| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Yaşam Yayın tarihi: 20 Aralık 2020 21:47 Güncellenme tarihi: 17 Nisan 2026 13:43

Bakan Koca’dan sert tepki: Kimsenin buna hakkı yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, devam eden Kovid-19 sürecine ilişkin, "Sağlık ordumuza duyulan güven basit iddialarla yıpratılmamalı. Sağlık alt yapımızın birçok Avrupa ülkesinden daha iyi olduğu ortadadır." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Koca, "Biz hasta sayısını vaka sayısından bağımsız olarak açıklıyoruz. Oysaki birçok ülke açıklamıyor. Dolayısıyla hangi ülkenin hastası daha çok bilmiyoruz." dedi.

Bakan Koca, "Kimsenin toplumun umutlarını tüketecek ve karamsarlığa itecek yorumlar yapmaya hakkı yoktur." diye konuştu.

Koca, "Sistemimizde bir kişinin testi bir kere pozitif çıkmış ve tedavi sırasında vefat etmişse, bu kişi testi daha sonra negatif çıksa da Kovid-19'dan ölmüş kabul edilmektedir." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, "Salgının ilk gününden beri vatandaşlarımızın mücadelemize gösterdiği teveccüh ve sağlık ordumuza duyulan güven basit iddialarla yıpratılmamalı" şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, "Hastanın ölüm belgesinden hareketle ithamda bulunmak haksızlıktır. Bu milletin zihnini bulandırmaya kimsenin hakkı yoktur." değerlendirmesini paylaştı.

"Dünyanın en iyi hekimleri Türk hekimleridir"
Koca, "Dünyanın en iyi hekimleri Türk hekimleridir. Hastasını ailesinin bir ferdi bilen, can kurtarmak için canını ortaya koyan Türk hekimlerinden, hemşirelerinden, hasta bakıcılarından başkaları değildir" dedi.

Yorumlar (1)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

S
Sıradan vatandaş
5 yıl önce

Sağlık çalışanlarımız candır

Bu Haber İlginizi Çekebilir

Aypam Kampanya
Yaşam

Aypam Kampanya