| Keşfet
Yaşam Yayın tarihi: 19 Haziran 2008 12:36 Güncellenme tarihi: 17 Nisan 2026 13:23

8 haftada kanser temizlendi

Daily Telegraph gazetesinin haberine göre; bir kanser hastası, kendi hücrelerinden üretilen bağışıklık hücreleri vücuduna şırınga edildikten sonra, tamamen iyileşti.

Daily Telegraph gazetesinin haberine göre; bir kanser hastası, kendi hücrelerinden üretilen bağışıklık hücreleri vücuduna şırınga edildikten sonra, tamamen iyileşti. Tedavi öncesinde kanserli hücreler hastanın akciğerlerinden birine ve lenf bezlerine sıçramıştı. 

İlk kez uygulanan bu tedavi yöntemine göre, 52 yaşındaki bir cilt kanseri hastasındaki kanserli tümörler, sekiz haftalık tedavi sonunda temizlendi.

Doktorlar, hastanın kanser hücrelerine karşı en etkili mücadeleyi yürüttüğü belirlenen ve vücutta seyrek bulunan bağışıklık hücrelerinden yani akyuvarlarından bir miktar aldı, sonra klonlama yöntemiyle bunlardan milyarlarcasını üretti ve savaşa devam etmeleri için vücuda yeniden şırınga etti.

Tedavinin sona ermesinden bu yana hastada iki yıldır hastalığın izi görülmedi.

Daily Telegraph, uzmanların, bu yöntemin kanser tedavisinde çok önemli bir ilerleme olabileceğine dikkat çektiğini aktarıyor.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Bu Haber İlginizi Çekebilir

MRT Motors reklam
Yaşam

MRT Motors reklam