| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Yaşam Yayın tarihi: 20 Eylül 2012 10:50

Kırgızistan'da Rum oyunu son anda bozuldu

 Rumların başvurusu üzerine harekete geçen Kırgız polisi, Arıklı’yı başkent Bişkek’teki Manas havaalanında gözaltına aldı. Kırgız İçişleri Bakanlığı, 50 yaşındaki Arıklı’nın üzerinden süresi geçmiş KKTC diplomatik pasaportu çıktığını ve Rumların ‘1996’da

 

Rumların başvurusu üzerine harekete geçen Kırgız polisi, Arıklı’yı başkent Bişkek’teki Manas havaalanında gözaltına aldı.
 
Kırgız İçişleri Bakanlığı, 50 yaşındaki Arıklı’nın üzerinden süresi geçmiş KKTC diplomatik pasaportu çıktığını ve Rumların ‘1996’da işlenen bir cinayet’ ile ilgili talebi üzerine operasyonun düzenlendiğini açıkladı. Olayın duyulmasının hemen ardından Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği Kırgız yetkililerle temasa geçti ve Rumların iddiasının asılsız ve siyasi olduğunu belirterek Arıklı’nın serbest bırakılmasını sağladı.
 
1996’DAKİ RUM EYLEMLERİ
 
Arıklı 1997’de KKTC’nin Kırgızistan’daki ticari temsilcilik görevini yürütmüştü.
 
Kıbrıs Rum yönetimi, 1996’da kapalı Maraş yakınındaki Derinya bölgesinden KKTC’ye sınır delme eylemi gerçekleştiren Tasos İzak adlı genç ile bayrak direğine tırmanarak Türk bayrağını indirmeye çalışırken vurulan Solomos Solomu olayıyla ilgili birçok üst düzey Türk yetkili hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı.
 
KUNDAKÇI PAŞA DA LİSTEDE
 
Rumların tutuklama emri çıkardığı yetkililer arasında dönemin KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Hasan Kundakçı, Tuğgeneral Mehmet Karlı, eski Tarım Bakanı Kenan Akın ve Emniyet Müdürü Erdal Emanet ile birçok sivil bulunuyor.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Bu Haber İlginizi Çekebilir

Başsağlığı İlanı
Yaşam

Başsağlığı İlanı