira sözleşmeleri de artık e-devlet üstünden yapılacak. Plana göre, karar alma süreçlerini desteklemek ve risk analizi çalışmaları yürütmek üzere kira sözleşmeleri, elektronik ortamda düzenlenecek. Düzenleme, 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

Düzenlenmesi planlanan diğer hususlar ise şöyle:

Sebze-meyve ticaretinde kayıt dışılığın önlenmesi için Hal Kayıt Sistemi'nin entegrasyonu sağlanacak. Başta gıda ürünleri için olmak üzere Ürün Takip Sistemi oluşturulacak.
Tütün ve alkol ürünleriyle akaryakıtta kaçakçılığın önlenmesi için yeni adımlar atılacak.
Plana göre, pandemi süreciyle birlikte yaygınlaşan esnek ve uzaktan çalışma başta olmak üzere yeni istihdam modelleriyle ilgili mevzuat yenilenecek. Bu modellerin kayıt dışı çalışmaya yol açması önlenecek.
İşverenlerin tüm ücret ödemelerini bankalar aracılığıyla yapması için de düzenleme yapılacak.
Kayıt dışı işçi çalıştıranlar, kamu ihalalerine giremeyecek. Devlet teşviklerinden yararlanamayacak.
Nakit kullanımının azaltılması için kartlı ve dijital ödeme yöntemleri teşvik edilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem